vrijdag 18 juli 2014

Mobiele telefonie

Sinds een paar jaar ben ik ook aan de smartphone, omdat ik er 1 van vriend kreeg. Ik wilde er eerst echt niet aan, het leek me nogal gedoe en vooral erg duur, maar sinds ik er 1 heb, ben ik er echt heel erg blij mee! Wat kun je toch veel op zo'n ding!

De kosten vallen ook wel mee. Als er een nieuw toestel op de markt komt, dan spaart man ervoor en koopt dan uiteindelijk het losse toestel. Zijn ouder toestel gaat dan vaak naar mij en mijn toestel wordt weer verkocht via internet. Zo hebben we beiden altijd een redelijk nieuw toestel voor weinig geld.

Onze abonnementen zijn ook niet duur. We hebben beiden een abonnement voor €15,- en zijn dus in totaal maandelijks €30,- kwijt. Ik geef toe dat mijn abonnement vroeger wel goedkoper was, maar inmiddels heb ik ook internet op mijn telefoon, en vooral met appen vindt ik het heel handig om altijd berichtjes te kunnen ontvangen.

Laatst vroeg een vriendin hoeveel onze mobiele kosten waren, zij en haar vriend gaven bijna €150,- per maand uit en vonden dat eigenlijk te veel…. ik weet dat er hele dure abonnementen zijn, maar €150,- voor 2 abonnementen vindt ik echt ongelofelijk veel geld… elke maand weer!
Ik heb haar gelukkig een aantal tips kunnen geven, waardoor ze flink kan besparen als haar huidige abonnement afloopt, gelukkig maar… want zoveel geld zou ik echt nooit uitgeven aan een mobieltje en ik ben van mening dat niemand zoveel moet uitgeven, maar wie ben ik… ik wil ook dat al het plastic zwerfafval verdwijnt, maar ja, dat gebeurd ook niet ;)

Naar mijn mening kun je flink besparen als je heel veel abonnementen en providers blijft vergelijken. Als er nu weinig interessants bijzit, dan kan dat volgende maand wel zo zijn, soms moet je dus even geduld hebben. Kijk goed naar jouw eigen bel gedrag en telefoon gebruik.

Wat geef jij maandelijks uit aan je mobiele abonnement of prepaid?

6 opmerkingen:

 1. 8 euro per maand aan een slecht werkend abbo van tele 2.. goedkoop is duurkoop :( hierna overstappen naar hi oid, betaal dan wel meer, maar heb nu al ruim een maand geen 3g internet... terwijl ik er wel voor betaal... 200 mb per maand en 100 belminuten. meer dan genoeg. sim only idd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 30 euro per jaar. Ik heb een smartfone (gekregen) en ik heb een prepaid kaartje erin. Ik krijg van alle vrienden en bekende de wifi code van hun huis. Als ik dan ergens op visite ben dan kan ik gewoon online en mijn berichten ontvangen. Uiteraard krijgt ook iedereen die bij mij op visite is de wifi code. En er is steeds meer gratis wifi bij winkels, restaurants etc.
  En je bepaald zelf of je de hele dag/visite met je mobiel in je handen zit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef denk ik 20 euro per jaar uit aan mijn prepaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht drie jaar geleden een telefoon voor 120 euro. En sindsdien 60 euro beltegoed, 22 euro is daarvan over ( nummer zou verlopen als ik niet zou opwaarderen).
  60 euro per jaar tot nu toe. Nog een jaartje met deze telefoon en dan was het 50 euro per jaar.
  Ik kan bellen, gebeld worden en sms'en. Ik wil helemaal niet voortdurend bereikbaar zijn, vaak zet ik hem uit. Bij afspraken, als ik ga wandelen, als ik ergens heenga voor ik aanbel of binnenloop.
  Ik whatsapp ook. Thuis, ik kijk drie keer per dag of er iets is.
  Ik heb zo de balen van dat iedereen alleen maar met de telefoon bezig is dat ik serieus overweeg een stoorzender in mijn kruipruimte te leggen. Zit koffie te drinken met een vriendin, gaat ze uitgebreid zitten appen. Moet dan iedereen een mail sturen met het verslag en wordt prompt gebeld over die mail. Ik heb haar gezegd dat ik me overbodig voelde in onze ontmoeting en aangeven dat het wat mij betreft mooi was geweest. Als ik wil bijpraten app ik je wel, dat is belangrijker. Ik ben toen maar mijn was gaan afhalen en vouwen.
  Nee altijd en overal internet dat had nou niet gehoeven.
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik betaal nu 50 euro. gelukkig is mijn abonnement bijna afgelopen en ga ik dan een veeeeeel goedkopere variant nemen. Ik gebruik mn telefoon inmiddels een stuk minder en kan dus een hoop gaan besparen hierop

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vriend en ik hebben beiden een prepaid smartphone en ik denk dat we allebei 3 a 4 keer per jaar voor 10 euro opwaarderen, dus max 80 euro en geen abonnement.

  BeantwoordenVerwijderen