vrijdag 6 juni 2014

Huwelijksbedankjes

Als je gaat trouwen kom je steeds weer nieuwe dingen tegen die je zeker niet moet vergeten, zoals de grote websites je willen laten geloven. Dingen zoals een corsage voor alle gasten (waarom voor alle gasten?) en zo ook de huwelijksbedankjes.

Tijdens het plannen van de bruiloft hebben we regelmatig gezocht en gekeken op internet voor huwelijksbedankjes, want het is toch ook wel leuk om je gasten een kleinigheidje mee naar huis te geven. Al snel schrokken we van de prijzen en we schrokken vooral van de zogenoemde huwelijksbedankjes…. een prulletje waar niemand ooit meer iets mee doet, wordt zomaar verkocht voor €2 per stuk. En dat lijkt niet zoveel, totdat je 50 gasten hebt en dan dus €100 kwijt bent voor een kleinigheidje, een echt kleinigheidje is het dan niet meer.

We hebben het idee toen al snel uit ons hoofd gezet, want hoewel we geen goedkope bruiloft hebben, het is ook niet nodig om zomaar geld uit te geven/ weg te gooien voor een prulletje.

Nu is onze bruiloft over 2 weken en ben ik bevangen met het "perfecte bruiloft" virus, ik kan er niks aan doen, maar opeens lijkt een huwelijksbedankje/ prulletje een echt must have!

Help!! Want ik vind de dingetjes op internet nog steeds niet echt leuk en wil toch eigenlijk wel iets meegeven aan de gasten.

Hadden jullie huwelijksbedankjes? En wat hebben jullie daaraan uitgegeven?

21 opmerkingen:

  1. Wij hebben best wel dure cadeautjes gedaan, namelijk vilten hartjes van de vilten bruid. Maar ik zie ze nu nog overal waar ik kom hangen, dus het was wel het geld waard.

    Ik ken ook iemand die had allemaal van die kleine kloppertjes gekocht en daar kaartjes aan gehangen "kom gerust een keertje aankloppen" :)

    O, en wat betreft de corsages: bij ons hadden alleen de (groot)ouders en de getuigen + hun partner een corsage. Anders werd het veel te duur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo SamenBesparen, mijn vriend en ik hebben rond de 55 euro uitgegeven aan bedankjes. Het waren organza zakjes met bruidssuikers erin en een klein kaartje eraan.
    Corsages alleen ouders plus de ceremoniemeesters.
    Tip: huwelijks-bedankjes.nl

    Groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. *Organzazakjes zag ik bij a.ction.

      *Als je correspondentiekaarten, (bij de hema?) 1 x doorknipt en dan dubbel vouwt heb je een klein kaartje.
      Misschien eerst een tekst printen.
      Stickertje op de voorkant of gehaakt hartje, hartje van vilt, plaatje van Holland- inpakpapier ......
      Wel werk maar vast niet duur.
      Schakel iemand in om je te helpen!!! Thea.

      Verwijderen
  3. Bij onze eigen bruiloft (heel klein gehouden) deden we niets maar bij de bruiloft van mijn zwager kregen de dames een glazen hartje waarmee je een wijnfles kunt afsluiten en de heren een luxe opener voor flesjes.
    Ilse.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij wonen in Delft en hadden bij de groothandel een partij van die kleine delftsblauwe klompjes besteld. Zelf kaartjes gemaakt en eraan vast gefrutseld. We waren iets van 50 euro kwijt en zien ze nu (na 5,5 jaar) nog steeds bij veel van de gasten ergens in huis opduiken.
    Mijn advies: maak je niet druk, het is jullie dag en het gaat jullie gasten echt niet om een kadootje na afloop.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien kan je iemand vinden die voor je naar bijv. de Heemaa wilt gaan, om al de allerleukste foto af te laten drukken. Van je eigen camera, of die van een fam.lid. Ffoto van jullie met een briefje/bordje met DANK JE WEL, of zo. Deze kan je aan het einde van de avond mee gegeven. Scheelt ook weer om na 4 weken (mocht je dat ook nog van plan zijn) een 'papieren dank je' wel te versturen. Wel even zelf envelopjes meenemen natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hebben wij ook gedaan, tekst erbij 'fijn dat je er was ' en de datum. Heel goedkoop maar wel doeltreffend vonden we. En die foto viel bij iedereen in de smaak, ze lagen gewoon bij de uitgang op een tafeltje op een stapel , dus zonder envelopjes

      Verwijderen
    2. Oh ja, wij hadden alleen onze ouders die onze getuigen waren een corsage gedaan. De rest had toch wel feestkleren aan, dus om de feestgasten te herkennen hoefde het niet, kleren gaan er niet van kapot en je hebt geen last van verlepte corsages.

