maandag 17 maart 2014

Dagje Dordrecht!

Afgelopen zaterdag ging ik een dagje op stap met mijn vader. Hij was in augustus jarig en ik deed hem een dagje weg cadeau, omdat we vaak niet eens meer weten wat we moeten geven (erg eigenlijk!) maar om zo tijd met elkaar door te brengen is eigenlijk ook veel waard!

We begonnen met een wandeling door het centrum, waar ook een gezellige markt was. Natuurlijk hoorde er tussendoor koffie en gebak bij….
Hoewel we daarna vol goede moed verder liepen, begon het te regenen :( We besloten om even naar de VVV te lopen en daar een kaartje te halen. We kregen flink wat informatie en besloten om naar het  Nationaal Medisch Museum te gaan, echt een aanrader! We werden vriendelijk ontvangen en hebben ruim 2 uur rondgelopen en gekeken.We kregen zelfs een kopje koffie en thee aangeboden. Het is een klein museum, maar doordat er zoveel extra informatie werd verteld zijn we er wel even zoet geweest. Hoewel ze er nog maar 4 maanden zitten, en het daardoor dus nog niet zo druk was, vond ik het echt heel erg leuk.

Daarna hebben we verder gewandeld, rondom het centrum… totdat we bij het water aankwamen waar we heerlijk uitgebreid hebben geluncht. Daarna zijn we rustig aan terug naar de auto gegaan en gingen we moe maar voldaan terug naar huis.

Ik ga helaas niet vaak een dagje weg, want het is zo leuk! En het valt mij elke keer op hoeveel er in Nederland te zien is….. je kunt je dagenlang vermaken.

De dag kostte bij elkaar bijna €50,- inclusief koffie, museum, lunch, parkeerkosten etc. Maar dit was het absoluut waard. Mijn vader vond het zo lief dat hij onderweg stiekem een kookboek voor mij kocht. (ik ben gek op kookboeken!)

Hoewel het dus geen goedkoop cadeau is, heb ik wel veel tijd samen met mijn vader doorgebracht. Ik vond het dus een topcadeau ;)

Gaan jullie weleens een dagje weg? En wat zijn jullie aanraders qua steden?

6 opmerkingen:

 1. Elburg is geweldig leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens. Het VVV in Elburg heeft ook een hele leuke stadswandeling. Enne..., visje eten aan de haven!

   Verwijderen
 2. Ik geef vaak een ' ervaring met koffie en gebak en/of lunch' kado.
  Stadswandelingen (Zutphen, Deventer, Haarlem, Utrecht). vaak gecombineerd net een bezoek aan een bijzonder gebouw of 'n niet zo bekend museum!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bredevoort. Vooral als er een boekenmarkt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slag om Grolle (Groenlo) daar moet je nog even voor wachten, 2015 samen met 100 jaar bestaan van de Grolsch fabriek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. met een museumjaarkaart worden zulke uitjes een stuk betaalbaarder. mijn aanraders zijn Amsterdam en Utrecht, Leiden en Delft zijn ook leuk...

  BeantwoordenVerwijderen