zaterdag 7 juni 2014

Makkelijk eten


Dit jaar hebben we voor het eerst enorm veel oogst uit onze eetbare tuin/moestuin! We wonen hier sinds 2010 en hebben de afgelopen jaren steeds meer plantjes gepland die ons niet eens zoveel hebben gekost. Mijn ouders hebben namelijk een mega grote tuin en gaven ons stekjes van frambozen, bramen, aardbeienplantjes etc. 

Inmiddels groeit en bloeit het allemaal lekker en wordt het elk jaar steeds meer, heerlijk!

Want dat betekend dat we zomers veel minder groenten en fruit in de supermarkt hoeven te kopen, en dat scheelt ook weer lekker in het boodschappenbudget. 

Dat betekend ook dat we het fruit zo kunnen plukken, het heeft 0 km. afgelegd en is daarbij niet belastend voor het milieu. 

Dat betekend daarmee gelijk ook dat het niet ingepakt moest worden, waardoor er machines draaiden die energie gebruikten, om nog maar niks te zeggen over al die plastic verpakkingen! 

Nee hoor, gewoon elke ochtend voor het ontbijt lekker een handje frambozen en aardbeien plukken en als we willen lunchen staat de rucola en sla al klaar. S'avonds gebruik we de rozemarijn of de tijm bij de aardappeltjes en als we s'avonds nog dorst hebben pakken we een kan water waar we wat verse munt in doen, heerlijk verfrissend! 

Wat ons betreft een win,win,win situatie ;) Binnenkort weer een mooie update met foto's van de tuin! 

Wat haal jij momenteel lekker uit je eigen tuin? Waar geniet je het meeste van? 

3 opmerkingen:

  1. Ik heb geen tuin en prober zo goedkoop mogelijk wel zoveel mogelijk groente en fruit te eten. Ik kan soms met een gevoel van (kleine) jaloezie de tuinverhalen lezen. Maar geniet wel weer van de recepten e.d. want ik eet natuurlijk wel altijd seizoensgroente en dus "met jullie mee".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas alleen maar kattendrollen :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geniet ook het meest van de frambozen en aardbeien, maar soms zijn de vogels mij te slim af :-(

    BeantwoordenVerwijderen