zondag 8 december 2013

kerstmarkt

Een paar jaar geleden gingen we voor een bruiloft naar het buitenland. Op de terugweg kwamen we langs Oberhausen, we waren van plan om de kerstmarkt te bezoeken, omdat deze heel groot en mooi zou zijn... maar helaas. We waren er begin van de middag en de kerstmarkt zou pas die avond geopend worden. We hadden de openingsdatum verkeerd begrepen. Er is een mooi winkelcentrum naast de kerstmarkt, maar op een gegeven moment hadden we het wel gezien en zijn we toch maar richting huis gereden.

Sindsdien hebben we altijd nog een keertje naar deze kerstmarkt gewild, maar kwam het er steeds niet van. Totdat we een aantal weken geleden besloten om gisteren (7 december) te gaan!

Gisterochtend twijfelden we nog een beetje... zou het weer wel goed blijven? Na een snelle blik op de buienradar besloten we na al die jaren toch lekker te gaan.

Ze zeggen vaak dat als je je heel lang op iets verheugd, het alleen maar tegen kan vallen. En dat was helaas in ons geval ook zo. We konden goed doorrijden, maar zijn daarna bijna een uur bezig geweest om een parkeerplek te vinden.... elke garage waar we voorbij kwamen was al vol, en er stond een lange, lange file!

Het was dus gewoon enorm druk op de kerstmarkt... en ook het winkelcentrum was mutje vol. We konden stapvoets naar binnen en ook in de winkels kon je maar stapvoets lopen.. :S

We hebben even rondgelopen en besloten toen om een rondje over de kerstmarkt te lopen.. ook dit was 1 grote mensenmassa. We dronken even iets in een koffietentje, waar we gelukkig nog net konden zitten, maar waar mensen ook al aan het wachten waren op "ons" plekje toen we weg wilden gaan.

Misschien waren we wat naïef om te denken dat het niet zoooooo druk zou zijn, maar ik vond dit toch echt het voorbeeld van kopen, kopen, kopen, kopen, kopen, kopen en nog eens kopen. Verschrikkelijk!

Natuurlijk hebben we er zelf uiteindelijk wel een leuke dag van gemaakt. Onze kleine man heeft plezier gehad in een treintje en een paar andere attracties, en thuis gekomen hebben we lekker pizza gegeten, om de dag vrolijk af te sluiten. We hadden zelf, naast het drinken en wat eten, niks gekocht.

Mochten we ooit nog eens gaan, dan gaan we doordeweeks, maar eerlijk gezegd zijn we de komende jaren wel genezen van de kerstmarkt ;)

4 opmerkingen:

 1. Toch bijzonder, dat je soort voelt dat je erbuiten staat, buiten al dat kopen, kopen, kopen. Heel herkenbaar ook, als ik nu op een braderie loop die hartstikke druk is, dan ga ik het liefst ook meteen weer naar huis. De gezelligheid voel ik dan een stuk minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben voor € 19,00 met de bus ( heel ontspannen) naar de kerstmarkt van Düsseldorf geweest. Uit en thuis in 12 uur waarvan 6 uur op de gezellige markten zelf. Het was op een zaterdag en de bus-maatschappij reed met 20 bussen uit het hele land! Dubbeldekkers, dus zeker wel 1500 mensen. Ja het was er druk. Mijn zoon , die er woont, ging ook een keer in de week. Toen was het er stil. Die kerstmarkten draaien vooral in het weekend en vooral op Nederlandse bezoekers. Maar stel je er niet teveel van voor. De kerststalletjes zien er gezellig uit, dat wel. Het aanbod is echter vooral veel eten en drinken. Voor een keer erg leuk, maar verder niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb ik ook. Een Kerstmarkt vind ik op zich heel gezellig, maar ze zijn meestal zo afschuwelijk beredruk, dat ze níét meer gezellig zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind kerstmarkten afgrijselijk, allemaal kou, drukte, overprijsde meuk en alcohol.

  Een stad in kerstsfeer, met winkels in kerstsfeer, en warme chocolademelk in een leuk café kan ik wèl waarderen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen