dinsdag 21 januari 2014

trouwen = duuuuuuuurrrr!

Zoals jullie weten gaan wij trouwen! Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de grote dag.

De datum en de locatie zijn bijna definitief! Toch een spannend moment. Met locaties bekijken, tientallen offertes (die weer met de dag veranderen, ook qua prijs… heel verdacht) ;) hebben we die dingen dus bijna rond.

Daarna moeten we dan nog de jurk, trouwpak, pak voor kleine man, trouwringen, bruidstaart uitzoeken, uitnodigingen maken en versturen, bruidsboeket etc. regelen…. pfff… het kost wat energie hoor ;)

Inmiddels zijn we er ook achtergekomen dat over waar "bruid" "bruiloft" of "trouwen" bijstaat meteen twee keer zo duur is.

We vieren het niet heel erg uitgebreid, maar absoluut ook niet sober, dus dat betekend dat het ons best wel veel (spaar) geld gaat kosten. Dat maakt natuurlijk helemaal niet uit, maar soms slaan we toch stijl achterover hoeveel geld we (gaan) uitgeven.

We hebben er in ieder geval allebei heel erg veel zin in! Ons budget ligt momenteel rond de €5000,- en dat gaan we zeker redden, geen paniek dus!

hebben jullie nog leuke trouwbespaartips? En hoeveel kostte jouw bruiloft?

Ik ga nu snel weer verder met het geregel…. ;)

16 opmerkingen:

 1. Succs met alle voorbereidingen!! Wij kwamen erachter dat alles wel afhangt van je aantal gasten. Wij hebben ong. 54 daggasten en veel meer receptiegasten, dus dat gaat dan hard! Trouwauto, idd, jurk, pak, maar ook lingerie en schoenen, corsages, autoversiering, fotograaf, album, cadeautjes ceremoniemeesters, bruidstaart, gemeentehuis, bijdrage kerk, kaartjes, postzegels, bedankkaartjes en noem maar op! Wij denken ook incl. diner, receptie, alles op 8000 uit te komen. Maar daarna zijn we altijd samen. Dat is zo heerlijk! Nog maar wachten tot mei, zo snel gaat dat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij is het al lang geleden, maar ik zou het nu veel goedkoper doen. Ik denk dat ik nu genoeg zou hebben aan zo'n 300 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met alles! Ik heb er geen ervaring mee, dus kan je ook niet echt helpen. Wel zou ik denken; kijk ook eens buiten de standaard dingen. Heeft iemand in je familie bijvoorbeeld niet een mooie tuin waar je het feest kunt houden, of kun je iets met fotografie/taart/muziek doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben het (bijna) helemaal gedaan zoals we zelf wilden: trouwen op vrijdag rond de lunch, met weinig gasten. Mijn ouders en zus waren er, en van ons allebei een stuk of 5 vrienden, sommigen met aanhang. Na de trouwerij een picknick in een kinderboerderij, op een beschut stukje. Voor de maaltijd (om een uur of 4) hadden we 2 kennissen gevraagd 4 gerechten te maken. Rond een uur of 6 was het afgelopen. Geen feest, wel heel gezellig!

