zaterdag 26 juli 2014

10 dingen die ik nooit of zelden koop

Er zijn zoveel spullen die heel normaal worden gevonden, maar die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Vandaag een lijst met 10 dingen die ik nooit of zelden meer koop;

1. Vuilniszakken;
Wij gebruiken altijd de plastic tasjes die we in winkels krijgen. Omdat we niet heel veel meer kopen, hebben we ook steeds minder tasjes, maar de voorraad is echt nog nooit op gegaan.

2. Boterhamzakjes;
Die koop ik heel zelden. We gebruiken lege broodzakken of anders een broodtrommel.

3. Boeken en tijdschriften;
Die koop ik beiden eigenlijk nooit meer. Ik betaal wel elk jaar mijn bibliotheek abonnement. Tegenwoordig kost een tijdschrift soms wel €6,- echt belachelijk vind ik!

4. Bloemen;
Wij kopen liever een plant, waar je veel langer plezier van hebt. We krijgen weleens bloemen cadeau en kopen ook weleens een bosje om cadeau te doen, maar bloemen zijn vaak slecht voor het milieu en je hebt er eigenlijk maar kort plezier van.

5. Frisdrank;
Ik ben heel blij dat man geen cola meer drinkt, wat een troep zit daarin! We drinken op zondagochtend wel sap uit een pak. En we hebben sap of frisdrank in huis als er visite komt, maar verder drinken we zelf water, koffie of thee.

6. A-merken;
Deze worden heeeeel zelden gekocht. We gebruiken alleen nog Calve pindakaas en Nutella, verder alleen maar andere merken.

7. Toetjes;
Eten we alleen met bijzondere gelegenheden, verder eten we nooit toetjes, dus deze worden ook heel zelden gekocht.

8. Wasmiddel;
Wasmiddel is precies zo'n product waar regelmatig een geld terug actie van is, dan doe ik natuurlijk graag mee! We hebben inmiddels een leuke voorraad. Mocht deze opraken, dan koop ik het goedkoopste waspoeder uit de supermarkt, ik heb ook hiermee altijd een schone was!

9. Speelgoed;
Onze kleine man is op z'n zachts gezegd een bevoorrecht kind. Hij heeft enorm veel speelgoed, veelal cadeau gehad. Hij heeft een goede spaarrekening die elke maand een beetje wordt aangevuld, dus ook zijn toekomst ziet er op dit moment hartstikke fijn uit. Wij hebben een periode gehad dat we al het leuke speelgoed kochten wat we zagen, geen goed idee, want het huis is nu bomvol. We kopen dus alleen iets met feestdagen of zijn verjaardag en verder even niet meer.

10. Pannenkoekenpan, cupcake maker, smoothie maker;
Of een ander "handig" keukenapparaat. Bij ons belanden dit soort apparaten geheid ergens achterin een keukenkastje. Niet handig en veel te veel troep. Pannenkoeken bakken we in een normale koekenpan, cupcake's maken we in de oven en smoothies maken we met de staafmixer, ideaal!

Wie vult het lijstje aan? :)

11 opmerkingen:

 1. De krant. Alle nieuws is tegenwoordig ruimschoots gratis vooradig. Weekkrantjes gratis in de bus. T.v. elk uur of zelfs 24 uur per dag. Nu.nl, nos.nl , de provinciale omroepen enz. Voor ons dus geen abo of losse krant meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kant en klare fruit en of groentesalades, kant en klare soep en nieuwe spullen , ik kijk altijd eerst of ik er 2e hands aan kan komen. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cake, koekjes en gebak, ik maak het zelf... veel lekkerder en goedkoper,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. doucheschuim, bodylotion, shampoo en conditioner...net als bij het wasmiddel maak ik gebruik van geld terug acties, met verjaardagen komt er vaak wel iets binnen...en we gebruiken er gewoon niet zoveel van. Dit jaar nog helemaal niets gekocht en nog ruim voldoende voorraad voor de rest van het jaar. Ik gebruik nu wel shampoo van een geld terug actie als doucheschuim. Gaat ook heel goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geldterugacties vallen nou niet direct onder het kopje 'niet kopen'. Je koopt het wel maar betaald er gewoon zelf niet voor.

  Ik koop zelf geen parfum meer, ik ga het bij anderen ook steeds minder waarderen als ze het ophebben. Het is vaak zo opdringerig en beslist niet lekker.

  Ik denk ook dat uit het oogpunt van milieu een vuilniszak te preferen is boven allemaal kleine zakjes. Die kleine zakjes bevatten bij elkaar toch meer plastic dan 1 zo'n grote zak. Dat zakje in de winkel kun je dus beter weigeren, want ook al is het gratis, ergens wordt de prijs wel betaald. Maar goed dat is weer een ander onderwerp. ;)

  Verder koop ik inderdaad ook veel dingen niet, waarbij ik het kopen van bloemen in meerdere opzichten inderdaad geen goed idee vind.

  Veel verschillende schoonmaakmiddelen, veel dingen kun je tenslotte ook wel met water of een beetje soda schoonmaken, en ook wasverzachter koop ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. deels herkenbaar :) vuilniszakken en boterhamzakjes gebruik ik wel, en veel ook.. boterhamzakjes om vlees in de vriezer te doen, en ook om poepluiers in de vuilnisbak beneden te doen, zonder dat het hele huis ruikt (en dat zijn er soms nogal wat met opvangkindjes erbij..) k ga niet voor elke luier naar boven nl (kan wel, wil ik niet) en met kleine tasjes kom ik er echt niet voor de vuilnisbak.. doe 2 dagen met een vuilniszak, zoveel tasjes heb ik echt niet ;) wel herbruik ik mn plastic tassen voor vanalles en nogwat, gooi ze nooit zomaar weg :) kant en klaar fruit koop ik idd ook niet. en vast nog heel veel dingen, maar ben me er vaak niet zo van bewust.. ;) koop wel weinig als we een dagje weg zijn, vaak veel eigen drinken en eten mee en we kopen ook bijna nooit iets bij een tankstation oid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pannenkoekenmix, mix voor dipsaus, bloemkoolsaus, pastasaus e.d.: veel makkelijker en goedkoper om het zelf te maken.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Make-up, lingerie, alcohol, kauwgom koop ik nooit.
  En mijn nichtje; zeep in plastic pompjes, keukenrollen, bedrukt wc-papier.
  Gr.Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik koop nooit keukenrol. Voor als het nodig is ligt er een wc-rol in de keukenla. Meestal gebruik ik een microvezeldoekje, maar als de poes gespuwgd heb dan gebruik ik wc-papier. Ook drink ik gewone koffie, geen koffie van pads en cups.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen