vrijdag 16 augustus 2013

Lief klein konijntje....

Hoewel het hier vanmiddag erg lekker weer was, valt het me vandaag ineens op dat het zo vroeg donker wordt! Pfff... Om 21u zat ik al met de lamp aan, op naar de winter *slik*

Maar oké, bovenstaande heeft niks met een konijntje te maken ;)
Vriend heeft altijd konijnen gehad en toen wij gingen samenwonen kwam er een konijn mee naar ons huis, toen we verhuizen verhuisde het konijn ook mee en tussendoor kwamen er 2 poezenbeesten bij, inmiddels kan ik niet meer zonder dieren, ik vind het heerlijk dat, als ik thuiskom, ik verwelkomt wordt door een ongeduldige miauw... *geef me eten!!*

Vroeger had ik ook een konijn, ik mocht nooit een huisdier, maar zeurde jaren om een konijn. Toen mijn oma die destijds op sterven lag tegen mijn moeder zei; "ach, geef dat kind toch een konijn" kwam er toch al snel een konijn, in de tuin, wat was ik blij!

Ik vond vriend zijn konijn dus ook leuk... Maar na een ongeluk in huis waarbij zijn pootje eraf moest en de ouderdom namen we nu ruim 2 jaar geleden afscheid.

Inmiddels hebben we een kleine man, die ook nogal wat aandacht vraagt... Maar... De laatste tijd hoor ik vriend steeds vaker over een nieuw konijn, in de dierenwinkel gaat hij altijd met onze kleine man "even" kijken waarbij hij dan heel gekscherend zegt; zullen we die nemen??

Tot nu toe is er nog geen 1 mee naar huis gegaan. Ik vind 2 katten en kleine man eigenlijk wel genoeg, maar vriend is gewoon ook gek van konijnen. Daarom ging ik eens kijken op de site van het plaatselijke dierenasiel (1 tip; dit moet je dus niet doen) ;) ik heb nu alweer weken geleden zo'n leuk konijntje gezien... En vergeten lukt niet.

Het is niet zo'n populair konijn, want ze heeft iets aan haar nekje, waardoor haar hoofd scheef staat (ik vind het super schattig, want het lijkt alsof ze schuin in de camera kijkt) en aangezien we vroeger dus ook al een konijn met een afwijking (lees; 3 poten) hadden, vind ik het eigenlijk prima passen.

Maar... Dan komen de vragen; is dit wel verstandig? Als het konijn ziek wordt kan het ook weer veel geld kosten etc. Etc. We denken er gewoon nog even over na, maar elke week dat ik haar weeeeer op de website zie staan, vind ik het een beetje zielig... Niemand wil haar hebben :(

Toch maar een keertje kennis gaan maken?? ;)

Hebben jullie huisdieren? En wellicht de gouden tip? :)

9 opmerkingen:

 1. Wij hebben wel huisdieren ja, Twee honden (hondjes..haha)Zo gezellig wat leven in huis...
  Maar ze kosten natuurlijk wel geld en dat kan soms behoorlijk veel zijn ook. Dus dat zou je dan moeten berekenen of dat uit kan.
  Succes ermee...kan me voorstellen trouwens dat je het beessie graag op wil halen. Misschien even niet te vaak op de site kijken..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben konijnen gehad en hamsters (inmiddels gehad - is net 3 weken dood) Mijn dochter heeft een hond(je) (dochter woont thuis)
  Dieren zijn leuk. Kinderen worden er socialer van, ze leren te zorgen voor iets wat leeft.
  Bedenk je wel (en dat weet je ook) dieren heb je voor 365 dagen van het jaar! Dus bedenk goed waar je aan begint

