donderdag 15 mei 2014

Kat ziek :(

Ik heb wel eens eerder verteld dat we 2 katten hebben, nou ja, 1 poes en 1 kat. Het vrouwtje is heerlijk rustig, die ligt vaak te slapen en kan ook heerlijk met je knuffelen (als zij er zin in heeft). Onze kat is echt het tegenover gestelde, die gaat als een wervelwind door het huis en is druk, druk, druk! S'nachts slaapt hij, maar voordat hij in coma gaat komt hij eerst een kwartiertje bij mij knuffelen en steppen. 

Onze kat kwam zaterdagmiddag binnen, toen hij even in de tuin was geweest en in de uren daarna zagen we dat hij steeds rustiger werd. Hij ging liggen, een stukje lopen, weer liggen en keek steeds lodderiger uit zijn ogen. S'avonds kwam hij niet bij me knuffelen en kroop hij weg op zolder, waar hij zondagochtend nog steeds lag. 

Zondag in de middag leek hij weer een beetje op te knappen, maar hij s'avonds wilde hij helemaal niet meer eten of drinken. Ook sliep hij bijna de hele dag. 

Maandag heb ik natuurlijk gelijk de dierenarts gebeld, want dit was echt niks voor hem! Bij de dierenarts werd helaas geconstateerd dat hij een virus had, wat momenteel veel voorkomt. Hij is redelijk fel, dus de spuitjes met antibiotica kreeg hij pas binnen toen er een vriendelijke assistente kwam helpen ;) We hoorden onze kat door het hele gebouw "schreeuwen"oeps! 

Gelukkig knapte hij snel op, en vandaag is hij eigenlijk weer helemaal de oude. Zieke huisdieren zijn natuurlijk nooit leuk, de zorgen, de onzekerheid en daarbij denk ik ook aan de kosten. Natuurlijk hebben we hier een buffer voor en als we €1000,- hadden moeten betalen, had ik dat ook met liefde gedaan voor mijn grote vriend. Maar gelukkig waren we nu voor €50,- weer geholpen, door een hele lieve dierenarts. Ik ben blij dat hij weer de oude wervelwind is ;) 

Denk jij weleens na over de kosten van je huisdier? Of heb je weleens hoge kosten gehad? 


10 opmerkingen:

 1. Mijn poezen zijn net weer geweest voor de jaarlijkse prikken.....een van de twee had ook erg veel last van tandplak en is daarom dinsdag onder narcose geweest voor gebitsreiniging.
  Dat geintje, samen met de prikjes kostte ons €360. Hadden we ook even niet op gerekend, maar we hadden gelukkig een buffer......

  Beesten zijn geweldig, maar de kosten die er soms mee samen gaan....pfff

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tuurlijk baal ik weleens als we met hond of kat naar de dierenarts moeten en veel geld kwijt zijn. Maar het is onze hobby, mijn sportschool, psychologische begeleiding en een zalige gezelligheid in huis... omgerekend best goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst; fijn dat hij weer helemaal de oude is. Ik vind het ook altijd zo erg als ze ziek zijn. Mijn dieren zijn inderdaad ook mijn liefste 'hobby' en dat mag geld kosten vind ik. Ik spaar iedere maand op een speciale rekening voor hen. Sinds kort helaas nog maar 1 kat en dat zal blijven tot zij overlijdt, maar daarna neem ik er weer minstens twee, liefst drie. Nu werk ik vrijwillig op een asiel dus kan dan een leuk setje of trio uitkiezen.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oww wat leuk zeg! Ik moet zelf niet te vaak op de site van het asiel hier kijken, dan wordt het hier echt een dierentuin ;)

   Verwijderen
  2. Dat leer je wel af als je er werkt. ;-) Het is ook mooi om te zien wat voor leuke mensen (en soms minder leuke) mensen er komen om een diertje op te halen. Het gros krijgt gewoon weer een leuk nieuw huis.

   Verwijderen
 4. Fijn dat hij weer beter is. Ik heb per jaar een bedrag van 300 euro voor de hond. Daar hoop ik normaal gesproken mee uit te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je kater weer is opgeknapt. Ik reserveer elke maand voor de dierenarts. In februari jl. at Guusje op een dag niet en als hij niet eet, is hij ziek. Dezelfde dag naar de arts want ik vertrouwde het niet, toen werd gezegd dat hij hoge koorts en keelontsteking had. Prik erin, medicijnen mee. Thuis wilde hij eten, wat er helaas na 2 weer werd overgegeven. Later nog een keer. De volgende dag was hij slechter dus arts gebeld, kon ik 's middags heen, toen bleek hij een verstopping in zijn darmen te hebben. Guusje moest een nacht blijven en zou misschien geopereerd moeten worden. Gelukkig ging dat laatste niet door en mocht hij, na behandeling (klisma en infuus) weer naar huis. Hij ging opknappen heen. Kosten totaal iets van bijna 400 euro. Maar wat je zegt, al was het 1000 euro, dan doe je het nog.

  Als een van mijn dieren ziek zijn, dan ben ik het zelf ook. En dieren zijn van ons afhankelijk dus vind ik dat je de plicht hebt er goed voor te zorgen en de dierenarts hoort daarbij. Anders moet je niet aan een dier beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ter aanvulling, na 2... moet na 2 uur zijn.

   Verwijderen
 6. Fijn dat er wat aan gedaan kon worden! Wij hebben de kosten van de castraties gehad.

  BeantwoordenVerwijderen