zaterdag 13 september 2014

60 Miljoen euro….

Gisteren kon je de grootste prijs ooit in Nederland winnen met een loterij; maar liefst 60 miljoen euro via de euroloterij.

Dit is een relatief nieuwe loterij waar mensen in een aantal Europese landen mee kunnen doen. Hoe meer mensen er mee doen, hoe hoger de prijs.

Nou doen wij nooit meer mee met loterijen, af en toe een staatslot die we cadeau krijgen, maar zelf kopen doen we echt zelden, aangezien de kans zo enorm klein is, maar deze 60 miljoen euro zette ons wel even aan het twijfelen…

Want stel je voor! Dan hoeven we eigenlijk nooit meer te werken, we kunnen een nog groter huis kopen en man is nogal van de auto's dus dan komt er een hele dure auto voor de deur ;)

Onze dromen gingen als volgt; een eigen zaak voor man, een mooie auto en aangezien we nu geen oprit hebben, dan maar een ander huis. Verder zouden we wat hulp in het huishouden aannemen, want dat zal straks met 3 kinderen wel luxe zijn en zouden we heel veel leuke dingen gaan doen.

Uiteindelijk kwamen we er dus achter dat we dan gewoon verder werken, alleen met luxere materiële spullen. Verder zou ik nog steeds goedkoop boodschappen doen, want nu eten we ook c-merken, waarom dan niet?! En geld terug acties, daar zou ik eerlijk gezegd ook nog aan mee doen hoor, raar eigenlijk he?!

Dus hoewel 60 miljoen euro heel erg leuk is, vinden we ons leven nu ook wel heel erg leuk. Uiteindelijk hebben we dus geen lot gekocht, want de kans is zo klein!

Wat zou jij doen als je een grote geldprijs zou winnen?

13 opmerkingen:

 1. Een vrijstaand huis kopen met veel grond erom heen. Mijn baan opzeggen, man ook. Een zeven persoons auto kopen. En pleegkinderen opnemen in ons gezin.
  Dat was en is nog altijd ons droombeeld van de toekomst, met of zonder loterij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hypotheek aflossen voor mezelf en voor naaste familie die nog een hypotheek hebben, mensen huren om huis helemaal verkoopklaar te maken en dat te koop te zetten, genoeg opzij zetten om ruim te kunnen rentenieren, dan reizen, misschien in combinatie met vrijwilligerswerk om mensen te ontmoeten en ideeën op te doen over wat ik qua werk zou willen. Ik zal altijd wel ondernemer blijven, maar dan hopelijk niet meer de hele dag achter de computer.

  Afhankelijk daarvan zou ik dan waarschijnlijk weer ergens op een mooi plekje neerstrijken, in de tussentijd huur ik wel ergens een penthouse met uitzicht op water :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. natuurlijk zou ik best wel eens een leuk bedrag willen winnen,maar heb sowieso geen geld voor loten, maar eigenlijk is het natuurlijk waanzin, deze bedragen. vind het eigenlijk niet kunnen, want wat moet een mens met 60 miljoen euro, behalve dan allerlei zaken kopen die je waarschijnlijk voorheen helemaal niet wilde hebben, aan een goed doel schenken zeggen dan velen,maar vraag me af hoe veel mensen dat daadwerkelijk ook doen als het zover is, want als alle rijke mensen hun rijkdom zouden delen dan was er ook zo goed als geen armoede meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. of 6000 prijzen van 10.000 euro

   Verwijderen
 5. Ik kan me er niet zo veel bij voorstellen dat ik niet meer zou werken en in m'n eentje in een kast van een huis zou gaan wonen en zou rijden in een auto van een paar ton. Tegelijkertijd denk ik dat ik ook wel heel gemakkelijk zou kunnen wennen aan zo veel luxe en materiële vrijheid. Ik zou dus niet met zekerheid durven beweren dat ik gewoon door zou gaan met het leven dat ik nu leid.

  60 miljoen is een bedrag dat ik niet kan bevatten. Jammer dat ze er niet 60 prijzen van 1 miljoen van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als die 60 miljoen nou eens opgedeeld was in 60 partjes, dan waren er 60 mensen gelukkig geweest in plaats van 1, wat moet in vredesnaam met zo veel geld

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals ze wel eens zeggen: geld maakt niet gelukkig, maar het gebrek aan maakt wel ongelukkig. Ik zou dus eerst onze restschuld inlossen, en genieten van de rust die dat teweeg brengt.. en de rest van het geld.. geen idee, daar denk ik daarna pas over na ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik 60 miljioen zou winnen, lijkt het mij wel leuk om minstens de helft in een stichting onder te brengen die tot doel heeft de noden van arme mensen te verlichten zoals betalen van energierekeningen [als ze op het pent staan om afgesloten te worden van gas en licht, huurachterstanden wegwerken, kinderen helpen die het moeilijk hebben enz. Denk ook aan daklozen en 'illegalen', kortom genoeg mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het voordeel van deze mensen helpen is dat je zelf met beide voeten op de grond blijft staan terwijl je nog genoeg geld overhoudt voor het invullen van je eigen wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hm ik zou een leuk huisje kopen met een stuk grond eromheen, eigen schapen houden (en geld hebben voor hulp bij scheren en zo) en een paar honden ... ruimte om workshops haken en breien en zo te geven ... Mijn man zou kunnen stoppen met het werk dat hij nu doet, weg uit de bezuinigingen in de zorg die maken dat hij minder goed in zijn vel zit, heerlijk. Inderdaad, ouders helpen met hypotheek aflossen, leuke woning regelen voor mijn zusje bij haar werk in de buurt en later ook voor mijn broertjes als die op zichzelf willen wonen ... Ik heb ideeën genoeg, maar als ik eerlijk ben zouden we met de 8 miljoen van de staatsloterij afgelopen maand al een heel eind komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik doe niet mee, dus ik ga ook niet winnen.. :)
  wel woon ik in een straat waar ooit zo`n prijs is gevallen, en ik kan je vertellen dat mensen er niet gelukkiger van worden. Het zet je leven op zijn kop, je weet niet meer wie je vrienden zijn, mensen komen aan je deur schooien, er komen allerlei bankmensen naar je toe met zogenaamde adviezen etc. Bovendien gaat er een groot deel naar de staat. Maar stel: Dan zou ik mijn huis aflossen en iedereen die mij lief is, zijn/haar huis aflossen zodat zij voor altijd gratis kunnen wonen. En daarnaast een donatie doen aan de Nierstichting, de maagleverdarm stichting, het Ronald Mac Donaldhuis, het reumafonds en stichting Kika.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou mijn baan opzeggen en nog meer tijd steken in het vrijwilligerswerk wat ik nu doe en veel meer voldoening geeft. Nu moet ik blijven werken, maar als ik de keuze had door zo'n bedrag te winnen ...

  Daarnaast zijn al mijn andere wensen eigenlijk "luxe problemen" dus zou ik, als het om een echt groot bedrag zou gaan, toch vooral ook gaan bekijken of ik daar een deel van in een mooi project zou kunnen investeren.

  BeantwoordenVerwijderen