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, geen gouden tip, maar de liefde die je van dieren krijgt is onbetaalbaar! Thuis vroeger altijd een hondje gehad, nu zelf een lieve kater en 3 ezels. Wel duur (ook de kat, heeft elk jaar een speciale inenting nodig), maar ik zou ze voor geen goud willen missen. Ook wel konijnen, cavia, hamsters en vogels gehad, maar dit is met een kat niet zo'n goede combinatie :(
  't Is wel wat Ernie zegt: het is voor 365 dagen per jaar, ook in vakanties moet je dan iets regelen.
  Als je het geld niet hebt, zou ik er niet aan beginnen, maar zelf ben ik het type dat meer voor m'n kinderen en dieren wil kopen dan voor mezelf :)
  Succes met je beslissing!
  Groet, MB.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben 5 kinderen, 3 kippen, 2 katten en een hond.
  Ik vind het geweldig als kinderen met dieren kunnen opgroeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2 Berner Senne honden, ook 'met een hoekje af' - 2 kipjes, voor de lekkere eitjes natuurlijk - en sinds kort ook één konijntje, en ooooh wat is ie lief :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mijn dochter is katten gek we hebben er dus altijd wel een in huis, op een gegeven moment hadden we er zelfs 5 ,daarvan was er een verdronken en 2 aangereden de laatst was 2 jaar geleden en toen hebben we ter vervanging daarvan een kitten uit het asiel gehaald,die helaas een maand geleden ook aangereden werd en dood was, toen hadden we er nog maar een en dat is al een dame op zeer hoge leeftijd namelijk 17 jaar,die dement is en eigenlijk alleen nog maar eet en slaapt, mijn dochter was zeer overstuur over het laatste katje wat doodging en eigenlijk wilde ik geen andere meer maar ja ,ze was toch al een beetje moedeloos ,want net van school en niet veel uitzicht op werk, dus toch maar weer gezwicht en naar het asiel om eens te kijken wat er liep, triest om te zien hoeveel kittens er weer gedumpt zijn dit jaar, terwijl het helemaal niet nodig is al je je dieren op tijd steriliseert, een katertje kwam gelijk op haar afgestuiterd en dan weet je gelijk dat word hem, het voordeel van asielkatten vind ik dat ze ingeent en nagekeken zijn en dat je ze verplicht moet steriliseren natuurlijk is het een flink bedrag wat je kwijt bent ,maar het geld komt goed terecht vind ik. en bovendien als je dan mijn dochter ziet , 25 jaar oud ,maar dol verliefd en gelukkig met haar nieuwe liefde dan is het het geld wel weer waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja dieren kosten geld maar wat krijg je er veel voor terug.
  Wij hebben 2 katten die binnen wonen en buiten rondstruinen en 2 konijntjes die buiten wonen. In een ruim hok en met een grote ren wonen ze al ruim 7 jaar bij ons. Maar qua kosten vallen ze heel erg mee.Ja bij aanschaf moest er een hok komen en de ren is gemaakt van fijn gaas en paaltjes. We hebben het geluk dat ze nog nooit ziek zijn geweest dus een dierenarts hebben ze nog nooit gezien. En hooi eten ze niet meer sinds ze vers gras eten (vanaf dat ze 10 weken waren) Verder kunnen wij balen stro bij de boer halen, 2 grote balen voor 6 euro en hoeveel we er gebruiken weet ik niet precies maar ik denk 3 a 4 per jaar. En konijnenvoer bestel ik bij de w*elpenhoeve. Gelijk twee zakken van 25 kilo K*asper fauna food konijnenkorrel hobby en dan betaal ik, inclusief verzendkosten nog geen 40 euro. En daar eten ze meer als een jaar van. (Ik bestel daar trouwens ook de f*rontline voor de katten). En dan drinken ze natuurlijk water en krijgen de regelmatig groenvoer maar dat is vaak het loof van de bloemkool, een stukje broccolistronk, wat wortel, een appelschil, snoeitakken met blad uit de tuin, vooral pruimentakken zijn ze dol op en op de pruimen zelf ook maar die krijgen ze niet veel en alleen als ze rijp zijn.
  Dus bij elkaar kosten ze ons als ik uit ga van 4 balen stro en 2 zakken voer € 64 maar ze doen daar langer als een jaar mee en dan nog wat waterkosten en groenvoer. Maar zoals ik als schreef dat is vaak het restant of "afval" van onze eigen groentemaaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt inderdaad erg mee. We hebben van het vorige konijn nog van alles staan (hok, stro etc.)

   Verwijderen