zondag 25 mei 2014

Mijn recept voor Chili con carne


Wij zijn fan van Chili con carne, het staat hier regelmatig op tafel. Ook Chili sin carne vinden we lekker. Bij mijn moeder haal ik vaak de lekkerste ouderwetse recepten weg, en die zijn gelukkig nog zonder pakjes h*nig ofzo…. 

Benodigdheden voor ongeveer 4 personen (wij eten er 2 keer van met 2,5 persoon) ;) 
400 gram rundergehakt
1 pot bruine bonen of kapucijners
1 ui
3 paprika's
1 theelepel chilipoeder of een chilipepertje
klein snufje cayennepeper 
blikje tomatenpuree


Uitvoering;
* Snipper de ui en fruit hem aan in een beetje olie of boter
* Voeg het gehakt toe en bak het gaar
* Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes
* Voeg de kruiden, tomatenpuree, paprika's en bruine bonen toe
* Laat dit allemaal even goed doorwarmen en voeg nog peper en zout naar smaak toe

Ik varieer ook met dit gerecht heel veel. Vaak doe ik wat meer paprika's en tomatenpuree erbij, dan heb je lekker veel! 
Je kunt het serveren met stokbrood, rijst of bijvoorbeeld Tortilla chips. 

Eet Smakelijk!


3 opmerkingen:

  1. Wij eten ook graag chili con carne. Ik gebruik kidney bonen omdat ik erge buikpijn krijg van bruine bonen. Ook de kipvariant van Rudolph van Veen vinden wij heerlijk. We serveren er altijd zure room en limoensap (flesje) sap bij. Wat koriander erover en klaar. De restjes doen wij later in een wrap. Beetje geraspte kaas erover en opwarmen in de oven. Ook heel lekker.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doen wij inderdaad ook met de restjes! Heerlijk in een wrap.

      Verwijderen