maandag 21 april 2014

Een lange autorit

Binnenkort gaan we op vakantie, ik heb er zin in! Aangezien ik familie in het buitenland heb, heeft onze kleine man best wel veel "reiservaring"
Hij heeft al gevlogen en ook al flinke stukken in de auto gezeten, maar deze keer is de eerste keer dat we echt ver gaan rijden met hem. We nemen wel een overnachting, maar we zitten dus toch 2 dagen in de auto.

We hebben lang getwijfeld of we dit moesten doen, maar aangezien ik niet zo'n grote fan van vliegen ben, wilden we het toch een keer gaan proberen. Toen hij drie maanden was reden we naar België, inclusief file was dat een 4 uur durende helse autorit.... Een oververhit mannetje doordat hij zo moest huilen en het uuuuuren duurde voordat we er waren, ik was kapot. Inmiddels is hij natuurlijk een stuk ouder, maar hierdoor blijf ik wel een beetje huiverig ;)

Ons plan is om vaker te stoppen dan "normaal" er zijn vaak speeltuintjes bij de wegrestaurants, dus dan kan hij wel even zijn energie kwijt, daarnaast hebben we heel luxe een schermpje die we aan de stoel kunnen vastmaken, zodat hij ook af en toe een filmpje kan kijken. Verder heb ik een paar kleine cadeautjes voor hem gekocht.... Ik heb niks te gek gedaan, maar een paar stickervellen zijn altijd een feest, laat hem maar lekker de hele autostoel onderplakken ;)

Op internet lees ik vooral tips om kinderen elke stop een cadeautje te geven, maar eerlijk gezegd wordt dat me toch iets te gek (en we moeten ook nog terug naar huis toe rijden, dus dan moet ik wel heel veel cadeautjes gaan kopen.) al met al denk ik dat het prima gaat en anders weten we dat ook weer....

Hoe reizen jullie met kleine kinderen met lange afstanden? Nog goede tips? :)

11 opmerkingen:

 1. Ze kregen ee klein tasje met picknickspulletjes en kleine speeltjes mee. Verder planden we dan stops die niet langs de snelweg lagen, maar waar gespeeld kon worden. Een aantal van die stops hadden we daarop uitgezocht. Een speeltuin,een strandje, en er ging een bal mee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook schermpjes en wij zijn al twee keer met de kinderen naar Valencia gereden 1700 km, daarnaast Tsjechie, Italie en Frankrijk. We slapen onderweg in een fijn hotel met zwembad en eten daar in de buurt bij een western restaurant (keten in Frankrijk). Daar kijken ze naar uit. Onderweg regelmatig even stoppen en de bal mee. Omdat wij in het hoofdseizoen moeten door school, heb je veel files en drukte op de stopplekken. Ik neem dus broodjes en drinken mee en voor de kids ook chips oid. In de auto doen we spelletjes zoals auto's tellen in diverse kleuren of rara wie er in mijn hoofd zit. De tweede dag is moeilijker maar met een paar kleine kadootjes gaat het net.
  Overigens ging het reizen in ons gezin moeilijker toen de kids groter werden. Daarom gaan we sinds twee jaar vliegen. Dat vinden ze super.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed voorbereiden is het belangrijkste denk ik. Maar belonen elke keer met cadeautjes vind ik beetje raar. Je hoeft toch niet elke keer beloond te worden voor normaal gedrag. Dat moet als gewoon worden aangeleerd en niet elke keer belonen. De andere belevingen onderweg zijn al speciaal.
  Dit geldt ook voor traktaties, dat zou ook alleen bij speciale gelegenheden zoals verjaardag oid worden gegeven en niet als normaal tussendoortje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ben ik met je eens, de tips om elke keer maar een cadeautje te geven die sla ik dus maar over.
   Ik heb dus wel een kleinigheidje gekocht waar hij zich mee in de auto kan vermaken, aangezien het toch een lange rit is, en ik het dan knap vind als alles goed gaat.

   Verwijderen
 4. Wij zijn vorig jaar naar Hongarije gereden met 3 kids. Onze kleinste was toen 2 jaar. Eigenlijk ging dat wel prima hoor. We stoppen regelmatig en we hadden ook zo'n dvd-speler voor in de auto mee. Dit jaar willen we zelfs ons hondje ook nog meenemen. We hebben ons wel een dakkoffer aangeschaft, en dat is wel geen overbodige luxe om alle spullen mee te krijgen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad erg handig, wij hebben er nu een geleend, aangezien dit niet zo vaak voor zal komen, maar volgens mij kunnen we veel dingen meenemen, dan zitten we niet zo opgepropt in de auto ;)

   Verwijderen
 5. Wij zijn vorige jaar naar Denemarken geweest, toen was onze kleine man ruim 1,5 jaar. Het was een rit (incl. stops) van een uurtje of 9. We hebben geen dvd-schermpje en eigenlijk vertik ik ook een beetje om dat aan te schaffen. Vroeger als kind had ik dat ook niet en vermaakte me prima. De rit ging prima, hij vindt het ook heerlijk om naar buiten te kijken: alle auto's en vrachtwagens. Ik had wat speelgoedjes mee die hij nog niet kende, wat cd'tjes met kinderliedjes. En we zijn om de 2 uur gestopt zodat hij even lekker kon lopen of in een speeltuintje spelen. Hij heeft onderweg ook af en toe geslapen, dan reden we wat langer door. Vervelendste was nog dat hij een half uurtje voordat we op de bestemming waren spuugde. Gelukkig hadden we een wasmachine in ons huisje en kon de autostoelhoes er zo in. Komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow jee! Dat zul je altijd zien! Gelukkig kon de autostoelhoes de wasmachine in… onze kleine man had toen we gingen vliegen vlak voor het boarden een enorme poepluier… echt nog nooit zo'n luier gehad en daarna ook nooit meer… het vloog helemaal over de grond op het vliegveld, wat een drama! Ik ben gelukkig heel rustig gebleven en heb hem helemaal schoongemaakt, maar dit soort dingen gebeuren altijd op de verkeerde momenten ;)

   Verwijderen
 6. Hier toen de jongste 1 jaar en 10 maanden was voor het eerst ver weg, naar Trysil in Noorwegen. Ging prima, erg relaxed gedaan. Was in oktober, dat is ook veel makkelijker dan in de hitte en drukte van juli ofzo. Rol mariabiskwietjes doet ook wonderen. Liedje zingen, boekje geven, stom spelletje doen....

  Elke keer een cadeautje geven... wat een BS.... Beetje bezig houden... koekje na vijf blauwe auto's, keer de ramen open laten doen en als ze echt niet meer willen even ze de tijd geven om bij te komen op een rasttatte ofzo.... Komt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij reden vaak 's nachts. Tussen de voorstoelen en achterbank stopten we altijd vol met slaapzakken zodat er als het ware een twee persoons bed ontstond. Onze dochters lagen hier dus heerlijk op te slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een beetje een 'foute'oplossing, maar een dvd speler biedt ook veel afleiding.

  BeantwoordenVerwijderen