dinsdag 4 februari 2014

Tandarts

We zijn weer bij onze halfjaarlijkse controle geweest bij de tandarts vandaag, ik vind het nooit zo'n feestje, want ik heb toen ik jong was nogal wat "gedoe" gehad met mijn gebit.

Sinds begin vorig jaar hebben we geen aparte tandartsverzekering meer. Voor de minst uitgebreide betaalden we ruim €25,- per maand en daarmee werd niet eens je halfjaarlijkse controle helemaal vergoedt. Ik besloot toen om de verzekering op te zeggen en dat heeft ons in 2013 bijna €200,- bespaard.

Dit jaar hebben we dus nog steeds geen tandartsverzekering, maar helaas had ik een klein gaatje, wat gelijk gevuld werd. Ook vriend moest eraan geloven, maar hij moet nog een aparte afspraak maken.
De tandarts vermelde ook gelijk dat we de volgende keer weer foto's moeten laten maken (die zijn 2 jaar terug voor het laatst gemaakt) en onze kleine man mag de volgende keer ook mee.

Dat worden dus bij elkaar flink wat kosten. Ik twijfel er nu dus een beetje over om de verzekering weer aan te zetten (dat kan bij onze verzekeraar) Alleen is er volgens mij een wachttijd waar we dan rekening mee moeten houden.

Of je iets wel of niet verzekerd is natuurlijk altijd een risico. Wij hebben de laatste jaren veel verzekeringen opgezegd onder het mom van; Als je het zelf kunt betalen dan hoef je het niet te verzekeren (verplichte verzekeringen uitgezonderd natuurlijk) En dat is nu wat mij zo aan het twijfelen maakt…. We kunnen alle komende kosten zelf betalen, maar met een verzekering zijn we (waarschijnlijk) dit jaar iets goedkoper uit. Moeten we dat dan doen???

Ik vind je gebit zeker iets om niet op te besparen, deze moet goed verzorgd worden. Maar ik denk er toch nog even over na!

Hebben jullie een tandartsverzekering? En zo niet, waarom niet?

7 opmerkingen:

 1. Jazeker,nadat we vorig jaar de aanvullend verzekering hadden stopgezet zaten we i maart al aan 280 euro!
  Gelukkig konden we meteen de aanvullende verzekering weer toevoegen,voor 2.20 per maand ,tel uit je winst.

  De kleine man is tot 18 jaar gratis maar foto's maken is vrij prijzig en tandsteen verwijderen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor ons was het ook goedkoper om geen tandartsverzekering te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik niet, er wordt te weinig vergoed. Ik zou het wel overwegen als ik wist dat er iets duurs aan zat te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee wij hebben geen tandartsverzekering. Wij waren ongeveer 400 kwijt aan verzekering en dan krijg je maar 75% vergoed. Het is al het derde jaar zonder verzekering. Ik zet het bedrag van 400 welk jaar apart. Betaal de verzekeringspremie aan mezelf zeg maar. De kosten van de tandarts worden daarvan betaald. Vorig jaar waren we maar 137,- kwijt aan kosten. De rest blijft gewoon in het potje staan. Dit jaar komt er weer 400,-. waardoor het saldo 663,- is. Ook dit jaar moeten er weer foto's gemaakt worden. Volgens mij vallen die kosten reuze mee. Maar er zit genoeg in mijn tandarts potje.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is mijn eerste jaar zonder tandartsverzekering, omdat er steeds minder vergoed wordt. En nu maar hopen dat er niets met de tandjes gebeurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorig jaar de tandartsverzekering opgezegd omdat de netto vergoeding (met aftrek van de betaalde premies) nog geen 200 euro per jaar was en je per behandeling vaak 25 % zelf moest betalen. Behalve bij de standaard controle. Onze tanddartskosten zaten de laatste jaren ver onder de gemiddelde premie die we moesten betalen.
  Dus "betalen" we de premie aan ons zelf uit in een ziektekosten potje en daarvan betalen we de tandarts. Sowieso is het altijd even goed rekenen. Hoeveel kosten denk je te maken, hoeveel is je premie en hoeveel wordt er netto (dus vergoeding- premie) vergoed en dekt dat de kosten of moet je sowieso nog heel veel bij betalen.

  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben geen tandartsverzekering. We gaan wel elk jaar naar de tandarts. Foto's laat ik niet maken. Niet preventief in ieder geval. Ik heb nooit wat, net als mijn man. Bij de huidige tandarts hoefde ik ook geen foto's te laten maken. De nieuwe tandarts (huidige gaat met pensioen) wil verplicht foto's laten maken, maar hier doe ik niet aan mee.

  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen