zondag 24 augustus 2014

Toeslagen

Omdat wij onder de bepaalde grens verdienen, krijgen we toeslagen. Hoewel we prima rondkomen, wordt die grens bepaald en daardoor is het voor ons een extraatje, erg fijn hoor, ik klaag niet!

Toch vind ik persoonlijk die toeslagen niet echt handig, er wordt veel mee gefraudeerd en je moet ervoor zorgen dat je inkomen bekend is bij de belastingdienst, anders dan heb je kans dat je terug moet betalen.

Vorig jaar gaf ik het eens per jaar door en vond het verder wel goed, maar sinds we kinderopvangtoeslag ontvangen, geef ik elke wijziging door. Dit gaat om een flink bedrag elke maand en dat wil ik echt niet opeens terug moeten betalen!

Omdat ik met mijn eigen zaak nooit precies weet hoeveel ik ga verdienen, is het voor mij altijd een beetje (hoog) inschatten, dan krijgen we vaak nog een gedeelte als alles helemaal bekend is door de belastingaangiften.

Laatst ontvingen we over 2013 nog een bedrag van ruim €700,- aan kindgebonden budget. Flink wat! Maar afgelopen week ontvingen we nog een bedrag zorgtoeslag over 2013; €1001,-!!! jeetje… ik voel me bijna bezwaard.

Dit bedrag kunnen we de komende tijd wel goed gebruiken zonder mijn vaste inkomen, maar verder zetten we het mooi op de spaarrekening zodat we de zorgverzekering straks weer in 1 keer kunnen betalen. (Dan krijgen we 3% korting en dat is dan weer mooi meegenomen)

Ontvang jij toeslagen? En heb je ze echt nodig? Ik ken trouwens genoeg mensen die er elke maand met smart op zitten te wachten (en wij straks ook) maar tot nu toe is het echt een extraatje voor ons.

9 opmerkingen:

 1. Ik kom niet in aanmerking voor toeslagen; veel te hoog inkomen. Dat heeft natuurlijk als grote voordelen A. dat we geen gedoe hebben met de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst en B. dat we een mooi hoog inkomen hebben. Ik klaag niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zonder de toeslagen word het krap, voor mij dus geen extraatje, en maak me dus ook zorgen met al die berichten over de zorgtoeslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het maar 'uitgezet' nadat ik een keer terug moest betalen. Misschien dat ik er dit jaar weer naar zou kunnen kijken, maar dat zou dan alleen zorgtoeslag zijn. Dingen met kinderen krijg ik sowieso niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij verdienen te veel voor zorgtoeslag etc. wel eind dit jaar weer KOT aanvragen als zoontje naar de PSZ gaat.
  voorheen toen we wel recht hadden op zorgtoeslag etc, vroegen we het ook 1x per jaar aan idd. wekonden het missen/maandelijks was het een laag bedrag. maar wel recht op en met kids kan je het altijd goed gebruiken natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij krijg je geen KOT voor de PSP zaal dat is een gemeentelijke instelling, wel voor het KDV of gediplomeerde gastouder.

   Verwijderen
  2. is verandert in 2012. net de laatste paar maanden toen mn dochter naar psz ging. als psz bij een kdv is aangesloten, rekenen ze tegenwoordig kdv tarief en heb je recht op kot, zelfs als je als gastouder werkt zoals ik. Was toen nog flink uitzoeken.. maar zo zijn de regels nu. als een psz nog een gemeentelijke instelling is, met subisidie en dus niet bij een kdv, is het maandbedrag ook vaak aanzienlijk lager dan 6,50 per uur ;) (ik kom straks uit voor 2 ochtenden op 110 euro per maand, bruto.... ) dan heb je idd geen recht op KOT. Sommige PSZ die bij een kdv zijn aangesloten, hanteren ook andere of ruimere tijden oid, maar dat verschilt per instelling. Bij onze psz verandere het tarief, maar ook de vrijheid om zelf j 2 dagdelen te kiezen (op basis van beschikbaarheid...) ik heb nu gekozen voor 2 ochtenden ipv een ochtend en een middag zodat zoontje gewoon smiddags kan blijven slapen, maar ook mijn opvangkindjes smiddags kunnen slapen, aangezien psz tijden al net iets afwijken van de schooltijden en het ze zo geen kwartier slaap kost. (wel jamemr dat de psz tijden smorgens een half u afwijken van de schooltijden en ook het ophalen is een kwartier eerder.. maar goed het is maar anderhalf jaar.. )

   Verwijderen
 5. Nou de zorgtoeslag komt net een paar dagen voor de uitkering, en daar wordt hier meestal met smart op gewacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De enige toeslag die wij ontvangen is voor de kinderopvang.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij moeten nog steeds van 2012 hebben... GRRRR

  BeantwoordenVerwijderen