zaterdag 8 februari 2014

Oude valkuil

Gisteren had ik inderdaad zoals gezegd een lekkere warme trui aan... En mijn sloffen! De verwarming is lekker uit gebleven, helaas was het een enorme grijze, regenachtige dag, zodat ik geen warmte van de zon mee kon pikken, maar uiteindelijk was het aan het eind van de dag 19 graden in de woonkamer, niks te klagen vind ik, hoewel ik 20 graden toch iets lekkerder vindt ;)

Hoewel wij al een flinke tijd besparen/consuminderen/opletten, zijn er soms nog steeds valkuilen waar ik inloop. Zo had ik vroeger een rare koopgewoonte... Als ik iets leuks zag, kon ik vaak niet kiezen welke kleur ik wilde, waardoor ik uiteindelijk allebei de kleuren kocht. Zo heb ik heel veel blouses... Allemaal dezelfde maar wel een andere kleur en zo ging dat met meer dingen.

Achteraf slaat het natuurlijk nergens op, want hoewel ik alles met plezier draag, zou ik ook gelukkig zijn met maar 1 exemplaar.

Tegenwoordig doe ik dat dus niet meer, dacht ik! Want toen ik afgelopen week in de kruidvat stond en op zoek was naar een bumba rugtas voor onze kleine man, zag ik dat ze ook bumba logeerkoffers hadden! En laat onze kleine man nou net dit weekend gaan logeren, leuk hoor zo'n koffer, dat maakt het helemaal af. Maar ik zou toch die rugtas kopen? Dacht ik nog bij mezelf... Ach, ik neem ze allebei wel mee.

En zo liep ik te sjouwen over het winkelcentrum en bedacht ik me in de auto op weg naar huis, dat dit eigenlijk precies dezelfde koopgewoonte was die ik vroeger altijd had, oeps!

Inmiddels is de kleine man gek op zijn rugtas EN zijn logeerkoffer, dus dat is ook wat waard ;) wat praat ik het mooi goed hè?! :)

Heb jij nog oude gewoontes die af en toe weer de kop opsteken?

3 opmerkingen:

 1. ja, ik ben verzot op kringloopwinkels, vlooienmarkten etc Ik neem voor om niets te kopen en toch neem ik wat mee naar huis. Nu zijn de prijzen in kringloopwinkels niet hoog maar hier een euro daar 2 euro, telt toch aan. Ook ben ik verzot op de uitverkoop 3 halen 1 betalen. Vaak lukt 2 artikelen uitzoeken nog wel maar het 3e artikel, die wil je toch hebben anders is het geen koopje. Valkuilen genoeg.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het leuke dingen voor mijn kinderen zijn, kan ik meestal de verleiding ook niet weerstaan. Zo kocht ik pas nog een leuk vestje voor mijn dochter... in drie kleuren, want ik kon niet kiezen ;-)
  Was gelukkig wel niet duur en ze was er super blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kocht vandaag voor 60 euro boeken bij een kringloop, heb me in jaren niet zo "laten gaan"
  maar ze zijn mooi!! ( voel me wel schuldig)

  BeantwoordenVerwijderen