woensdag 6 augustus 2014

Folders en nog meer folders

Wij zijn een van de weinigen in onze straat die geen sticker op de brievenbus hebben geplakt. We ontvangen dus elke week ontzettend veel folders.

Vroeger vond ik het hartstikke leuk om ze even door te bladeren. Ik hield goed in de gaten welke producten die wij gebruikten in de aanbieding waren, dan kocht ik ze die ene week zodat we weer geld bespaarden.

Inmiddels gebruiken we ten eerste veel minder producten en ten tweede kijk ik de folders bijna altijd via een app, daar kun je ze op zondagavond al lezen, terwijl de folders hier vaak pas op woensdag in de brievenbus liggen. Als je dan iets wilt hebben, moet je snel zijn, want aanbiedingen zijn bij ons vaak snel uitverkocht.

Niet echt handig dus, daarom denk ik er aan om ook maar eens een sticker aan te schaffen, maar ik blijf twijfelen! Soms zitten er kortingsbonnen bij die ik gebruik, maar aan de andere kant, ik kan alle aanbiedingen dus ook via internet zien. En als ik iets mis, dan bespaart dat eigenlijk ook alleen maar geld dat we dan niet uitgeven.

Ook de folder van de supermarkt zal ik missen, want ik maak mijn boodschappenlijstje altijd afhankelijk van sommige aanbiedingen. Toch zie je ook vaak dingen die "wel handig" lijken, waardoor je ze dan meeneemt, ik vraag me eigenlijk af of ik daardoor misschien wel meer geld kwijt ben elke week.

Daarnaast realiseer ik me dat het enorm slecht is voor het milieu, al dat papier dat je even doorbladert, dat vervoerd wordt en bezorgd wordt….

Heb jij een sticker op de brievenbus en waarom wel of waarom niet?

12 opmerkingen:

 1. Ik heb geen sticker, omdat ik niet van stickers houd, en al helemaal niet op m'n deur. Maar de folders bekijk ik inderdaad ook steeds minder. Ik gebruik ze wel weer in de kattenbak en om pakketjes mee op te vullen. De rest wordt opgehaald door een school, die daarmee weer wat bijverdient. Niet ideaal, maar helemaal missen wil ik ze toch ook niet en helemaal niet als de enige manier om dat te bereiken een sticker is. Misschien later, maar nu nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou de sticker op een houten paaltje kunnen plakken naast je tuinpad? of voordeur?
   Zo'n sticker is ook niet bedoeld voor op de deur zelf, maar op je brievenbus, als het niet bevalt... haal je hem er zo weer af!
   Een brievenbusklep is meestal niet van hout toch?
   Gr.Merel

   Verwijderen
 2. Ik heb een sticker en zou niet meer zonder willen. De folders bekijk ik ook niet online. Ik heb wel een tijdje rekening gehouden met aanbiedingen, maar de voorraad die zo onstond heb ik vorig jaar meegegeven aan een actie voor de voedselbank. Want zelfs die hoeveelheden zijn gewoon te groot voor ons gebruik. Aanbiedingen zijn voor 'grote' gezinnen, niet voor alleenstaanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb geen sticker, ook mijn kinderen brengen (en hebben) reclame rondgebracht. Het kleine beetje geld wat ze daar mee verdienen wil ik mijn zoon niet afnemen en ook de bezorgers die na hem komen niet en ook het meisje/jongen van ons wekelijkse nieuwsblaadje incl. reclamefolders niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. helaas verdien ik te weinig om baantjes van anderen te sponsoren

   Verwijderen
  2. Het wel of niet accepteren van reclamefolders is geen sponsoren.

   Verwijderen
 4. al jaren een sticker gewoon op mijn brievenbus en ik mis de folders absoluut niet, goed voor het milieu, scheelt enorm met sjouwen van oud papier en bespaar enorm veel geld dat is meer dan dat ik zou besparen door middel van aanbiedingen. want als je naar de winkel gaat voor aan biedingen neem je automatisch toch ook weer dingen mee die je niet gekocht zou hebben als je niet naar de winkel gegaan was, ten minste zo werkt het bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier dezelfde twijfels als bij jou.. misschien toch maar een sticker aanvragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier op het platteland heb je geen sticker nodig, want je krijgt hier niet eens folders!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen sticker, blader bepaalde folders snel door, rest gaat gelijk door naar de papierbak. Het is maar zelden dat ik een aanbieding uit de folder eruit pik, bedenk ik me net.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moet er nu nog steeds 1 halen, gratis bij de Gemeente, eerst deed ik deze altijd in de bakken van de cavia's/ konijnen maar omdat deze er niet meer zijn....
  Is naar het Gemeentehuis een goed idee.
  Internet en daar aanbieding(en) opzoeken is meestal een betere optie omdat je dan meteen kan vergelijken.
  Dus goede reminder! nee-nee sticker gaan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee - Nee stickers is wel aanwezig en als ik kortingsbon of reclame wil bekijken doe ik snel op reclamefolder.nl
  groeten, Elly

  BeantwoordenVerwijderen