dinsdag 14 januari 2014

Reiskosten

Ik werk op dit moment 2 dagen in de week voor een baas, waarvoor ik met de trein reis. Ik krijg mijn reiskosten vergoedt, maar als ik 3 dagen zou werken, zou ik een ov kaart krijgen waarmee ik het hele jaar overal heen kan reizen waar ik maar wil. Een mooi cadeautje van de baas!

Aangezien dit bij mij (nog) niet aan de orde is, leverde ik elke maand mijn treinkaartjes in, totdat ik hoorde dat de papieren treinkaartjes zouden gaan verdwijnen. Ik heb toen een (anonieme) ov chipkaart aangeschaft, waarmee ik sinds half December reis. (later hoorde ik op het nieuws dat de papieren treinkaartjes toch nog niet verdwijnen)

Ik registreerde deze kaart afgelopen week omdat ik mijn reis wilde gaan declareren, maar nu blijkt dat hij je reizen pas opslaat als je de kaart geregistreerd hebt! (Alsof dat systeem niet weet waar je voor die datum heen gereisd hebt) En hoewel ik de ov chipkaart al een onhandig ding vond, vind ik het nu helemaal een ***(vervelend) systeem, want er zijn nu in totaal 2 dagen die ik niet kan declareren.

Vandaag ga ik gelijk even op mijn werk vragen wat ik hiermee moet doen, want zij moeten ook een bewijs hebben dat ik naar mijn werk ben gereisd die dagen! Ik verwacht dat ik het wel terug krijg, maar anders is het een foutje die mij €26,80 kost, toch niet zo fijn!

Krijgen jullie je reiskosten vergoedt? En gebruik je de ov chipkaart?

2 opmerkingen:

  1. Dat heeft mijn dochter ook gehad! Daardoor kon ze haar reiskosten toen niet vergoed krijgen. Echt heel vervelend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen reiskosten, dus krijg ze ook niet vergoed. Mijn auto is wel zakelijk (van mijn eigen bedrijf), dus wat dat betreft is het wel gunstiger dan wanneer ik alles zelf zou moeten betalen. Maar uiteindelijk komt het natuurlijk toch gewoon uit mijn eigen zak.

    BeantwoordenVerwijderen