woensdag 18 september 2013

Aquafresh tandpasta.....

Vroeger, toen ik nog thuis woonde... Gebruikten we tandpasta van de Hema. Met 5 personen in huis, gaan die tubes natuurlijk heel snel en daarom kozen mijn ouders voor een goedkopere tandpasta.

Eens in de zoveel tijd kocht mijn moeder aquafresh, en wat vonden we dat een feest! Vooral de kleuren van de Nederlandse vlag vonden we geweldig.

Je begrijpt dag, toen ik uit huis ging, ik sinds die tijd altijd aquafresh kocht :)

Wij kopen dus al een aantal jaren de standaard tandpasta van aquafresh. Toen wij gingen samenwonen (in 2008) kostte een tube €0,89

Een paar jaar terug, ik denk dat het 2011 was, werd de prijs opeens gelijk met de andere bijzondere tandpasta's (denk aan whitening, tandsteen bladiebla etc) de prijs werd €1,59 per tube. Dat vond ik een enorme verhoging, dus ik stuurde ze een brief (op de tubes staat alleen een adres)
Uiteraard hoorde ik hier nooit meer iets van en aangezien de tubes per 5 stuks in de aanbieding rond de €5,- kostten, vond ik het wel prima.

Nou zag ik gisteren dat de etos de tandpasta in de aanbieding had voor €4,80, nou dat is een mooie prijs, dacht ik bij mijzelf.... En dus liep ik even langs de etos.

Maar... Je gelooft het niet. In de actieverpakking zitten nu geen 5 tubes, maar 3 (!!!!!) en op het prijskaartje zag ik een prijs van €1,99 per tube! Alweer een prijsverhoging... En een nieuwe verpakking (dat heeft er vast wel mee te maken)

Ik was er klaar mee en heb de tandpasta niet gekocht, wij gaan wel poetsen met de tandpasta van de Hema ofzo. Ik ben er in ieder geval klaar mee om besodemieterd te worden, aquafresh... Als jullie meelezen; ik vind jullie een stelletje oplichters. Punt.

Nou kun je je afvragen waarom ik me zo druk maak over een paar euro's, maar toch... Als iedereen dit zou doen.... Je begrijpt hem al ;-)

Welke tandpasta gebruik jij? Misschien kan ik overstappen op "jouw" merk :)

17 opmerkingen:

