vrijdag 18 oktober 2013

Overstap energiemaatschappij

Het is de week van de energie rekening, en hoewel we daar niet echt aan meedoen, gaan we toch weer besparen :)

Ons contract liep namelijk afgelopen maandag af. Dit betekende dat we de welkomsbonus kregen en daarna de tarieven flink omhoog gingen. (voor gas werd de prijs bijna verdubbeld!)

Hoog tijd om te kijken naar een nieuwe energieleverancier. En die hebben we weer gevonden! Binnenkort stappen we over en over een jaar krijgen we weer een welkomsbonus.

Aangezien wij niet heel veel stroom en gas verbruiken zijn juist de welkomsbonussen voor ons interessant. Deze week ontvingen wij €185,- en over een jaar ontvangen we €214,-
Onze maandelijkse kosten voor stroom en gas zijn rond de €85,- dus dat is toch een paar maanden gratis stroom en gas!

Vroeger bleven we jarenlang bij dezelfde leverancier, want dat voelde veilig en vertrouwd. Inmiddels stappen we eigenlijk jaarlijks over en tot nu toe is het gelukkig allemaal goed gegaan, daarnaast scheelt het ons best wel veel geld, en daar worden we helemaal blij van.

Stappen jullie weleens over? En hoe vergelijk je de verschillende aanbieders?

8 opmerkingen:

 1. Kan dat ook? Het ene contract (op maandag) afgelopen en nu ga je pas naar een andere aanbieder kijken? Zit je dan niet weer een jaar vast aan de oude aanbieder?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat Lot hierboven schrijft, dat wilde ik ook vragen. Mijn contract loopt af op 31 januari 2014. Moet ik dan niet zorgen dat ik mijn nieuwe contract ingaat per 1 februari bij een andere leverancier?
  Volgens mij ga je nu naar E.nergie Di.rect gezien de bonus..! Succes (ik ga daar ook naar toe waarschijnlijk, goede verhalen over gehoord)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hierbij mijn antwoord! ;)
  Wij hadden een jaarcontract, deze wordt daarna omgezet in een contract wat maandelijks opzegbaar is. (Je krijgt dan ook variabele tarieven)

  Volgens mij is dit inmiddels ook zo met contracten voor je internet/televisie etc. Na een jaar kun je dus gewoon overstappen.

  Mocht je nog twijfelen, dan kun je natuurlijk altijd even navragen bij je energiemaatschappij! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartelijk dank voor deze toevoeging, logische eigenlijk. Ik ga het eind van het jaar nakijken (op het lijstje to-do-dit-jaar gezet). Contract loopt pas in februari af heb dus genoeg tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij oxxio krijg je een IPAD er bij als je overstapt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, maar dat is een redelijk lang contract (ik dacht 2 of 3 jaar) en aangezien de prijzen de laatste tijd wat dalen kun je het beter niet al te lang vastzetten...

   Verwijderen
 6. Ik zit al een tijd te denken om over te stappen. Onlangs merkte ik bij het kijken van 'een dubbeltje op zijn kant' de site sloopdecrisis.nl heb. Ik heb me hiervoor aangemeld want ik kan tot wel 1000 euro besparen (ook op verzekeringen en alles-in-1-bundel). Ik ben benieuwd hoeveel ik werkelijk hierdoor kan sparen.

  BeantwoordenVerwijderen