maandag 2 december 2013

Lekker makkelijk....

Ik hou zelf enorm van koken. Lekker frutselen in de keuken en daarna snel opeten ;)

Wij lustten een heleboel, ik maak dan ook vaak verschillende dingen. We zijn zelfs ook gewoon fan van de aardappels, groenten, vlees afdeling.... maar helaas niet zo van gekookte aardappels.

Sinds kort heb ik hierop een leuke oplossing gevonden. Ik schil wat aardappels en snijd ze in partjes of blokjes, giet er een scheutje olijfolie op en kruiden naar keuze (gedroogde Italiaanse kruiden/ provencaalse kruiden/ paprikapoeder/ kerriepoeder etc...) En daarna leg ik ze op de bakplaat.

In deze tijd van het jaar is de winterpeen goedkoop, dus ik maak er een paar schoon, snijd ze in stukjes en giet er ook een scheutje olijfolie overheen en leg ze bij de aardappels op de bakplaat. Dit kan trouwens met heel veel andere groenten. Denk aan ui/ paprika/ courgette/ aubergine/ pompoen etc.

Voor de smaak leg ik er soms wat knoflooktenen bij, gewoon in de schil, ze poffen dan zo lekker!

Voor je de bakplaat in de oven schuift ziet het er bijvoorbeeld zo uit;


Ik schuif het 35-45 minuten in de oven op 200 graden. (af en toe omscheppen) en dan krijg je dit als eindresultaat;


Zoals je ziet... moest ik snel zijn om nog een foto te maken, want het was zo op!

Makkelijk, simpel, goedkoop en onze kleine man is er ook gek op, wat wil je nog meer?! 

12 opmerkingen:

  1. Is ook erg lekker met pastinaak. En dan een beetje olie en honing erover.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uienringen zijn hierbij voor mij ook een must. Vorige week ook spruitjes erbij gedaan, daar hou ik normaal helemaal niet van, maar zo was het niet meer herkenbaar als spruit, en wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt mij heerlijk, maar is het niet nog hard?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In veel recepten lees ik dat ze adviseren om bijv. de aardappels voor te koken, maar dat doe ik eigenlijk nooit! Bij mij is het tot nu toe altijd zacht en gaar (met bij sommige stukjes een lekker korstje aan de buitenkant) soort patatjes ;)

      Verwijderen
  4. Een heel aantrekkelijk gerecht zeg! En is alles dan wel echt gaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik doe het op dezelfde manier met allerlei groentes en aardappelen en het is idd heerlijk en goed gaar!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Raad maar wat er nu in de oven staat, ze wilden wortels eten, maar daar had ik niet zo'n zin in, maar dit leek me wel lekker. Ik ben heel benieuwd! Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Laat je even weten of het gesmaakt heeft?!

      Verwijderen
    2. Wij vonden het wel lekker, maar voor de kinderen hoef ik het niet nog een keer te maken.

      Verwijderen
  7. Ik doe het ok wel met bloemkool in schijven gesneden, midden in de oven en onderin de aardappels. Lekker!

    Groet Annamarie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit doe ik ook regelmatig. Nog een paar vissticks op de plaat en de kids zijn super blij.....

    BeantwoordenVerwijderen