maandag 22 september 2014

Belastingdienst en kinderopvangtoeslag

Sinds eind vorig jaar gaat onze kleine man naar het kinderdagverblijf en ontvangen wij kinderopvangtoeslag.

Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee, want anders was het voor ons echt onbetaalbaar geweest.
Mijn inkomen wisselt nogal, omdat ik als zzper werk, maar ik heb ook bijna twee jaar in loondienst gewerkt.

Aangezien we naast de kinderopvangtoeslagen ook nog andere toeslagen ontvangen, probeer ik zo vaak als mogelijk mijn inkomen door te geven aan de belastingdienst, zodat de toeslagen goed berekend kunnen worden. Vaak zet ik wel iets hoger in dan werkelijkheid, omdat we dan in ieder geval niet terug hoeven te betalen.

En gelukkig was dit voor 2013 ook het geval. De afgelopen periode kregen we nog een gedeelte zorgtoeslag en kindgebonden budget over 2013 terug. Eigenlijk zat ik dus te wachten op de kinderopvangtoeslag, want ik ga er vanuit dat we daar dus ook nog een gedeelte van krijgen.

Maar dat werkt dus kennelijk even anders. Afgelopen week kregen we een brief dat we de jaaropgave van het kinderdagverblijf op moeten sturen, zodat ze alles kunnen controleren. Ik dacht stiekem dat ze die (net als bij werkgevers) ook wel ontvangen zouden hebben van de kinderopvangorganisatie. Maar dat is dan dus niet het geval.

Als we alles zouden opsturen voor 30 september (hebben we natuurlijk gelijk opgestuurd) dan krijgen we uiterlijk mei 2015 bericht! MEI!!! jeetje mina, dat duurt dus nog 8 maanden! Terwijl ze al 9 maanden de tijd hebben gehad in dit jaar…. ik wist echt niet dat dit zolang kon duren, maar ja, weer iets geleerd… leuker kunnen ze het niet maken he?! (ook niet echt makkelijker op deze manier!)

Heb jij weleens zolang gewacht op nog een gedeelte van je toeslagen?

6 opmerkingen:

 1. Uiterlijk 15 mei. Dat is wat anders dan 'niet eerder dan'. Dus, het kan alleen maar meevallen. En dat doet het meestal ook. Blijkbaar is de extra contole hard nodig. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrijf ook uiterlijk Mei hè?!
   De controle zal idd wel hard nodig zijn, daarom ben ik helemaal voor een minimumloon voor iedereen zonder alle toeslagen, teruggaven en ander gedoe waar heel veel mee wordt gefraudeerd.

   Verwijderen
 2. Ik kreeg vorig jaar al na een maand bericht. HEt kan dus ook weer meevallen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach en dan is dat leuk, maar ze mogen er volgens de wet 5jaar!! over doen, dus na mei 2015 kan er ook nog uitstel komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had vorig jaar binnen 2 maanden antwoord en we kregen nog geld terug. Blijkbaar hadden we nog recht op 40 euro! Ik hoop dat het dit jaar ook zo snel gaat.

  BeantwoordenVerwijderen