vrijdag 10 januari 2014

Rust en ruimte

De afgelopen dagen heb ik weer gewerkt. Zo na een paar weken vrij heb ik altijd een klein beetje moeite om weer te gaan... ;) maar als ik eenmaal in de trein zit heb ik er weer enorm veel zin in. De afgelopen dagen zijn dus ook weer voorbij gevlogen.

Als ik dan na een lange werkdag thuiskom, dan is er altijd nog enorm veel te doen... Maar.... Ik merk echt enorm dat ik in de vakantie heel veel opgeruimd heb. Het huis is schoon en (een beetje) leger. Dat betekend dat ik s'avonds maximaal 10 minuten bezig ben om de huiskamer en keuken helemaal netjes te krijgen, echt heerlijk om dat zo snel gedaan te hebben.

Morgen ben ik weer een dagje vrij en heb ik een lijstje gemaakt. In de vakantie maakte ik elke dag een lijstje met een aantal klusjes. Dus niet alles uitstellen waardoor opeens het hele huis in 1 dag schoongemaakt moest worden en dan ook nog even 3 wasjes draaien... Maar gewoon elke dag een paar dingen doen. Aangezien mij dit in de vakantie erg goed beviel, besloot ik om dat nu, na de vakantie ook te doen.

Het scheelt natuurlijk ook heel veel dat er minder spullen staan (of in ieder geval, er veel spullen zijn opgeruimd in de kasten hahaha) een heel leeg huis zullen wij nooit krijgen, maar dat hoeft ook niet. Als we het zo kunnen houden, scheelt dat veel tijd en ben ik heel blij!

Zijn jullie alweer lekker aan het ruimen? :)

3 opmerkingen:

  1. ja, ik kom alleen tijd te kort. Ik ben druk met mijn vrijwilligerswerk, mijn gewone werk, nog nieuwjaarsrecepties het huishouden......... en ach, een dag heeft 24 uur, niet meer niet minder......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zeg ik ook altijd tegen de kinderen: 'Jullie hebben een hekel aan opruimen en schoonmaken, dus zorg dat je niet teveel spullen hebt!'

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja! Stapje voor stapje en beetje voor beetje, maar het gaat wel steeds beter. En minder spullen helpt zeker! Ik zorg er nu ook even voor dat ik geen ophaalronde mis (oud papier, troep, bladeren). Weg is maar weg!

    BeantwoordenVerwijderen