 1. Ik begrijp het helemaal! Daarom gebruiken wij meestal tandpasta van AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oral-B, maar ik vind ze ook achterlijk duur.. Zal de hema tandpasta eens uitproberen, zoveel verschil zal er toch niet in kunnen zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aquafresh, hihi. Ik kocht deze 7 september bij de AH waar ze op dat moment 1+1 gratis waren, ik betaalde daardoor nog maar 90 cent per tube, wat nauwelijks duurder was dan het goedkoopste merk wat AH verkoopt. Ik had eerder trouwens de extreme clean, maar die was een stuk duurder, dus heb nu de gewone maar meegenomen, zal ook wel goed zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De tandpasta van ah is heel goed als je niets aan je tanden hebt. (bedoel gevoeligheid of zo) Kost ruim beneden de euro, afhankelijk van welk type. Manlief en kinderen gebruiken deze of die van de Lidl.
  Zelf gebruik ik sensodyne rapid omdat ik gevoelig tandvlees heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elmex en daar blijf ik bij. Ik koop hem alleen in de reclame 1 + 1 gratis anders vind ik hem te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mijn man kocht ik een keer de goedkoopste tube van de hoogvliet, omdat zijn favoriete merk, macleans, niet in de reclame was en de tube wel echt leeg was. Wat was hij vervolgens teleurgesteld toen hij een paar weken later een voordeelpak macleans in de voorraadkast vond (inmiddels was t in de aanbieding geweest). Hij vond derlon veel fijner!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kru.i.d.va.t 0,59 cent eigen merk, fijne tube doet er heeel lang mee (met twee keer poetsen door twee mensen per dag) staat heel erg verstopt in het vak, maarr is erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heb al heel lang geen geld uit gegeven aan tandpasta. Er zijn zoveel geld terug acties, en ik ben gelukkig totaal niet merkvast. Heb gratis sensodyne en oral-b gehad en heb nu weer een paar tubes prodent liggen. Allemaal belachelijk dure tandpasta als je er de volle prijs voor zou moeten betalen. En ik vind het wel fijn om af te wisselen qua merk en soort.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En zo gaat het niet alleen met de tandpasta...ik heb al jaaaaren lenzen. Eerst een halfjaarpakket, met voor 6 maanden lenzen én genoeg vloeistof (3 grote flessen), later werden de flessen al kleiner, en moest ik af en toe een fles bijkopen (nog steeds 3 in de verpakking)...daarna werd het geen halfjaarpakket, maar een voordeelpakket, en nog maar 2 i.p.v. 3 kleine flessen in de verpakking...hoe word je opgelicht. En denk maar niet, dat de prijzen zakken! No way! Dus blijf met alles goed opletten...zelfs de Chinees bij ons doet eraan mee: als je de bakjes niet bewaart, merk je er niets van, maar de bakjes zijn dus een slag kleiner, en de prijs is gelijk gebleven...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoorde ooit van mijn tandarts dat de tandpasta van de Hema erg goed was. Het hoeft dus niet een dure tandpasta te zijn.
  Zelf gebruik ik paradontax omdat ik de frisse smaakjes wel erg fris vind en de zoutige smaak van de paradontax erg prettig vind. Natuurlijk altijd in de aanbieding en reclame. Tja, dure tandpasta, maar verder gebruik ik weinig verzorgingsproducten.Dus deze uitspatting voor mijn tanden vind ik wel mogen. Een "lekkere" tandpasta maakt dat ik met graag poetst, en ik wil goed voor mijn gebit zorgen en tandartskosten vermijden. Dat werkt. Op een afgebroken kies na heb ik al tien jaar geen gaatjes.

  Groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgens mijn tandarts maakt het merk niet uit, zolang er maar fluoride in zit. Voor mezelf maakt het uit, omdat ik van de standaardtandpaste blaren in mijn mond krijg. Ik poets dus alleen met Parodon.tax, en koop die met veel tubes tegelijk zodra ik een goede aanbieding zie. Van de kruidentandpasta's van andere merken krijg ik ook blaren in de mond.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op dit moment Oral-B omdat ik deze dure tubes met flinke koring kon inslaan zodat ik nog geen euro per tube heb betaald. Ben niet echt merkvast ofzo. Ik vraag ook vaak van die proeftubes aan zodat er altijd wel iets in huis is al de grote verpakking leeg is.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sensodyne, die wit met groene. Is voor gevoelige tanden. Maar dat heb ik op zich niet nodig. Gekocht bij de AH omdat er een sticker met 35 procent korting op zat. Ik vind deze erg fijn. Als er weer ergens reclame is, koop ik hier een voordeelpak van. Ik vind het anders ook achterlijk duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Paradontax Original. Je moet er aan wennen, maar ik wil nu niets meer anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik koop Aquafresh regelmatig vanwege die handige staande verpakking, waarbij je geen dopje nodig hebt. Ik haal het bij de Wibra. Dan is het niet zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Of even naar de A.c.t.i.o.n daar haal ik mijn tandpasta. Aquafresh, prodent en wat er maar voor handen is. Vaak Aquafresh.... Nooit meer dan een euro per tube, heb altijd voorraad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik koop Elmex groen maar ook alleen in de aanbieding anders vind ik hem te duur.
  Maar dit soort praktijken die je nu ziet van de tandpasta daar zijn heel veel leveranciers mee bezig, de prijs blijft gelijk of word ietsje goedkoper en ze stoppen minder in de verpakking.. denken dat de consument het niet merkt ;-)

  Als ik het tegenkom stap ik ook meteen over naar een goedkoper merk.

  BeantwoordenVerwijderen