donderdag 2 januari 2014

Restverwerking….

Allereerst allemaal een heel gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat 2014 een heel mooi jaar voor je wordt!

Heb je een leuke jaarwisseling gehad? Wij zijn bij familie geweest en hebben daar ook geslapen, het was erg gezellig! Ik had echt het gevoel dat de jaarwisseling nog maar pas geleden was, maar we zijn echt al weer een jaar verder ;)

Aan het eind van het jaar ga ik altijd aan de slag om de vriezer leeg te maken. Aangezien het dan midden in de winter is, kan ik hem mooi ontdooien. Ik hou niet heel erg van de winter, maar helaas blijft hij nu een beetje weg, de vriezer ontdooi ik later wel!

Aangezien ik veel voorraden heb, ben ik wel alvast begonnen om de vriezer wat leger te krijgen (altijd een leuke uitdaging aangezien hij 2 weken later weer vol ligt) :)
In de bovenste la vond ik vooral veel gebak (appeltaart) Over van de verjaardag van vriend. Aangezien we nu net de feestdagen achter de rug hebben, laat ik dat nog even liggen. Eind Januari vinden we het vast wel lekker om af en toe een stukje taart bij de koffie te eten.

In de middelste la vond ik nog wat vlees (niet zoveel) en veel groenten, deze maken we dus even op de komende tijd.

In de ondersta la bewaar ik altijd brood. Helaas zijn wij niet zo'n fan van kapjes en blijven die dus altijd liggen. Eens in de zoveel tijd gooi ik ze toch maar weg, zonde! Maandag besloot ik om ze allemaal uit de vriezer te halen en er wentelteefjes van te maken, dat deed mijn moeder vroeger ook altijd…. en we hebben gesmuld! dat was echt ouderwets lekker! Een aanrader om vaker te doen.

Daarnaast zorg ik steeds vaker dat restjes de dag daarna opgegeten worden of in de vriezer verdwijnen, zodat we altijd wat lekkers en gezonds hebben, bijvoorbeeld na een lange werkdag.

Er wordt hier in ieder geval steeds minder weggegooid, en daar gaat het om! Ik ga geen geld uitgeven aan dingen die ik een week later weggooi, dat vind ik echt dom. Helaas komt het soms nog wel een keer voor, maar ik gooi bijna niks meer weg. Top!

Het recept voor de wentelteefjes had ik van de site van de Albert Heijn;
(LET OP! de hoeveelheden zijn voor 4 personen voor de lunch! Maar reken erop dat je voor een avondmaaltijd deze hoeveelheden kunt gebruiken voor 2 personen)

wentelteefjes

Wat doen jullie zoal met restjes? Hebben jullie nog makkelijke en leuke recepten?

6 opmerkingen:

 1. Van oud brood kan je ook paneermeel maken. In schaal boven verwarming laten drogen en in de keukenmachine met het mes malen. Je kan het zo grof of fijn maken als je wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geniet van de kapjes! Heerlijk met een likje pindakaas er op! Verder zorg ik dat ik restjes groente altijd weer verwerk in bijvoorbeeld pasta-saus of soep e.d. Ik bewaar boterkuipjes als vriezer doosjes. Precies goed voor 1 maaltijd, of een portie verse groente als we eens wat minder gezond eten. Hier word eigenlijk zo goed als niets weg gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Restjes maken wij ook (bijna) altijd wel op, vind ik zo zonde om iets weg te gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het genoeg is voor 1 persoon gaat het in de vriezer of in de koelkast voor de volgende dag. Het komt hier in twee maanden wel op gezien de kinderen om het weekend bij hun vader zijn of als ik tot laat werk en pas half 7 kan eten met de kinderen, het is vlug klaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. van overgebleven crackers en beschuit wat niet zo vers meer is maak ik ook paneermeel en laatst las ik bij een ander blog een handige tip om appelazijn te maken, daar voor gebruik je appelschillen en klokhuizen en ook appels die nog niet rot zijn maar er toch niet meer zo lekker uit zien, de naam van het blog is , de gulle aarde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar zeg je me wat. Ik moet ook nodig de diepvriezer eens leeg eten! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen