woensdag 30 oktober 2013

Iets voor jezelf kopen....

In Juli ben ik jarig geweest... En toen heb ik hele leuke cadeaus gekregen. Ook heb ik geld gekregen en dat geld ligt nog steeds netjes in een envelop in de keuken.

Ik weet namelijk echt niet wat ik ermee wil kopen!! Ik heb in mijn hoofd om echt iets voor mijzelf te kopen, maar al maanden weet ik echt niet wat dat dan precies moet zijn.

Als ik iets nodig heb, dan koop ik dat. Als ik kleding zie of wil hebben, dan koop ik dat ook, want zo vaak gebeurd dat niet, er gaan weken voorbij dat ik alleen dingen in de supermarkt koop

En dat maakt het dus vreselijk moeilijk! Wat moet ik nou voor mezelf kopen?
Af en toe heb ik wel een idee in mijn hoofd, maar dan is het toch niet nodig, of laat ik het even bezinken en vind ik het toch niet leuk.

Ik merk dat, sinds we besparen, het geld uitgeven aan "nutteloze" dingen, een stuk moeilijker wordt! We kopen dingen die we nodig hebben en doen natuurlijk ook nog dingen die minder nodig zijn, zoals lekker uit eten of op vakantie gaan. Dit kan gewoon en gebeurd af en toe waardoor het leuk blijft, ik kan dus echt niks bedenken wat ik nog nodig zou hebben.

Een enorm dilemma, maar ook een gelukkig mens ;-) dat is eigenlijk het mooiste! (En die envelop blijft rustig liggen)

10 opmerkingen:

 1. Oh, ik zou graag een tablet kopen, maar eerst geld sparen.

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Ik zou een mooie set ondergoed kopen van goede kwaliteit.
  Duur en luxe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het gewoon even laten liggen, er komt ongetwijfeld iets langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of een mooi sierraad ervoor aanschaffen, dan draag je het tenminste vaak en is niet iets onzinnigs. Gewoon echt iets voor jezelf....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niet zo goed aan welk bedrag ik moet denken, maar: een boek, een cd, een dag naar het zwembad/ander uitje, een nachtje in een hotel? Of koop een museumjaarkaart, dan heb je een jaar plezier van je cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Komt tijd, komt raad. Op een hele mooie dag kom je vanzelf iets tegen. En tot die tijd bewaar je je centjes toch gewoon?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wachten totdat je wel iets weet. Ik ben al ruim een half jaar aan het 'wachten' op een nieuwe keukenmachine van Kenwood. Die komt er wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is het wachten waard. Heb er zelf ook 1 om het hak en snijwerk te beperken enz. Geweldig!

   Verwijderen
 8. Dat geld gaat vast wel een keer goed van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb mijn verjaardagsgeld afgelopen jaar ook gedeeltelijk bewaard. De ene helft had ik binnen no-time uitgegeven aan een dure zonnebril, die iets goedkoper werd door een actie. De andere helft heb ik bewaard voor de vakantie in Disneyland Paris, ik wist dat alles daar heel duur was en kon nu iets leuks kopen zonder dat het een aanslag was in mijn portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen