vrijdag 29 augustus 2014

Tandarts

Gisteren was het weet tijd voor de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. We hebben geen aanvullende verzekering meer, want dat kostte toen meer en we hebben beiden een redelijk makkelijk gebit.

We hebben sinds een paar jaar een nieuwe tandarts, maar we hebben er beiden nog steeds niet zo'n goed gevoel bij er worden veel extra handelingen gedaan, zoals "uitgebreid schoonmaken" waar dan weer een goede factuur bij hoort, maar we zijn nog steeds aan het zoeken naar een goede andere tandarts, want een goed gevoel vind ik wel het belangrijkste!

We krijgen de facturen ook gelijk mee, even een controle, de benoemde schoonmaak en voor man weer eens wat foto's, man was bijna €70 kwijt. Bij mij viel het nog mee €35. Toch vind ik het best wel veel voor een gewone controle.

We bleken ook nog beiden een beginnend gaatje te hebben, dus daar staat ook een nieuwe afspraak voor. Ik begrijp wel dat een tandarts geld kost en dat hij ook zijn geld moet verdienen, maar elke keer als we er zijn geweest zijn we een beetje beduusd van de bedragen die gerekend worden. Mijn vroegere tandarts deed dat nooit! Helaas wonen we daar nu erg ver weg van, anders had ik daar weer heen gegaan.

Nou ja, we kijken wel even verder en kiezen hopelijk een goede nieuwe tandarts uit.

Weten jullie wat je betaald bij de tandarts? En wat de gangbare tarieven zijn?

10 opmerkingen:

 1. Ik heb hetzelfde gevoel. Ook ik heb een nieuwe tandarts, en ineens bleken er gaatjes te zijn terwijl ik (bijna) nooit gaatjes had. Ook altijd weer foto's maken, gebitsreiniging (door zijn assistente maar volgens mij wordt er wel de volle mep voor gerekend). En altijd terugkomen om een klein gaatje te laten vullen; bij de vorige tandarts kon dat altijd direct.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het juist fijn om terug te komen bij een vervolgbehandeling, ik ben erg bang voor de tandarts maar wil dit niet overbrengen naar de kinderen en dat is op deze manier perfect. Ik weet dat er niks gaat gebeuren en hoef dus niet bang te zijn.
  Wij hebben een erg aardige tandarts en wij hebben bijna nooit wat. Wat de kosten betreft ik heb tot op heden nog nooit iets bij de tandarts hoeven betalen, ben wel aanvullend verzekering. Mijn man moest laatst, zit bij een andere tandarts, wel een klein bedragje betalen omdat ze verzekering maar een maximum per punt vergoed. Als je tandarts dan duurder is moet je de rest zelf betalen. Het viel wel 100 punten mee maar met zo'n dure verzekering die manlief heeft vind ik wel dat het geheel vergoed mag worden.
  Veel succes bij het vinden van een nieuwe tandarts

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben jullie goed opgelost! Ik kan me goed voorstellen dat je de angst niet naar je kinderen wilt overbrengen.
   Wij gaan snel op zoek, binnenkort hopelijk een andere tandarts waarbij ons gevoel wel goed is!

   Verwijderen
 3. Ik heb mijn tandarts al jaren en die doet dit gelukkig niet zo. Ik maak extra afspraken bij de mondhygiëniste in de praktijk en dat kost ook maar 35 euro. Dat rekent jouw tandarts voor even 5 minuten schoonmaken terwijl ik er een hele behandeling voor krijg.

  Mijn vriend heeft een andere tandarts en ook die vind ik behoorlijk 'creatief boekhouden' en daar moeten we (eh hij dus) toch eens op gaan schakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb een aanvullende tand verzekering. ik zie het als spaarpotje.. en heb ik geen last van bij betalingen. ik decaleer rond de 700,- met een heel moeilijk gebit. techniekkosten, mondhygienste .
  ik betaal 340 aan premie per jaar, maar declareer voor meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een wortelkanaal behandeling kost zo 300, als je daar mee te maken krijgt vaker als je ouder wordt. is een tandverzekering wel haandig. moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tarieven zijn overal gelijk, maar worden anders gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor €35,- heb je echt geen behandeling bij de mondhygieniste.
  Wij declareren €12,50 voor 5 min. Of je moet in de t codes vallen maar dan gaat er een uitgebreid behandeltraject asn vooraf.

  Frequentie van foto's maken zijn de meningen over verdeeld.
  Op de opleiding leer je 1x in de drie jaar maar wanneer je bijna nooit iets hebt kan dit best 1x per 4 of 5 jaar afhankelijk van de persoon.


  Hoe beter dat je poetst hoe goedkoper dat je klaar bent bij de ta.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Youг stye is unique compared to otber fοlks I've read stuff from.
  I appreciate you foг posting when you have the opportunity, Guesas I'll
  just book msrk thiѕ page.

  Feell free to visit my web site kina - ,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. The Toyota Motor Corporation seems to be setting the
  pace by breaking its sales record for the said month.

  The question is why the other several hundred other cars are hidden, and how to get all cars
  in GT5 in dealership. From what I've read, you can only transfer
  50 cars (favorites.

  Look at my blog post motorized trolley tour san francisco (mtcarmelrvpark.com)

  BeantwoordenVerwijderen