woensdag 8 januari 2014

Klussen

Het gewone leven is weer begonnen lees ik overal. De kinderen weer naar school en weer aan het werk. Ik had zelf nog een paar dagen vrij en mag vandaag weer aan de bak!

Het voordeel was, dat onze kleine man wel naar het kdv ging en ik zo even heerlijk tijd voor mijzelf had… ontaarde moeder? Nee hoor! Af en toe tijd voor jezelf wordt je heel vrolijk van :)

Daarnaast heb ik de tijd genomen om ein-de-lijk wat klusjes in huis aan te pakken. Ik heb al jaaaaaaren een lijstje van dingen die moeten gebeuren.. maar ja, tijd tekort en geen zin, je kent het vast wel! ;)

Ik heb inmiddels bijna de hele lijst afgewerkt. Wat kun je in een paar uurtjes toch veel doen! Zo hangen er weer goede brandalarmen (eigenlijk heel belangrijk!) en hangt het geboortebord, dat mijn moeder maakte voor onze kleine man nu op zijn kamer. Ook een naambordje met mijn eigen zaak hangt bij de voordeur (laat de nieuwe klanten maar komen)

Verder werkte ik het huis de afgelopen dagen even helemaal door. Want hoe leuk het ook is dat onze bijna peuter altijd mee wilt helpen met stofzuigen, was opvouwen (lees: was door de kamer gooien) en dweilen (lees: door de natte kamer heen rennen) is het dus ook weleens heerlijk om dit even te doen als hij er niet is. En ik was veel sneller klaar, goh ;)

Ik heb niet echt goede voornemens, maar toevallig ben ik in het nieuwe jaar begonnen om weer flink op te ruimen. Met een kind (maar ook zonder kind) sluipt er ongemerkt weer heel veel zooi het huis in. Daarom heb ik de komende tijd even het streven om elke week 3 dingen op marktplaats te zetten, eens kijken of het huis dan weer iets leger wordt. Daarnaast gooi ik ook lekker veel dingen weg….. De eerste items staan erop, dus ik hoop dat dat weer wat opbrengt (voor de spaarrekening van kleine man)

Zo vlogen die "extra" dagen vrij ook om. Vandaag dus weer aan het werk, waar ik, altijd na een vakantie een klein beetje moeite mee heb….. nou ja, voor ik het weer ren ik weer rond en is de dag voorbij gevlogen…..

3 opmerkingen:

  1. Zo, jij bent goed bezig! Fijn is dat, als dat soort klussen toch ook achter de rug zijn. Vaak 'sudderen' ze al even en dan is het lekker als je er vanaf bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, ik vind het ook heerlijk om zo op dreef te zijn. Lekker dat je zoveel gedaan hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een mooie start! Het afgewerkte lijstje ligt inmiddels toch wel in de papierbak:-)?

    BeantwoordenVerwijderen