woensdag 23 juli 2014

De vaste lasten dalen weer eens!

Ik kijk regelmatig naar de vaste lasten en kijk dan natuurlijk vooral of we ze kunnen laten dalen. Als mijn baan in loondienst straks stopt is het erg belangrijk dat de vaste lasten te dragen zijn op 1 salaris. Dat is altijd ons streven en dan lukt vaak ook, alleen zien we ook dat we de laatste maanden meer zijn gaan uitgeven, omdat we ook meer te besteden hadden.

Hierdoor hebben we ook al langer dan we normaal zouden doen niet gekeken of bijvoorbeeld bepaalde verzekeringen goedkoper zouden kunnen, dus dat werd weer eens tijd. We hebben het overzicht van de vaste lasten er weer eens bij gepakt en hebben een aantal dingen bedacht om naar te kijken. Deze keer; de autoverzekering, de woonverzekeringen en het tv/internet/bellen abonnement.

Met de autoverzekering zijn we nu overgestapt. Het bleek dat hij gewoon de helft goedkoper kon! oeps! Daar hebben we dus te lang mee gewacht. Besparing; €20,- per maand

Met de woonverzekeringen zitten we nu goed. We zijn nog geen goedkoper alternatief tegengekomen, maar zoeken nog wel even verder. Dus hier hebben we nu niks op bespaard.

We hebben een flink duur tv/internet/bellen abonnement. Omdat we bepaalde zenders wilden hebben en omdat we snel internet wilden hebben. In de praktijk kijken we weinig tv, we kijken vooral programma's terug via internet, dus die extra zenders zijn niet echt nodig. Ook kon het internet wel iets langzamer. We hebben nu een goed alternatief gevonden en stappen binnenkort over als het abonnement afloopt. Besparing eerste drie maanden; €46 per maand!!! Daarna €28 per maand.

Zo hebben we met een avondje zoeken toch weer flink bespaard op onze vaste lasten. En dat scheelt gewoon elke maand weer gemiddeld €50,- per jaar dus €600,- verdiend! Daar kunnen we hele leuke andere dingen van doen wat mij betreft.

In Oktober krijgen we weer de afrekening van de gas en elektra leverancier, ook ontvangen we dan de welkomsbonus, omdat we een jaar klant zijn. Daarna gaan we dus weer kijken of we kunnen overstappen, als we een goed aanbod kunnen vinden. Ik verheug me er nu al op, al dat extra gratis geld ;)

Vergelijk jij vaak je verzekeringen? Of zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Heb je nog tips om op je vaste lasten te besparen? Ik ben erg benieuwd!

5 opmerkingen:

 1. We hebben alle abonnementen de deur uitgedaan. In september loopt de laatst af (tv gids) Verder betalen we alleen als 'abonnement' de pv kas van het werk, bijdrage familiepot en Kruisvereniging. Wat energie maatschappijen betreft we stappen niet over maar dreigen alleen. Je wordt terug gebeld en plotsklaps kunnen hun ook de energie goedkoper aanbieden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt inderdaad, wij proberen dat ook altijd, helaas bieden ze nooit zo'n goede prijs dat het een nieuwe welkomsbonus teniet doet, dus wij stappen dan toch over.

   Verwijderen
 2. wij hebben de afgelopen maanden ook weer een rondje gemaakt. auto verzekering overgesloten idd. flink op bespaard, ondanks pakketkorting waar we eerst zaten. energie ook overgestapt begin dit jaar. en meer van die dingen. internet/tv wil ik niet oversluiten. kpn bevalt erg goed en ik ben er aan gewend.. maar man is wel aan t kijken naar ene alles in 1 pakket, ondanks dat we geen huistelefoon hebben, het is wel goedkoper... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb met de 'scheiding' veel dingen opnieuw af moeten sluiten/aan moeten passen, dus zit nu volgens mij nog wel goed. Maar het klopt inderdaad dat het scheelt om regelmatig even te kijken. Als het jaar voorbij is (en als het goed is die regel van toepassing is dat je zo kunt switchen met een maand opzegtermijn), dan ga ik er ook weer naar kijken. Elke euro is toch weer meegenomen en veel wordt ook duurder, dus zelfs gelijk blijven kan dan al winst zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt inderdaad. elke euro is er weer 1. Het kinderdagverblijf wordt binnenkort weer duurder, dus dat proberen we dan via een andere vaste last terug te krijgen.

   Verwijderen