  Totale kosten waren ca. € 1.500 incl huur kinderboerderijkeuken, kleding en versiering van locatie en auto.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben onze eigen witte Subaru Justy als trouwauto gebruikt. Versierd met Hortensia's uit de tuin. Vrienden hebben een taart gemaakt. Manlief heeft zelf de uitnodiging ontworpen en deze hebben we bij de repro laten kopiëren. Voor de geboorte van onze dochter hebben we gewoon leuke ansichtkaarten gekocht, zelf de tekst geprint en er in geplakt met vrolijk plakband. Uiteindelijk kregen we van onze ouders de trouwkleding, maar de bedoeling was om gewoon een pak bij de H&M voor manlief te halen en voor mij ergens een mooie little black dress. Boeket kregen we van vrienden, haar zus is bloemist. Anders had ik een paar mooie minimalistische bloemen met lange stelen samengebonden met paktouw. De band kregen we van een andere vriendin, het was de band van haar broertje. En de fotograaf was ook een kennis. Feest hielden we in een poppodium waar iemand voor 50 euro hapjes had gemaakt en we de drank tegen inkoopsprijs konden krijgen (wederom weer familie). Het was écht een topfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik trouwde gratis, ik heb zelfs geen feest gegeven. Ik voelde niet de noodzaak daar geld aan uit te geven. Gewoon samen een leuke dag hebben met de partner waar ik de rest van mijn leven mee wilde delen was voor ons genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij trouwen over krap drie weken (spannend!) en hebben erg weinig geld, het leuke daarvan is dat je creatief wordt ;-) Pak en jurk is wat meer geld aan uitgegeven, en natuurlijk gaat er een bijdrage naar de kerk, en hebben we voor een paar dagen een auto gehuurd van een particulier. We trouwen op maandagochtend, mijn broertje maakt de foto's (en ja, ik vind zijn stralende snoet dat hij dat mag doen veel belangrijker dan perfecte foto's, al worden ze volgens mij sowieso heel mooi!), mijn aanstaande maakt zelf de taart en hapjes, en we vieren het in het scouting-honk waar hij leiding geeft, daar wat versieren en het wordt leuk. Plus daar is de ruimte (en het materiaal) dat kinderen van genodigden lekker kunnen spelen... Alles bij elkaar zijn we misschien 500 euro kwijt, maar hebben we wel een bruiloft mét feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat onze bruiloft ongeveer het dubbele kostte van die van jullie en voor ons gevoel hebben we ook veel budget gedaan, maar toch werd het nog veel.
  Geen echte ringen, maar titaniumringen, want houden niet van sieraden. Schoonmoeder maakte mijn boeket. Ik had geen standaard trouwjurk maar wel een hele mooie. Wel professionele fotograaf, maar zelf het trouwboek gemaakt. Zelfgemaakte bedankjes met paaseitjes want trouwden witte donderdag, dus vlak voor pasen.
  Wat het vooral duur maakte is dat we veel gasten hadden, van mij had dat veel minder gemogen, maar manlief wilde graag al zijn ooms en tantes uitnodigen en ook nog wat neefjes en nichtjes en hij heeft een enorme familie. Ach het was een leuke dag en kregen ook veel geld en het was me het geld uiteindelijk wel waard, want heb er hele mooie herinneringen aan. Hoewel trouwen van mij nooit zo hoefde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O'ja en trouwauto gewoon een mooie auto van een neef die we hebben beplakt, hiervoor hebben we een sticker laten maken met onze namen.

   Verwijderen
 9. 1e Keer in 1986 getrouwd met alles er op en er aan, groot feest met 200 gasten, fotograaf, video en ga maar door. Was destijds iets van 13000 gulden.
  2e Keer in 2009 gratis getrouwd, geen ringen, geen trouwboekje, geen foto's. Alleen een selecte groep een kaart gestuurd met "wij zijn getrouwd" en een uitnodiging voor een etentje een paar weken later. In totaal een paar honderd euro uitgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben ook plannen om binnenkort te trouwen, helaas komt het financieel niet lekker uit. Alleen het aanvragen van de benodigde papieren in Nederland kost al ongeveer € 50,- tot € 100,-. Dan het trouwen bij het gemeentehuis toch ook al snel € 100,-. Wij willen op de dag zelf onze ouders uitnodigen om wat te eten thuis, met zijn 8en dus.

  Vriend wil heel graag later (in de zomer) nog een feest geven voor vrienden. Ik zie er vreselijk tegenop, maar je moet wat voor elkaar over hebben he? Zoals het er nu naar uit zien moeten we dan eten, drinken voor ongeveer 50-80 man. En een jurk en een pak voor hem (hopelijk 2e hands).
  Maar hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik het uit wil stellen. Wij hebben op dit moment allebei geen werk, en ik wil eigenlijk geen cent meer uitgeven dan nodig is. Afwachten dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er vorig jaar een heel artikel over geschreven op Positief Besparen! :)

  Beste bespaartip: trouw ergens in de middag. Dan hoef je de daggasten niet al te lang bezig te houden en dat scheelt geld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij vonden het 11 jaar geleden ook niet nodig er veel geld aan uit te geven, de kosten waren rond de 300 gulden.

  Deb

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vond het 35 jaar geleden niet nodig daar geld aan uit te geven, dus hup op de fiets, en daarna met iedereen picknicken in het Vondelpark. En gezien het totale gebrek aan geld in die tijd bij ons, namen velen wat mee.
  Het is maar wat je wil. Ook nu zou ik er weinig tot geen geld aan uit willen geven. groetjes, Gerda.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 1ste keer trouwen, uitnodigingen zelf gemaakt, schoonmoeder naaide mijn jurk, man een net pak, en een tuinfeest in onze tuintje, erg gezelllig, vriend van ons had voor 50 personen indisch gekookt. Als met al waren we toen 1500 gulden kwijt ( 20 jaar geleden )
  2e keer trouwen, op de gratis dag van het gemeentehuis, daarna lekker uit eten met mijn 2 kinderen. Totale kosten 200 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. www.lightinthebox.com kwam ik tegen. Hier hebben ze spotgoedkope trouwjurken (vergeleken met wat je in de bruid-salons koopt in elk geval!) Misschien heb je er nog wat aan. Ik moest in elk geval direct aan je denken :)

  BeantwoordenVerwijderen