dinsdag 31 december 2013

Onze vaste lasten in 2014

2013 is bijna voorbij, het jaar is in mijn ogen echt heel erg snel gegaan! Het was een mooi jaar voor ons, waarin onze kleine man ging lopen en nu sinds kort heel veel kletst ;) Daarnaast hebben we 2 neefjes gekregen. Er waren op werkgebied wat tegenslagen, maar ja, zo krijgt ieder zijn portie wel.

We kijken dus ook vooruit naar 2014. Hopelijk wordt dat ook een mooi jaar! Het wordt het jaar waarin wij gaan trouwen en hopelijk ook het jaar waarin ik weer zwanger raak (dit is stiekem een kleine primeur ;)

Financieel wordt 2014 hopelijk ook goed. Ik ga zelf waarschijnlijk in de loop van het jaar nog meer voor een baas werken, dus dat brengt weer geld binnen. Maar tot nu toe blijf ik de komende maanden 2 dagen werken. Mijn salaris blijft gelijk en ook het salaris van vriend blijft gelijk.

Helaas gaan onze vaste lasten wel omhoog volgend jaar. Dit heeft onder andere te maken met de hogere kosten voor het kinderdagverblijf en we moeten wegenbelasting voor 1 van de auto's gaan betalen. Al met al worden de lasten ruim €50,- meer per maand. Best veel!

We hebben daarom natuurlijk ook weer gekeken of er nog ergens iets te besparen valt. We hebben geen abonnementen en op verzekeringen valt ook niet meer te besparen. Al twijfelen we nog even over de rechtsbijstandsverzekering. Deze hebben we al "uitgekleed" maar is toch nog zo'n €11,- per maand….

Onze zorgverzekering heb ik ook aangepast. Wij zijn beide gezegend met een goede gezondheid en 2013 was het eerste jaar dat ons eigen risico lekker hoog stond. Voor mijzelf heb ik dit zo laten staan, maar vriend moet helaas in 2014 geopereerd worden. Zijn eigen risico ging dus naar het minimum. Omdat de verzekering dan iets duurder wordt dan in 2013, besloot ik om de premie in 1 keer te betalen. Het is best weer een hapje uit het spaargeld, maar die 3% korting vinden we ook wel erg fijn!

Wat mij meeviel zijn de kosten voor de boodschappen en drogisterij (incl. luiers enzo) Wij zijn hier de laatste maanden gemiddeld €225,- per maand voor kwijt. Erg netjes vind ik!

Er zijn dus nog maar kleine beetjes te besparen op de vaste lasten. De laatste kruimels…. maar met een beetje puzzelen en aanpassen, hoop ik die €50,- een beetje te beperken.

Hoe staan jullie ervoor in 2014???!!
Ik wil gelijk van deze gelegenheid gebruik maken om mijn lezers een hele mooie en gezellige jaarwisseling te wensen! Ik wens jullie allen een heel gelukkig 2014 toe!

7 opmerkingen:

 1. Ik maak me niet zoveel zorgen op financieel gebied voor het komende jaar. Wat een luxe, als je niet wakker (meer) hoeft te liggen over centen! We lossen nog wat extra af in Januari en zo zakken de maanlasten nog iets meer. Verder hoop ik weer wat extra te sparen om de studerende kinderen wat toe te kunnen stoppen bij aanschaf van boeken of een deel v/h lesgeld. Maar dat is een extra, in principe doen ze het zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds september zijn wij bezig met consuminderen, om onze schuld af te lossen en eindelijk eens te gaan sparen. Onze vaste lasten heb ik met 85 euro per maand omlaag gekregen. De rest moet uit het dagelijks leven komen. Maar het gaat me lukken! Jij ook een fijne jaarwisseling en een liefdevol 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op dit moment komen we nog net niet rond, hopelijk vind ik binnenkort een baan en kunnen we daarmee onze begroting sluiten.
  En met een beetje geluk vind vriend v.a. januari ook een nieuwe baan in de buurt, dat scheelt kosten en daardoor zien we elkaar wat vaker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze grootste kostenposten zijn de studies van de twee oudste kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de vaste lasten voor 2014 , sommige zijn voor mij al bekent , en daar zit niet echt veel goeds bij , internet stijgt ,brandverzekering zal ook stijgen ook de gemeente belastingen kosten voor vuilnis water zal bij zelfde verbruik ook duurder worden , enkel goed nieuws van de hypotheek die zakt met 4.15 euro per maand ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gaan er ook op achteruit. Dit hoop ik te kunnen compenseren doordat ik de rechtsbijstand heb opgezegd. Kleedgeld voor de kids heb ingevoerd, de kluis opgezegd en geen zakgeld meer voor ons ouders, want dit was overbodig.
  Ook heb ik een lot gehalveerd en in totaal bespaar ik toch weer van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens een gelukkig nieuwjaar gewenst en moge al jouw wensen uitkomen.

   Verwijderen