vrijdag 20 september 2013

Auto's

Wij hebben 2 auto's voor de deur staan (luxe hè?!) omdat wij beiden een auto nodig hadden voor ons werk.

Aangezien vriend nu veel dichterbij werkt, kan hij op de fiets, met de trein, met de bus of met de auto. Er zijn dus genoeg mogelijkheden en daarom wordt zijn auto (de auto waar hij altijd in rijdt) binnenkort te koop gezet, dat scheelt alweer een hele hoop in de maand. Deze week hebben we wel nog wat schade laten repareren, want we hopen dat hierdoor de prijs wat hoger blijft.

Mijn auto (de auto waar ik het meest mee rij) is inmiddels 4 jaar oud en mocht dus voor de APK. De allereerste keer, dus we verwachtten eigenlijk geen problemen.... zo moet je dus nooit denken ;)

Mijn remschijven en remblok(ken) (zit er nou 1 of 2????) waren aan vervanging toe, dat zou wel wat gaan kosten, maar dan konden ze weer een aantal jaar mee.... aangezien de auto wel meer waard is, mochten we s'middags €335,- afrekenen. Bedankt en tot ziens.... :S

Hierdoor is deze week dus flink duur uitgevallen (wil je net je hypotheek extra gaan aflossen!!!) maar het heeft mij ook aan het denken gezet; wat is een auto toch eigenlijk duur!

Ik zou niet zonder auto kunnen, wat dat betreft ben ik echt verwend. Maar 1 minder lijkt me een mooi streven... op naar de volgende APK volgend jaar ;)

9 opmerkingen:

 1. Ieder wiel heeft een remschijf en 2 blokken vaak achter een trommel met 2 remschoenen.

  Zo 4 jaar oud en nu al de blokken versleten !!! nog erger is de remschijven mijn auto is 13 jaar oud en eerste set schijven ligt eronder en blokken zijn vervangen bij 90.000 km.

  Jij bent dol op het rempedaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat valt nog wel mee, maar ik rij veel kortere afstanden en in de "stad" daar heeft het vooral mee te maken.
   Niks aan te doen! Een goed werkende rem is toch best essentieel :)

   Verwijderen
  2. Zeker belangrijk, maar ik reed tot voor kort alles in de stad :)

   Verwijderen
 2. Of een volgende keer een second opinion laten doen? Het zal niet de eerste garage zijn die onnodige reparatie doet.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel van die fratsen gezien vooral bij die winst jagende fastfitters alles mankeert er aan je voertuig precies wat hun op de schappen hebben liggen.

   Verwijderen
 3. Oei, dat is niet fijn! Onze auto gaat naar een garage en als er dan iets mis mee is, vraagt ie eerst of manlief het zelf wil doen als ie gekke dingen tegenkomt met APK ofzo en vervolgens zoekt manlief een onderdeel bij de sloop. Dat kan gewoon via internet, je plaatst een zoekopdracht die naar sloopbedrijven wordt doorgemaild en die kunnen daarop reageren.

  Maar lekker dat er zo een auto uit kan bij jullie, lekker elke maand wat extra overhouden voor je hypotheekaflossingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die onverwachte kosten hakken er behoorlijk in. Zo had ik na 4 jaar bij de eerste apk een lekke waterpomp (had er nog nooit van gehoord, maar afijn) Was ook 400 euro ofzo.
  Nu zorg ik dat ik een potje heb voor die autokosten. Anders ben ik er een week depri van!
  Fijn dat jullie nu een auto weg kunnen doen, scheelt enorm in de kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Apk en slechts een waterpomp en dan 400 euro !!!

   Dat was ik ook kwijt met nieuwe distributieriem en spanrollen en multiriem erbij.

   Waterpomp is tientjes werk.

   Verwijderen
 5. Tja, het is altijd een soort van vertrouwen. Ik heb helaas te weinig verstand van auto's, maar... We komen al redelijk lang bij deze garage, dus ik vertrouw ze wel. (Ik geloof nog wel in de goedheid van de mens) :)

  BeantwoordenVerwijderen