donderdag 21 november 2013

Afrekening van de energiemaatschappij

We hebben gisteren een heerlijke dag gehad. Geen verplichtingen, gewoon rustig aan en s'avonds nog lekker uit eten geweest.

Vandaag vond ik de afrekening van de energiemaatschappij in mijn mail. We zijn laatst overgestapt, dus we verwachtten hem al. We zijn iets langer dan een jaar klant geweest en moeten dus ook een stukje bijbetalen, gelukkig valt het allemaal wel mee €23,- en dit is ivm de langere winter een goede score vind ik!

De laatste afrekening hebben we dus vorig jaar ontvangen, maar toen was onze kleine man nog geen jaar oud, dus ik was erg benieuwd of de energierekening nou veel duurder zou worden. We hebben natuurlijk toch meer was en onze kleine man gaat natuurlijk ook in bad (gelukkig maar!) ;)

Nu blijkt dus dat ons verbruik ongeveer evenveel is, dan de jaren ervoor en dat is mooi! We doen ook nog steeds zuinig, waar dat kan, dus een klein bedrag bijbetalen is dan prima.

De reden hiervoor waarschijnlijk dat ik sinds vorig jaar weer buiten de deur werk. Op die dagen hoeft de verwarming pas s'avonds eventjes aan en dat scheelt natuurlijk een heleboel!

Al met al ben ik tevreden. Ik hoop dat de overstap naar de volgende leverancier ook helemaal goed verloopt.

4 opmerkingen:

 1. Ligt er ook aan wat verbruik en maandbedrag is hoor wel vaker dat men meer dan 500 euro terug ontvangt, mooi dom had je ook rente kunnen vangen en vaak hebben die ook een heel hoog maandbedrag 200+ euro,s :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is zeker mooi dat het verbruik ongeveer hetzelfde is gebleven. We hebben tot slot wel een hele lange koude winter gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 23 euro is goed te doen inderdaad! Fijn dat het niet zoveel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het niet zoveel is! Hier moet ongeveer het bedrag dat vorig jaar teruggekregen is, weer bijbetaald worden. Maar daarvoor hebben we de kachel wel vaker aangehad, dus wat dat betreft lijkt het nog steeds gunstig te zijn. Ik denk dat er pas volgend jaar echt een indruk te krijgen is van de kosten bij een voordelige maatschappij en een comfortabel leefniveau (en dan heb ik het niet over 20+ graden, maar over het uitsluiten van wolkjes blazen in 12,5 graden vanwege slechte isolatie).

  BeantwoordenVerwijderen