maandag 4 augustus 2014

Tip! Sprookjeswonderland

Gisteren zijn wij met onze kleine man naar sprookjeswonderland geweest in Enkhuizen. We hadden daar afgesproken met familie om een leuke dag te beleven, en dat is gelukt!

Het park ging om 10u open, toen konden we gelijk naar binnen. Om 18u sloot het weer en liepen we naar buiten, we hebben dus echt de hele dag rondgelopen.

Het park is voornamelijk bedoeld voor kleine kindjes, er is van alles te doen, er is een sprookjesbos, er zijn voorstellingen, de kleintjes kunnen hun eigen auto besturen, bootje varen en er is een mega grote speeltuin. Het mooiste van het park vind ik de prijzen, die zijn normaal. Parkeren is gratis en de entree is €9,50 daarnaast is het eten en drinken ook normaal geprijsd, waardoor je een leuk dagje uit kunt hebben zonder dat je de bodem van je portemonnee ziet.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Efteling, en ik weet dat de Efteling veel groter is en er ook voor grotere kinderen meer te doen is, maar als je alleen kleine kinderen bij je hebt, vind ik dit park echt een aanrader! wij hebben in ieder geval een heerlijke dag gehad en we hebben genoten.

Door dit uitstapje zijn we wel gelijk in de eerste week over ons weekbudget heen gegaan, maar ja, dat halen we de volgende week wel weer in.

Ken jij leuke betaalbare uitjes die gericht zijn op kinderen?


8 opmerkingen:

 1. Wij gaan graag naar Irrland (net over de grens bij Venlo), een soort grote (en dan heeeeeel groot) speeltuin met vanalles, skelters, maiszwembad, water, springkussens, zandbakken, kleine diertjes, entree 5,-- pp, gratis parkeren, BBQ's die je mag gebruiken (je moet wel zelf spullen meebrengen). frietjes kosten 1,50. Dus echt een leuk en niet te duur uitje. Wij hebben een jaarkaart en die kost 50,-- voor het hele gezin. Heb je net 1x entree efteling voor met parkeren. De belevenis is natuurlijk anders maar met kleine kinderen perfect.

  groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij zijn bij irrland geweest in onze vakantie. vond er eerlijk gezegd weinig aan. alles enorm verspreid, dus constant van t 1 naar t ander lopen.. voor kleintjes (kinderen zijn nu net 2 en 4) is er niet bijzonder veel.. de glijbanen waren wel erg leuk! en ook de dieren die daarvlakbij staan! dat was t leukste hoekje.. de prijzen zijn wel fijn idd ;) dat zeker! maar jammer dat alles zo ingesloten/afgezonderd is. je kan niet lekker gaan zitten en de kids gewoon hun gang laten gaan en ze in het zicht houden, je moet constant verder... de bbqs zijn leuk, maar om nou een lading vlees etc mee te slepen een hele dag vond ik ook niet praktisch vanaf vakantieadres, vanaf huis lijkt me dat al minder lastig idd ;)

   voor iets oudere kids zeker wel een aanrader denk ik :)

   Verwijderen
 2. Sprookjeswonderland is inderdaad heel erg leuk. Onze kinderen gingen er vaak heen met opa en oma en die hebben thuis er ook nog een cd van. Overigens is ook dit park wel wat duurder geworden. Toen wij de laatste keer gingen was de toegangsprijs EUR 5,75 pp. Het park is in de tussentijd wel helemaal verbouwd en nog leuker geworden zag ik tijdens een schoolreisje van dochter.
  Wij gaan ook graag pannenkoeken eten bij Hans en Grietje in Zeewolde. Eerst wandelen in het(kabouter) bos. Daarna spelen op het buitenterrein van het restaurant met veel speeldingen en dan een lekkere pannenkoek die je zo duur kan maken als je zelf wilt. Zoon is helaas te groot nu maar voor dochter echt een feestje.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoenderdeal in annapaulowna is een enorm leuk dierenpark, entree kost 10 euro, kinderen tot 5 jr gratis, en een jaar abbo kost 25 euro, kun je onbeperkt heen gaan, wij gaan er graag heen. Elk kwartaal wel een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oef. Sprookjeswonderland is anderhalf uur rijden voor ons. 250km retourtje, dus 25 euro bezinekosten (iedereen kent toch verbruikskosten van hun auto? ;) )

  Maar we houden het in gedachten.

  Tips voor goedkope uitjes: linneaushof in hoofddorp is een goedkope kinderspeeltuin.
  daarnaast is de gemiddelde binnenspeeltuin ook wel goed te doen. Als je eentje hebt gevonden, dan is het aan te raden een 10-rittenkaart te nemen. Meestal kunnen de begeleiders dan gratis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Sprookjeshof in Zuidlaren is vergelijkbaar. Je betaalt ook €9,50 en bent er zowel binnen als buiten de hele dag zoet. Ik ben er vaak geweest toen mijn kinderen in de basisschoolleeftijd waren. Je koopt een knipkaart voor 10 entrees voor 87,50. Je kunt er bootje varen, er is een speeltuin en er is een kinderboerderij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In vergelijking met Duitse speeltuinen is hier alles duur ;-0
  Hetl ijkt mij ook leuk om daar een keer met zoontje naar te te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer, voor ons ligt Enkhuizen geheel buiten de route. Het had me echt een leuke en betaalbare dagtrip geleken.

  Wij gaan vaak naar de dierentuin in Nordhorn: we hebben een jaarkaart en kunnen dus onbeperkt gaan. Ideaal als je eens een paar uurtjes wat leuks wilt doen met je kindje(s)

  BeantwoordenVerwijderen