donderdag 24 juli 2014

Mooie meevaller….

Gisteren was de nationale dag om te rouwen, en dat hebben we in Nederland met z'n allen gedaan. We hebben de televisie de hele middag aangehad en ik vond het zo indrukwekkend! "gelukkig" kende ik niemand in het toestel, maar ik ken wel weer mensen die mensen kenden… en zo komt het dan toch dichtbij.

Man rijdt als hij naar huis gaat altijd over een stuk van de weg van de rouwstoet, hij mocht iets eerder van zijn werk, waardoor hij voor de stoet uitreed. Hij zag al honderden en honderden mensen langs de weg staan en op viaducten, hij kwam helemaal overrompeld thuis, ook heel indrukwekkend!

De komende dagen komen er nog meer slachtoffers terug naar Nederland, ik hoop heel erg dat alle slachtoffers terug komen en dat de nabestaanden snel duidelijkheid hebben en echt afscheid kunnen nemen van hun dierbaren….

Nu even iets heel anders, het lijkt zo stom om het over geld te hebben, maar ja, mijn blog gaan nou eenmaal in het algemeen over besparen.

Wij ontvangen toeslagen, dit jaar minder dan vorig jaar, omdat we meer zijn gaan verdienen. Ik ben heel trouw wat betreft het doorgeven van wijzigingen aan de belastingdienst, zodat we niet hoeven bij te betalen en ook gewoon krijgen waar we recht op hebben. Vorige week bedacht ik me opeens dat ik vorig jaar niet echt trouw alles heb doorgegeven, maar ja, als we moeten bijbetalen kunnen we dat uit de buffer betalen.

Alsof ze mijn gedachten hoorden bij de belastingdienst ontvingen we deze week de brief over het kindgebonden budget van 2013. Persoonlijk vind ik de kinderbijslag al fijn genoeg, maar kindgebonden budget is dus een tegemoetkoming in de kosten voor je kind. Tot onze grote verbazing en grote vreugde kregen we nog €750,- !!! Inmiddels hebben we het bedrag binnen en staat het alweer op de spaarrekening.

De buffer staat nu erg hoog, eigenlijk hoger dan we wilden hebben. We zouden dit jaar echt eens gaan beginnen om de hypotheek extra af te lossen. Maar, aangezien mijn baan in loondienst straks stopt, vind ik het eigenlijk wel prettig, zo'n hoge buffer.
Ik spaar wel nog steeds onze extra inkomsten van euroclix, moneymiljonair, zinngeld, advertentie inkomst, marktplaats verkopen etc. etc. Dat staat op een aparte spaarrekening en daar staat momenteel €300,- op. Als er €500,- op staat dan lossen we daarmee de hypotheek af. Het duurt natuurlijk wel een stuk langer, maar ooit zal de eerste extra storting zijn ;)

Wat doen jullie met meevallers?

5 opmerkingen:

 1. Op dit moment geen meevallers maar tegenvallers. Manlief zit tussen 2 banen in en we moeten het tijdelijk van een u w v uitkering doen. We hebben nu na 8 weken een voorlopige betaling gehad maar dat dekt de lading niet. Gelukkig hebben we spaargeld dus we redden het wel.
  Overigens is er al weer zicht op een baan, 2e helft augustus is er meer bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer ze meestal te sparen, maar moet er misschien ook weer wat meer bij stil staan. Voor m'n idee heb ik de laatste tijd niet speciaal meevallers gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb eigenlijk nooit onverwachte meevallers, weet meestal wel wat er binnenkomt. we hebben geen hypotheek. alle inkomsten, ook van werk, gaan eerst naar de spaarrekening. 1e van de maand een maandbedrag naar de betaalrekening, rest blijft op de spaarrekening. werkt perfect voor ons met wisselende inkomens.. ook "meevallers" gaan hier dus gewoon bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier gaat alles naar de spaar en als er weer ruim op staat boven onze zelf gestelde buffer, dan doe ik weer een aflossing naar de hypotheek! Joepie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alle meevallers, ook al is het "maar" een tientje gaan naar mijn spaar!
  Ik heb gelukkig geen hypotheek die ik moet aflossen, ik spaar voor een droomvakantie en vind het fijn om te zien dat met ook kleine bedragen de buffer steeds groter wordt.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen