vrijdag 1 november 2013

Kinkhoest :(

Onze kleine man gaat per 1 september naar het kinderdagverblijf. Sindsdien is hij continu verkouden (op zich vonden we dat niet zo erg onder het mom van weerstand opbouwen)

Maar sinds 1 oktober is hij enorm aan het hoesten. Het ging weer eventjes weg en kwam toen weer 3 keer zo hard terug. Daarom ging ik vorige week woensdag met hem naar de huisarts. Hij luisterde en hoorde dat zijn longen flink vol zaten. Diagnose; een beginnende longontsteking.

We kregen antibiotica mee en het ging al snel een stuk beter. De hoest werd minder en ging uiteindelijk helemaal weg, we maakten de kuur af tot en met woensdagavond....

En toen was het flinke hoesten van de 1 op de andere dag gewoon weer terug... Vooral s'nachts hoest hij zichzelf wakker en klinkt het af en toe alsof hij bijna stikt. (Klinkt een beetje dramatisch, maar hij wordt dus echt heel erg benauwd)

Vandaag dus maar eens terug naar de huisarts, hij luisterde weer en hoorde gelukkig geen onregelmatigheden meer bij zijn longen. Wel denkt hij dat onze kleine man waarschijnlijk kinkhoest heeft! Een ziekte waar hij gewoon voor is ingeënt! Maar het kan dus toch voorkomen.

We hebben voor dit weekend een andere antibiotica kuur meegekregen en er is een onderzoek gedaan, over de uitslag kan ik dinsdag bellen en dan wordt verder besloten wat we gaan doen.

We gaan maandag een weekje weg, gelukkig wel in Nederland en we zijn zo weer thuis mocht dat nodig zijn, maar het belangrijkste is wel dat ik hoop dat onze kleine man zich snel weer beter voelt! Het is af en toe zo zielig, ik zou willen dat ik de hoest over kon nemen! :(

10 opmerkingen:

 1. Wat zul je bezorgd zijn, heel veel sterkte en natuurlijk beterschap voor je kleine mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, arm mannetje, dat zal vervelend zijn zeg. Ondanks vaccinatie zijn er geregeld nog uitbraken op bijv. kdv's van die ziekte. Als ik het goed heb, is het vaccin al best wel verouderd, en verandert het kinkhoestvirus steeds. Maar waarom krijg je AB bij kinkhoest? Dat helpt niet tenzij de antibiotica wordt gegeven om iets anders weg te krijgen. Of kreeg hij die omdat ze er vanuit gingen dat het een longontsteking was?

  Op de site van groenevrouw (http://www.groenevrouw.nl/) staan wat artikelen over aanvullende kuren (met probiotica ect) bij een antibioticakuur, om de darmflora (dus weerstand) weer te herstellen. Anders zit je wellicht nog een hele tijd met een kwakkelend kindje, met twee AB-kuren achter de rug.

  Excuus als je me vervelend vindt, dan verwijder je mn reactie maar maar wilde het toch even doorgeven, in het kader van ehm... baat het niet om het te weten, dan schaadt het ook niet.

  Maar hoe dan ook, heel veel beterschap voor de kleine jongen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind je niet vervelend hoor! Ik ga zeker kijken op die site.

   Hij kreeg de eerste kuur omdat de diagnose beginnende longontsteking was, en nu de 2e kuur omdat het monster op kweek gezet moet worden en die uitslag dinsdag pas komt. Mocht het geen kinkhoest zijn, dan valt deze kuur antibiotica dat virus in ieder geval aan.
   Bedankt voor de tips!

   Verwijderen
 3. Beterschap voor kleine man en alvast een fijne (hoestvrije) vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik hoop het ook (of in ieder geval minder hoest in de vakantie) ;)

   Verwijderen
 4. Kinkhoest!
  Wat naar!
  Mijn jongste had als baby toen ze 6 weken oud was kinkhoest en oudste (toen 3) en ik zelf hadden het ook, maar dan in mindere mate. Jongste had een longontsteking aan beide longen en was uitgedroogd toen ze opgenomen werd op de baby intensive care. Die uitdroging kwam omdat ze te benauwd was om goed te drinken, ze had er gewoon geen lucht voor.
  Ze heeft 1 maand in het ziekenhuis gelegen. Wees voorzichtig met andere kindjes. De vaccinatie werkt lang niet 100%, dus je kunt mogelijk andere kinderen besmetten, die dan weer anderen besmetten .......
  Kinkhoest is een bacterie, dus de juiste antibiotica zou wel moeten helpen.
  Veel beterschap gewenst!

  P.S. Ik heb het nog even opgezocht op wikipedia en daar melden ze het volgende: Het doormaken van kinkhoest geeft een vrij goede maar geen volledige immuniteit tegen volgende besmettingen, gedurende zo'n 7 tot 20 jaar.
  Zucht! Mijn jongste heeft 24 jaar geleden kinkhoest gehad en oudste en ik dus toen in afgezwakte vorm. Ik wist niet dat we nog weer opnieuw besmet konden worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat je na een vaccinatie toch nog ziek kon worden, en het dan dus zelfs meerdere keren kunt krijgen! Ik hoop het niet...

   Verwijderen
 5. Kinkhoest hoor je niet zo vaak, helemaal niet als je een inenting hebt gehad. Heel veel beterschap! En ik hoop dat jullie toch van de vakantie kunnen genieten komende week.

  BeantwoordenVerwijderen