zaterdag 24 mei 2014

Betaalbaar aan je relatie werken…..


Voordat onze kleine man geboren werd spraken vriend en ik af om elke maand samen uit eten te gaan, zodat we elkaar ook nog zouden "spreken" ;) 

Zo'n voornemen is natuurlijk erg leuk, maar in de praktijk blijkt er weinig van terecht te komen…. 
Wij houden beiden wel erg van uit eten gaan, maar hebben regelmatig gehad dat het allemaal toch wat tegenviel, en dan is het best een duur avondje uit. 

Toch merken we dat je, vooral met een klein kindje, echt tijd voor elkaar vrij moet blijven maken. In de drukte van alledag vergeet je dat ook erg snel en wij vinden het toch prettig om samen tijd vrij te maken. Dit proberen we de laatste tijd te doen zonder meteen een vermogen uit te geven en dat bevalt goed! Wellicht heb je iets aan onze tips!

* In plaats van s'avonds uit eten te gaan, gaan we nu af en toe samen lunchen. Even een broodje of salade eten. Dit is een stuk goedkoper

* We houden allebei erg van films kijken, maar de bioscoop vinden we duur en vaak ergeren we ons aan andere bezoekers die luidruchtig doen. Daarom halen we het bioscoopgevoel gewoon naar huis. Wat lekkers erbij en samen s'avonds op de bank ploffen.

* Ook samen eten behoord tot de mogelijkheden. Als onze kleine man vroeg in bed ligt, kunnen wij nog samen eten, het grote nadeel vind ik dat onze kleine man dan alleen eet en het niet goed te plannen is. 

* Gewoon samen zijn. Soms brengen we onze kleine man naar opa en oma en brengen dan gewoon samen tijd door met elkaar. Gewoon lekker samen thuis rondhangen, daar kan ik echt van genieten. 

* Een commercieel cadeautje met valentijnsdag, moederdag of vaderdag vinden we niet echt leuk meer. Daarom laten we elkaar regelmatig tussendoor weten hoe blij we met elkaar zijn en dat de ander een goede vader/moeder is. Lieve briefjes voor elkaar en je waardering naar elkaar uitspreken versterkt bij ons onze band. 

We hebben gemerkt dat gewoon regelmatig tijd voor elkaar maken het beste werkt. Al zit je s'avonds gewoon lekker samen op de bank, dat doet al veel goeds! 
Natuurlijk gingen we nog niet zo lang geleden samen veel uit eten/ weekendjes weg etc. En dat is ook leuk, maar ik mis het eigenlijk niet. Ik bedacht mij laatst dat het me echt niet uitmaakt waar ik zou wonen, hoeveel geld ik zou hebben of dat ik al mijn spullen zou moeten verkopen. Zolang mijn 2 mannen maar bij me zijn, dan ben ik gelukkig en dan is mijn leven compleet. En dat is pas een rijk gevoel! <3 


9 opmerkingen:

 1. Ja daar kan. Ik ook echt van genieten als de kinderen een keer te logeren zijn. Vaak pakken we dan iets aan in huis, plafonds witten, muren behangen noem maar op. Maar dat samen klussen, samen zijn zonder rond rennende kinderen! Heerlijk, en dan de nacht gewoon door slapen. Ook een onbetaalbaar iets,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon even tijd voor elkaar. En dan de kinderen weer op halen is ook weer een feestje

   Verwijderen
 2. Hier zijn de kinderen wat groter en zijn dan 's avonds vaak thuis.
  Vaak gaan we dan samen wandelen, om het samen zijn en om even wat te bespreken wat voor onze (grote) kinder oren niet bestemd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij lopen daar ook wel eens tegenaan inderdaad.... Nu proberen we regelmatig gezelschapsspelletjes te spelen om ook eens wat anders te doen dan tv kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan ook regelmatig samen lunchen dat bevalt goed en we hoeven geen oppas te regelen voor onze jongste. Ook belt man mij altijd als hij vanaf het werk vertrekt. Hij heeft reistijd van ong. 40 minuten. Wij kletsen dan even de dag door en vragen naar elkaars belevenissen. Als hij dan thuis is, kan hij zijn aandacht eerst helemaal op de kinderen richten.
  Omdat zij al weer wat groter zijn (14 en 9) kunnen we samen ook even een boodschapje doen.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij vonden het gezellig om soms samen te eten zonder de drie kinderen , lekker rustig samen,dan zetten we de klok een uur verder zodat zij dachten dat het bedtijd was en wij aten dan niet zo laat.Later opgebiecht aan ze ze vonden het geniaal.
  marina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh Marina, dat deden wij ook! En ook onze kinderen vonden het knap bedacht.
   Merel

   Verwijderen
  2. Haha geweldig, die ga ik onthouden voor als onze kleine man klok kan kijken :)

   Verwijderen
 6. Hoe geniet je samen voor slechts 7 euro? Welnu, eerst met je partner/vriend/man naar een boerderij, koop er 10 liter melk,daarna samen in de keuken de melk pasteuriseren,daarna met deze melk samen yoghurt, kaas maken. Daarna met het overige vloeistof van de kaas deeg maken, en daarmee overheerlijke broodjes maken.eindresultaat 8 uur lang en samenzijn met je partner,en overheerlijke en zelfgemaakte
  yoghurt en kaas en heerlijke broodjes gebakken. Betaald;7 euro, prijs; onbetaalbaar,goeie deal of niet?
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen