dinsdag 22 april 2014

Ik gun mijzelf.....

Eigenlijk weinig. Punt.

Sinds wij zuiniger zijn leven, zijn besparen en zijn consuminderen koop ik weinig voor mijzelf. Wat kleding of dingen kopen voor vriend of de kleine man gaat me prima af, maar ik vind mijzelf gewoon iets minder belangrijk.

En dat vindt ik eerlijk gezegd niet zo fijn. Ik wil geen slonzige moeder worden die rondloopt in hele oude kleding. Nou is dat natuurlijk wel het uiterste, maar ik kocht het laatste jaar wel wat nieuwe kleding, maar dat kwam doordat ik een cadeaubon van iemand kreeg. En zo gebeurde het ook dat vriend mij nieuwe hand en theedoeken gaf voor de kerst, aangezien ik al tijden "zeurde" dat we nieuwe moesten hebben, maar ik afwachtte wanneer ze nou eens in de aanbieding kwamen, romantisch cadeau hè?! Haha!

Door dit soort dingen besef ik me zo nu en dan dat ik mijzelf ook belangrijk moet vinden. We hebben een mooie gevulde spaarrekening en ik wil er gewoon leuk bijlopen. Ook de spulletjes voor het huis moeten gewoon gekocht worden als dat nodig is.... En ik moet niet terugkrabbelen als ze dan wel eens in de aanbieding zijn.

Zoals ik al eerder schreef, zit er een enorme bochel in mijn fietsband. Deze fiets heb ik al vanaf mijn twaalfde en ik ben nu 26, reken maar uit ;) mijn moeder had een oude fiets voor mij, maar helaas bleek daar ook nog het een en ander aan te moeten gebeuren, waardoor dat ook weer erg duur werd. En daarom heb ik mijzelf even heeeeel erg in de watten gelegd, ik heb een gloednieuwe fiets gekocht!

S'ochtends twijfelde ik nog even of ik niet beter kon wachten tot mijn verjaardag, zodat ik het bedrag bij elkaar kon sparen, maar vriend sleurde me gewoon mee naar de winkel. Een gloednieuwe fiets, ik ben er heeel erg blij mee! Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik hem heb gekocht op de dag dat ik 20% korting kreeg ;) want ik wacht nog steeds op goede aanbiedingen :)

Wat gun jij jezelf?


7 opmerkingen:

 1. Ikheb mijn verzadigingspunt eigenlijk al bereikt.dus eigenlijk weinig nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Af en toe belegen kaas. En het abonnement op de bieb!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pasgeleden? Nieuwe nagellak en oogschaduw. Zomerjurkjes en gewone jurken. Twee paar hoooge hakken. Twee tassen, bij de kringloop. Een vestje. Een nepleren broek. Een mooie gewone broek. Vier tops. Waarom? Om wat jij zegt: ik was het zó zat om er 'gewoon' uit te zien. Slonzig. Misschien niet om te zien maar wel om me zo te voelen. En met de nieuwe garderobe kreeg ik ook veel meer energie weer. Om mezelf weer op te maken voordat ik de deur uitging. Om mijn hakken te dragen en me weer vrouwelijk te voelen.

  Nu heb ik echt tijden maar weinig gekocht en wat ik had viel ook van ellende uit elkaar maar ik ben er nu zo blij mee joh! Als ik nu op mijn ouwe krakende fiets fiets, ben ik een soort vlag op een modderschuit. Zo voel ik me in elk geval ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een nieuwe zomerjas... En daar ga ik dit weekend achteraan!! Loop al jaaaaaren in of niets of in een vest of zo'n nep leren jasje waar allerlei vlekken op zitten. Dus, ik mag van mezelf een nieuwe kopen! Nu is het gelukkig ook koningsmarkt zaterdag, dus ik ga natuurlijk eerst de markt over of ik daar iets leuks kan scoren voor weinig... En anders maar in een gewone winkel kijken....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Af en toe moet je ook iets voor jezelf doen! Ik heb m'n eerste jaar als alleenstaande moeder afgesloten door heeeeeele lekkere parfum voor mezelf te kopen. Wel met 20% korting haha maar wat was dat duur! Normaal kost zo'n flesje 90 euro ofzo, dus nu kocht ik het voor iets van 67 euro. Belachelijk veel natuurlijk! Maar nog steeds word ik er elke dag blij van als ik het op spuit dus het was iedere cent waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo eens in de paar maanden een dagje sauna met een vriendin en dan ook daar heerlijk zo'n maaltijdsalade eten. Daar kan ik weken op teren...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik geef weinig aan mezelf uit. Zo is mijn eau de toilette al maanden op en heb ik nog steeds geen nieuwe gekocht omdat ik het zo duur vind. Van de week kreeg ik bij mijn vrijwilligerswerk een kadobon van een tientje en bedacht me meteen dat ik daar bij de H.ema 10 pakken koffiepads voor kan kopen, terwijl ik het natuurlijk ook bij de nieuwe eau de toilette zou kunnen doen...

  BeantwoordenVerwijderen