zaterdag 23 november 2013

Onze huisdieren

Wij hebben op dit moment 2 huisdieren, onze katten pluisje en tijger ;)

Pluisje is een rustige dame die lekker haar eigen ding doet. Zij bepaald over het algemeen wat er gebeurd in huis op kattengebied... Ze is nu ruim 5 jaar bij ons.

Tijger kwam iets later (zo'n 4 jaar terug) en is een jager, een druktemaker en toch is hij ook een beetje een knuffelaar, want bij mij komt hij altijd knuffelen (niet bij vriend overigens)

Tijger kwam bij ons omdat Pluisje zo alleen was, wij werkten allebei fulltime en vonden het zielig dat ze zoveel alleen was. Helaas kwamen we er later pas achter dat ze eigenlijk heel graag alleen is ;) tijger en zij zijn nooit dikke vrienden geworden... Maar samenwonen lukt prima.

Sinds ik huisdieren heb (dat begon met een albinokonijn genaamd Witje, goh!) ga ik al naar een en dezelfde dierenarts. Los van 1 vervelende ervaring met een invallende dierenarts heb ik nooit problemen gehad en zijn de medewerkers gewoon heel erg lief.

Maar nu dus de vraag; hoe belangrijk is dit allemaal? Ik kreeg afgelopen week het bericht in de bus dat de katten weer "mogen" komen voor hun jaarlijkse prik, maar ik zag ook een advertentie van een nieuw dierenziekenhuis hier in de buurt. Daar krijg je een vaccinatie met consult voor €25,- per kat. Ongetwijfeld goedkoper, dacht ik... Maar na veel wikken en wegen heb ik toch een afspraak gemaakt bij "onze" dierenarts. Voor het eerst in alle jaren vroeg ik wat we kwijt zouden zijn, en dat is inderdaad duurder dan het nieuwe dierenziekenhuis. De kosten worden zo'n €94,- maar dit is dus precies zo'n ding waar ik niet zo nodig op hoef te besparen. Een dierenarts die mijn dieren kent en zijn werk goed doet, is mij toch wat meer waard.

3 opmerkingen:

 1. Ik vind vertrouwen ook erg belangrijk. Maar een gewone jaarlijkse prik zou je natuurlijk ij een ander kunnen doen. Ik heb een paar jaar geleden de sterilisatie van poes ergens anders laten doen en die bleken zoveel meer service te leveren, dat ik ook ben overgestapt zelfs. Met zowel hond als poes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ging ook altijd trouw nar dezelfde, maar heb daar inmiddels zo'n nar ervaring mee, dat ik toch elders ga kijken. Goedkoper ben ik dan zeker uit, want deze was behoorlijk aan de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In een dierenziekenhuis ben je op termijn vaak duurder uit. Ze kunnen meer en willen meer. Bij Binkie mijn poes werd in alle twee de nieren kanker ontdekt. Hij was 14 jaar en al erg ziek, wilden ze toch nog chemo doen. Dus niet, niet alleen vanwege het geld, maar omdat ik dat mijn dieren dat niet wil aandoen en het bij Binkie al te ver gevorderd was.

  De dierenarts waar we nu al jaren komen is realistischer en zal een dier niet laten lijden om meer geld te verdienen. Ze zijn geen heiligen, maar ik voel me er goed. Ondanks dat ik zelf enkele jaren geleden daar ook een nare ervaring had. Maar ik denk dat je dat bij alle dierenartsen kan hebben.

  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen