maandag 21 oktober 2013

Hou je ogen open!

Een goede consumindertip is wel om je ogen goed open te houden (en je oren trouwens ook) want er zijn altijd dingen die anderen weg (willen) doen, die jij misschien wel kunt gebruiken!

Het makkelijkst is om aan mensen kenbaar te maken dat je bepaalde dingen zoekt of sowieso te laten merken dat je niet "vies" bent van tweedehands spullen.

Zo heb ik laatst van mijn ouders 2 badmatjes en een dekbedovertek gekregen, ze wilden iets anders, en wij kunnen het goed gebruiken.

Toen ik zwanger was, waren er opeens heel veel mensen die van hun Babyspullen af wilden. Wij namen het graag aan (voor een wederdienst) en zo kregen we kleertjes, enorm veel speelgoed, slaapzakjes, een potje en nog veel meer.
Ook kochten we het ledikantje, de box en een wippertje over van een kennis.

Inmiddels hou ik dus altijd mijn ogen en oren open. Laatst vond ik een bierflesje... Aangezien deze anders toch kapot wordt gereden kan ik hem net zo goed inleveren om wat statiegeld te krijgen ;)

Vorige week zag ik een wipwap staan bij het grofvuil. En die heb ik meegenomen. Onze kleine man vind hem geweldig en zo hebben we er nog lang plezier van.

Soms zijn er dingen die je niet kunt gebruiken. Zo vond ik vorige week 2 oorbellen (in de verpakking) hier vlak voor de deur. Wij wonen vlakbij een bushalte, dus ik vrees dat iemand ze verloren is. Een berichtje op Facebook leverde niks op, dus nu hou ik ze. Ze zijn alleen niet echt mijn smaak, maar ik kan er vast wel iemand blij mee maken!

Laatst vond ik ook nog een pakje bouillonblokjes bij de supermarkt. Die zijn natuurlijk uit iemands tas gevallen! Bij de klantenservice nemen ze het niet in, alleen om terug in de winkel te leggen, vertelde de medewerkster. Ik mocht ze dus meenemen, en ze komen hier wel op!

Let dus goed op als je ergens loopt, iemand spreekt of iets echt nodig hebt. Durf te vragen en hou je centen lekker in je zak :)

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk die wipwap. Bij ons mag er al heel lang geen grofvuil meer aan de straat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het ook andersom. Als ik iets aan de kringloopwinkel wil geven,laat het eerst de mensen om me heen weten. Zo heb ik al veel kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tip! En wat een fijne vondst van die wipwap zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die wipwap, zo hebben wij een glijbaantje gehad van de buren die het ook weer bij het vuil vandaan hadden. Ben ook altijd erg blij met dingen die ik krijg en geef waar mogelijk ook weer dingen terug.

  BeantwoordenVerwijderen