      Verwijderen
  6. handwerk was het bij ons, zelf doosjes gesneden en gevouwen uit mooi karton, en die gevuld met een paar chocolaatjes. Er aan een raffialintje met een klein tekstje. Per stuk nog geen 30 ct denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik kan het me niet eens herinneren, kun je nagaan... Maar ik dacht het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij gaven kleine portemonneetjes van de Wereldwinkel met een bedankkaartje eraan. De portemonneetjes zijn her en der nog in gebruik. Mensen bewaren er kleingeld in voor winkelwagens, parkeermunten of een ijsje onderweg. Ik weet niet meer wat ze kostten... Succes met uitkiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een mooie foto van het bruidspaar meegeven! Een officiële fotograaf regelt dat zelf, en anders vraag je het aan degene die de foto's voor jullie maakt. Er is niemand (?) die zo'n foto weggooit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb voor alle gasten vogeltjes gehaakt, met een kaartje eraan 'bedankt namens de lovebirds / tortelduifjes'. Wel veel werk, 250 vogeltjes haken ;) maar t kost bijna niets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi Anoniem,
      Wat een leuk idee, heb je misschien een haakpatroon van de vogeltjes?

      Verwijderen
  11. Wat een leuke ideeën! Bedankt allemaal, dit zorgt voor veeeel inspiratie! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wij hadden voor iedereen een gelukspoppetje van de wereldwinkel met een kaartje eraan gemaakt met een geluksspreuk op de ene kant geprint en handgeschreven bedankt op de andere kant. Kom ik ook nog vaak tegen bij de mensen thuis. Kosten weet ik eerlijk gezegd niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Laat los, echt niet nodig. De mensen komen voor jullie en hoeven geen cadeautje als ze weggaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kocht bij de feestwinkel kleine plastic zakjes. Deze vulde ik met twee varkens (snoepjes van katja, de cassiere vond t erg grappig dat ik meerdere zakken kocht) en strikte ze dicht met een lintje. Het enige wat de bedankjes nog enigszins duur maakte was dat ik de bedankkaartjes via internet bestelde, maar die kun je ook printen. Afhankelijk van het aantal gasten ben je een uurtje of langer kwijt met het vullen van de zakjes. Wij hadden een varkensthema op de bruiloft, maar er is vast wel iets te vinden wat bij jullie past. Die dure dingen die ik op andere bruiloften kreeg, heb ik weggedaan. Dus ik zou echt voor iets eetbaars gaan of een foto of zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wij hebben wel bedankjes gemaakt. We hadden geld gevraagd voor onze huwelijksreis. Aan het bedankje hebben we een kaartje gedaan met een website waar ze ons reisverhaal konden volgen (camperrondreis door canada). We hebben de bedankjes zelf gemaakt: stuk tule op de markt gekocht, kleine vierkantjes van gemaakt. Daarin een aantal paaseitjes en dichtgemaakt met een strikje. We trouwden vlak voor Pasen, vandaar de paaseitjes. En we hebben elkaar met Pasen leren kennen, dus ook symbolisch. De kaartjes gewoon met computer en printer gemaakt. Succes bij je keuze en ik zou er echt niet te veel geld aan uit geven. Een vriendin van mij had ook iets leuks: goedkope leuke mokken met een kaartje erin met "kom nog eens op de koffie". Ik gebruik die mokken nog steeds en soms denk ik nog even aan haar. Zaadjes voor in de tuin zijn ook leuk. Een vriendin had klavertjes vier in een zakje, die staan nog steeds in onze tuin. Zonnebloemzaadjes in een zakje vind ik ook een leuk idee, lekker vrolijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuke ideeen allemaal zeg! Ik lees maar al te graag mee in de hoop dat ik voor juni dit jaar mijn plannen klaar kan hebben!

    BeantwoordenVerwijderen