vrijdag 1 augustus 2014

Zonde van het geld!

Soms heb je van die acties, waarbij je door tijdsnood of domweg door pech extra geld moet uitgeven. Dat is op zich niet heel erg, maar wel als je er uiteindelijk achterkomt dat het niet nodig was geweest, dit hadden wij gisteren;

We aten bij mijn ouders, een Italiaans gerecht uit de frituurpan. Mijn ouders hebben zelf geen frituurpan , maar wij hadden er nog 1 staan achterin 1 van de keukenkastjes. We besloten om die mee te nemen, want het is zonde van het geld om een pan aan te schaffen als je hem daarna nooit meer gebruikt.

Tegen de tijd dat we wilden gaan eten, deden we het vet in de pan en stopten de stekker in het stopcontact, en toen… niks… geen lampje… geen hitte, niks. Na eindeloos proberen de pan anders te zetten, ander stopcontact etc. etc. gaven we het op. De frituurpan deed het niet meer, en daar kwamen we natuurlijk om 18u achter. Alle winkels in de buurt waren dus net dicht, de enige optie was even rondbellen, maar niemand die dichtbij woont had een frituurpan te leen, dus er zat niets anders op dan naar een grote keten te rijden die tot s'avonds open was.

Man en ik gingen snel even met de auto en kochten een nieuwe frituurpan (mijn ouders hadden hun pas meegegeven, want zij wilden betalen) Thuisgekomen bleek deze pan het ook niet helemaal goed te doen. En het werd later en later…. uiteindelijk kwamen we erachter dat we de pan niet goed hadden aangesloten (het frituurgedeelte was verkeerd aan de pan aangesloten) en toen dat eenmaal goed zat, deed hij het!

Maar…. toen we hetzelfde probeerde bij de oude pan, deed die het ook gewoon! dat is dan toch even balen…. we hadden toch in de auto gezeten (de winkel was niet bepaald naast de deur) en mijn ouders hadden geld uitgegeven aan een nieuwe pan, terwijl, als we even verder hadden gekeken dan was er niks aan de hand geweest. Wij gebruiken de frituurpan eigenlijk nooit, dus wij hadden het zelf ook niet geweten! Dom! Daarnaast zat het vet al in de nieuwe pan, dus die kon niet meer terug… pfff… ;)

Hebben jullie weleens zo'n domme actie?

18 opmerkingen:

 1. Een Italiaans gerecht uit frituurpan ? Je maakt me nieuwsgierig.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heet torta fritta en wordt vooral in Parma gegeten, google maar eens... Het is een soort gefrituurd deeg en dat wordt gegeten met vleeswaren (vooral Parmaham) maar, ik ben er nu achter dat het met jam of chocoladepasta ook niet verkeerd is ;)

   Verwijderen
 2. Nee, nooit :-) Bovendien had ik in dit geval de olie in een grote pan gedaan en op de ouderwetse manier (op gas, met een korstje brood ivm temperatuur) gefrituurd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit had ik ook gedaan als we bij ons thuis waren, maar mijn moeder wilde de frituurlucht niet binnen hebben ;)

   Verwijderen
 3. Aargh, balen zeg! Maar nu hebben je ouders wel een goede frituurpan! Dat is dan wel weer fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Troost je , dit zou ons ook kunnen overkomen!
  Balen hé! Zonde van de centjes!
  heel veel liefs en fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe je ook je best doen, af en toe heb je gewoon van dit soort baalmomentjes. Maar misschien gaan je ouders de frituurpan toch vaker gebruiken voor dat Italiaanse gerechtje en kun jij die thuis ook gewoon maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel eens meegemaakt dat we een kist met persinaasappels kregen. We zochten de sinaasappelpers maar er ontbrak een onderdeeltje. Naar de winkel om een nieuwe pers te halen. Toen we eindelijk konden persen en een schenkan pakten, bleek het onderdeeltje in de schenkkan te zitten. We hebben ne twee complete sinaasappelpersen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oww nee, dat is idd net zo'n pechgeval... Nou ja, het voordeel is dat als er 1 kapot gaat je geen nieuwe meer hoeft te kopen ;)

   Verwijderen
 7. Zeker mooi dom, test altijd alles van te voren dan kom ik nooit voor verrassingen te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet mooi dom, gewoon pech hebben, kan iedereen overkomen toch? (behalve anoniem hierboven blijkbaar hahaha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees de reactie nu ook, inderdaad weer zo'n "vriendelijke" anonieme reactie :S

   Verwijderen
 9. net voor de 3e keer gisteren een verkeerde kabel voor de computer gekocht en stom genoeg ook al de verpakkingen geopend dus terugbrengen is geen optie balen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig kan je je nieuwe pan nog terugbrengen. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is wel balen van het geld, maar wel fijn om te weten dat jullie pan niet stuk is. Dat is dan weer geluk bij een ongeluk. En hoef je iets minder te balen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, té vaak!! Hoewel het in mijn geval dan meestal is dat ik iets gekocht heb, wat later iemand ook nog wel voor me over had. Dus dan heb ik ook de moeite gedaan en het geld uitgegeven, maar had ik het ook gratis kunnen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. JA dat frituurding moet inderdaad goed aan de bak vast zitten, anders doet ie het niet.. Wij eten er ook wel eens een frietje uit met de kinderen, dat is goedkoper dan halen.

  BeantwoordenVerwijderen