zaterdag 23 augustus 2014

Bedankt voor alle beterschapswensen, een nachtje van ruim 11 uur slapen maakt alweer een hoop goed. Verder ben ik al zo lang aan het kwakkelen dat het er inderdaad een keer uit moest komen. Het zal vast nog even doorkwakkelen, maar ik voel me gelukkig alweer een stuk beter.
(Hoop dat dat vandaag lekker aanhoudt!)

Zo op de bank liggend zag ik het nieuws met een beetje een verbazingwekkend item;
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/de-bijstand-en-actief-op-marktplaats-oppassen

Als je in de bijstand zit, mag je dus niet je oude spullen verkopen om het iets ruimer te hebben, dan wordt je gekort of je uitkering wordt stopgezet. pff… wat een nieuws weer!

Ik vind de bijstand persoonlijk een goed sociaal vangnet, en vindt dat je hier voor een periode recht op moet hebben om je leven weer op de rit te kunnen krijgen. Natuurlijk vind ik de bijstand fraude die helaas nog steeds gepleegd wordt ook helemaal niks, maar er wordt zoveel fraude gepleegd! Denk aan de Estro kinderopvang directeuren waar ik afgelopen week over schreef ;) Of alle toeslagenfraude richting Roemenië (nooit meer iets van gehoord)

Een handeltje naast je bijstandsuitkering lijkt mij niet de bedoeling, maar je moet toch gewoon je oude spulletjes moeten kunnen verkopen als je een maandje te krap zit?! Daardoor voorkom je alleen maar dat mensen in nog meer ellende terecht komen.

In tijden van crisis worden er toch rare dingen gedaan en dit is er wat mij betreft 1 van. Op internet lees je ook alleen maar commentaar van Nederlanders die vinden dat dit land om zeep geholpen wordt, zo negatief bekijk ik het niet. We hebben het hier (nog steeds) hartstikke goed met z'n allen en hoewel ik weet dat er ook veel armoede is, er worden ook veel mensen geholpen.

Wat vindt jij van deze maatregel? Terecht of onzin?

6 opmerkingen:

 1. Als ik het goed heb begrepen, mag je gewoon privé wat spulletjes verkopen, maar mag je geen handeltje beginnen. Dat vind ik logisch, dat is toch gewoon werk? Dus zit je een keer een maandje krap en verkoop je wat, geen probleem. Maar als je als het ware een bedrijfje opzet, zonder te voldoen aan de verplichtingen die daarbij horen én terwijl je bijstand blijft krijgen, dan vind ik het terecht dat daar iets aan gedaan wordt. Daar is de bijstand volgens mij namelijk niet voor bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echte handel vind ik logisch dat dat niet mag. Maar 'n enkele keer iets verkopen wat niet al teveel geld oplevert moet kunnen en zoals het er staat kan dat ook gewoon lijkt het.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook nog wel dingetjes op zolder staan die ik nog wil verkopen. Maar ik durf niet meer!!
  Maar als je het verkoopt onder een andere naam en niet je achternaam en e-mailadres gebruikt wat bij hun bekend is, komt de gemeente er toch nooit achter?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ..tuurlijk mag je de (te klein geworden) fiets of schoenen van je kind, de overbodige babyspullen wel verkopen. Daar zal niemand op aangesproken worden. Maar toen een dorpsgenoot, bijstandsuitkering met een eigen boekwinkeltje op internet, ook nog voor de 6E keer 'n te klein geworden meisjesfiets aanbood (6 keer 'n andere) werd er wel ingegrepen en terecht.
  Alle mensen betalen mee aan het in stand houden van onze sociale voorzieningen en daarom moet je oppassen dat er geen misbruik van gemaakt wordt door wie dan ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij is het zo dat als je een bijstandsuitkering hebt alles wat je via marktplaats verkoopt als inkomen telt en dus van je uitkering wordt afgetrokken. Ook oude babykleding e.d. Ik vind het persoonlijk bizar. Je geeft aan dat veel mensen geholpen worden maar dat ook veel Nederlanders negatief zijn. Ik heb zelf niets te klagen gelukkig maar ik ben niet blij met dit kabinet. Heb ook het idee dat veel in Nederland kapot wordt gemaakt en dit is volgens mij pas het begin. Als ik naar ouderenzorg, zorg, banen en voorzieningen kijk dan schrik je. Wel weer 375 miljoen naar Irak, dan denk ik zorg eerst maar eens voor de Nederlanders. Zoveel werkelozen en volgend jaar alleen maar erger. En dan ben ik een positief mens hoor, probeer er het beste van te maken altijd. Maar de wereld en Nederland baren me zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen