vrijdag 13 juni 2014

Contant geld

Afgelopen woensdag was ik met vriend en onze kleine man even naar het winkelcentrum. We wilden naar de bibliotheek, naar de markt en nog wat andere boodschappen halen.

Hoewel we meestal lekker rustig aan doen op vriend zijn vrije dag, besloten we om geen wekker te zetten, we hadden de hele dag de tijd!

Uiteindelijk werden we allemaal pas rond 9u wakker! En besloten we om even op te schieten, want we wilden naar het wekelijkse voorleesuurtje in de bieb. Hoewel het verder een gewone dag was, stonden we toch even in de file richting het winkelcentrum omdat er een ongeluk gebeurd was, hierdoor waren we nog later dan gepland en besloten we de auto neer te zetten bij het betaald parkeren.

Hoewel ik betaald parkeren echt de meest grote onzin ooit vind, vermijd ik het waar het kan. We gaan fietsen of parkeren iets verder weg. Maar in dit soort situaties ga ik ook niet moeilijk doen om die paar euro.

Na een gezellig voorleesuurtje en wat geslenter over de markt gingen we terug naar de auto, en daar begint bij ons vaak het besef van ons probleem. We hebben beiden maar weinig contant geld! Wij betalen allebei eigenlijk alles met de pinpas en hebben dus weinig contant geld op zak.

Opeens herinnerde ik mij die grote storing bij de bank een tijdje geleden, waarbij mensen zonder contant geld opeens geen boodschappen meer konden doen…. ik was daar toen best van geschrokken en heb toendertijd €20,- in de keukenla gelegd. Helaas blijkt in de praktijk, dat contant geld in huis ook opeens zomaar verdwijnt… aan onnuttige aankopen. Die €20,- ligt er dus allang niet meer…..

En dat is zo'n dingetje waar je af en toe verplicht wordt om aan te denken en er dan uiteindelijk niets mee doet, ik moet nu dus echt een keer contant geld in huis gaan halen!!

Betaal jij vaak met contant geld? Of alles liever met de pinpas?

9 opmerkingen:

  1. Bijna alles contant, weet ik tenminste waar het naar toe gaat, wanneer het op is en bigbrother banken en supermarkten niet, die laatsten betalen maar als ze mijn gegevens willen gebruiken. Het zijn tenslotte mijn gegevens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een tijdje iedere maandag het huishoudgeld gepind. Toen had ik dus contant geld op zak. Nu pin ik gewoon weer en de kassabonnen voer ik in excel in zodat ik weet waar mijn geld blijf en om te zorgen dat ik niet meer uitgeef dan het weekbudget. Ik zorg dat ik altijd ongeveer 10 euro in de knip heb. Voor collectes, uitbetalen zakgeld zoon en andere dingen die voorbij komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De gewone wekelijkse boodschappen worden contant betaald. Voor groter zaken wordt toch eerst over nagedacht en meestal gaat ddát via de pin.
    Misschien een tipje? Wij hebben altijd een paar euro aan muntgeld in de auto liggen, vooral voor dit soort onverwachte dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. eigenlijk alles met pin. heb in excel een duidelijk maandoverzicht, boodschappen bij boodschappen met een budget erbij en wat er nog over is. vaste lasten bij vaste lasten en overige uitgaven ook bij elkaar. zorg wel voor ongeveer 10 euro cash in mn portemonnee, maar geef het zelden uit. pin juist liever zodat de uitgaven netjes in mn excel staan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bijna alles contant. En is het op, dan pin ik weer een bedrag wat "op mag".

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik pin ook bijna alles. Contanten hebben inderdaad de neiging om geruisloos te verdwijnen, en heb ik dus liever niet in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik betaal alles met de pinpas, maar heb altijd wel ruim 20 euro in contant geld bij me voor het geval de pin automaat niet werkt of zoals laatst toen ik ineens mijn pincode niet meer wist , pfff wat een stress en super blij dat ik wat contant geld bij me had.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alles pin dan weet ik waar het blijft. Contant verdwijnt altijd ongemerkt bij mij..
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Contant elke week een vast bedrag voor de boodschappen en op is op.

    BeantwoordenVerwijderen