donderdag 17 juli 2014

Spullen, spullen, spullen…

Eens in de zoveel tijd bedenk ik me weer dat ik niks meer kwijt kan. Niet in de kasten, niet in de lades, gewoon nergens! De spullen belanden dan gewoon in het zicht waardoor het hele huis er rommelig uitziet.

Sinds onze kleine man er is, accepteer ik dat het huis af en toe rommelig is, want hij kan binnen 3 minuten alles overhoop gooien, al is dat niet de bedoeling, soms ligt de kamer vol met speelgoed omdat hij middenin een speelverhaal zit en alles meedoet.

Maar rommel (speelgoed) van onze kleine man is anders dan onze eigen rommel. Dat moet gewoon opgeruimd zijn. Aangezien de kasten en lades dus weer vol zitten is het weer eens tijd voor een grote opruimronde.

Ik heb bedacht dat ik eind van het jaar het grootste deel van het huis opgeruimd wil hebben. Ik heb nogal eens moeite met dingen weggooien, maar nu gaat alles eraan geloven. Alles gaat door mijn handen en als we het niet meer gebruiken dan verkopen we het of gaat het weg…. ik denk en hoop dat we hierdoor heel wat ruimte terugkrijgen! Ik ga nog een doel bedenken voor het extra geld wat we met de verkopen verdienen, dus daarover een andere keer meer.

Vandaag gaan we ook eens kijken naar de huisverzekeringen en de autoverzekering. Het is alweer even geleden dat we de prijzen hebben vergeleken, dus hier moet weer iets op te besparen zijn.

Dus de komende tijd gaan we flink aan de slag om straks extra geld en ruimte over te houden…. aan de slag!

Hoe vaak doe jij een opruimronde door het hele huis?

6 opmerkingen:

 1. Herkenbaar hoor! Je moet inderdaad regelmatig een opruimronde doen, anders verdrink je op den duur in de spullen. Ik probeer toch zeker één keer per jaar grondig op te ruimen en dingen weg te geven te verkopen of naar het containerpark te brengen.
  Succes ermee in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door het hele huis? Uhm, ik ben een paar jaar geleden begonnen en nog steeds bezig met de eerste ronde ;-) Meestal gaat het in fasen, dus wat dat betreft niet echt een peil op te trekken, maar over het algemeen ben ik nog steeds aan het opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook herkenbaar! Steeds willen opruimen, maar er toch geen tijd voor maken. Ik hoop toch aan het eind van het jaar het hele huis doorgewerkt te hebben! ;)

   Verwijderen
 3. hier gaat het ook in stapjes. af en toe een laadje, vakje, plankje van een kast.. zo komen we er hopelijk ook wel. t uitzoeken op zich vind ik niet het lastigste, maar ik wil de spullen niet zomaar weggooien en met 2 jonge kids en vaak 5 dagen per week opvangkids, en geen auto voor de deur doordeweeks (en t weekend ook vaak wel weg of ik denk er niet aan) vind ik het ook lastig om de spullen weg te brengen en via fb groepen lukt ook niet met alles (en t fotos maken en op de groepen zetten is ook nog best veel werk...) maar ooit wordt het opgeruimd. er staat iig alweer een hoop klaar voor de kringloop (neemt hopelijk mn schoonmoeder een x mee.. zij komt vaak bij de stort en daar staat ook en container voor de kringloop!! ) en een deel wat nog uitgezocht moet worden of het eerst op een fb groep gaat of gelijk naar de kringloop :) komt goed. eerst maar even werken en op rustigere dagen wel daarmee verder. beetje bij beetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben begonnen met spulletjes in een doos te doen, zijn ze er langer dan een half jaar niet uit geweest dan gaan ze weg, naar iemand die het wel gebruikt,naar de kringloop en anders de kliko in. met kleding doe ik het ook maar dan als het er langer als een jaar in zit, want als je ze in die tijd niet gebruikt hebt gebruik je het waarschijnlijk ook niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg herkenbaar.hier lijkt er geen eind aan te komen.
  Ik heb de mp app op mijn telefoon geïnstalleerd.
  Als ik tijdens het opruimen iets tegenkom wat weg kan klik ik gauw een foto met m'n telefoon en zet het meteen op marktplaats.
  Ik verbaas me wat mensen toch allemaal kopen via mp.

  BeantwoordenVerwijderen