dinsdag 17 december 2013

parkeerkosten

Betaald parkeren vind ik persoonlijk altijd zo'n belachelijk iets! Sinds begin 2012 hebben we hier op het (kleine) winkelcentrum ook betaald parkeren. Er zijn talloze supermoderne parkeergarages gebouwd, die natuurlijk heel veel geld hebben gekost. Dat geld moet terugverdiend worden, al staat er sinds begin 2012 bijna niemand meer geparkeerd in deze garages.

Daarnaast wordt het steeds rustiger op dit winkelcentrum, kleine ondernemers gaan failliet en er staan steeds meer panden leeg. De plaatselijke Albert Heijn en de Hema hebben beiden een omzetdaling van zo'n 70%, super goed idee, dat betaald parkeren! :S

Ik maak zo min mogelijk gebruik van het betaald parkeren, aangezien je als autobezitter al wegenbelasting en flink dure benzine betaald, vind ik het altijd een beetje onzin. Daarnaast vinden wij het niet erg om wat langer te lopen (ook nog eens gezond!)

Helaas komen wij er soms ook niet onderuit. Afgelopen weekend gingen we op familiebezoek in Amsterdam. Deze familie woont echt niet in het centrum, maar inmiddels moet je bijna overal in Amsterdam wel betalen. Helaas is er ook geen mogelijkheid om de auto een stuk verderop te parkeren, want overal moet je betalen.

Natuurlijk vinden we het heel gezellig om familie te bezoeken, maar elk jaar wordt het een duurdere hobby. We waren nu voor 4 uurtjes ruim €10,- kwijt. Tel daarbij je benzinekosten etc. bij op en dan wordt het een duur uitje.

Gelukkig hebben wij de mogelijkheid om dit gewoon te blijven doen, maar het zet je toch aan het denken... wij hebben ook een oudere tante in Amsterdam wonen, die steeds minder bezoek krijgt. De mensen blijven gewoon weg omdat de parkeerkosten zo hoog zijn, echt ontzettend droevig!

Maken jullie veel gebruik van betaald parkeren? Of vind je het niet erg om een stukje te lopen?

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook van de zotte. Ik heb jonge benen en een gezond lijf, dus wandel ook altijd een stukje. In weet precies waar ik onbetaald kan parkeren in de steden/dorpen bij mij in de buurt, behalve als ik zware boodschappen mee moet zeulen.Laatst was ik 4,40 kwijt voor 2 uurtjes parkeren. Errug veel!
  In Amsterdam zal het duurder zijn, erg sneu voor oudere mensen als visite daardoor wegblijft. Trieste zaak

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het valt mij ook op dat het steeds vaker voorkomt. Ik probeer meestal wel naar plekjes te zoeken waar het niet hoeft, maar als ik minder bekend ben in een stad, is dat niet altijd makkelijk. Belachelijk vind ik het ook dat betaald parkeren ook in steeds kleinere plekken voorkomt. In zoiets als Meppel betaal je gewoon iets van €2 per uur. Dat vind ik behoorlijk pittig voor zo'n plek...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik woon in Amsterdam en ben dolblij met betaald parkeren. Anders zou de stad helemaal,onleefbaar worden. Je kunt PenR gebruiken. Is goedkoper. Op zondag kun je op veel plaatsen nog steeds gratis parkeren, kijk maar eens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik niet, ik vind het zonde van het geld. Ik parkeer altijd bij een kerk en loop dan 10 minuten naar het centrum. En supermarkten waar betaald parkeren is, mijd ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik ben als "echte Nederlander" niet blij met betaald parkeren. Deels kan ik het begrijpen dat parkeerruimte/plaats/garage ook geld heeft gekost om te maken, maar deels is het toch ook een service? Dat je ergens niet meer op bezoek gaat ivm hoge parkeerkosten vind ik erg! Dan maar geen bloemetje mee als je het niet kan/wil betalen, of inderdaad P&R, openbaar vervoer of stukje lopen. Natuurlijk wil ik ook voor de deur uitstappen, maar dit alles mag geen reden zijn om niet bij mensen op bezoek te gaan! Ook ik neem af en toe bus/tram. Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen