zondag 4 augustus 2013

Budget week 31

Wat enorm veel reacties op mijn vorige blogje over "kinderen", ik heb veel goede ideeën langs zien komen, dank jullie wel!

Het is weer zondag, tijd om de financiën van ons budget voor deze week te bespreken.

Laat ik beginnen met zeggen dat het er echt sneller uitvliegt dan dat ik dacht, en we ook deze week weer dingen hebben gekocht die niet heel erg nodig waren, maar ja, dat blijf je een beetje houden, denk ik!

Omdat ik vorige week over het budget heen was gegaan, begonnen we de week met €71,80

Maandag;
* boodschappen Albert Heijn; €15,10
* Kaarten goede doel € 6,95 (er kwam iemand aan de deur en normaal kies ik liever zelf mijn goede doelen uit, maar dit was een doel voor kinderen... dus toen heb ik mooie ansichtkaarten gekocht, ik ben er blij mee en heb weer een goede daad gedaan)

Woensdag;
* Boodschappen Deen; €4,85
* bloemen Deen €10,- (mijn schoonouders hebben wekenlang een ochtend op kleine man gepast, dat was nu voorbij, dus mochten we een mooie bos bloemen en hebben we ze uitgenodigd om een keer bij ons te komen eten) We waren trouwens eerst bij een bloemist, maar wat een prijzen, zeg! Een boeket kostte zo €25,- en dat was ons iets te veel, ik snap wel dat de supermarkten goedkoper in kunnen kopen, maar bij de Deen hebben ze altijd prachtige bloemen en €25,- voor een bos bloemen vond ik te gek.
* Action; €1,75 (o.a. douchegel voor vriend)

Vrijdag;
Vrijdagochtend werden we wakker en had onze kleine man wel erg rare vlekken op zijn lichaam, dit werden er met de dag wat meer... we dachten dus aan waterpokken, maar helaas weten we het nog steeds niet zeker, want het zijn er helemaal niet zoveel. Morgenochtend bel ik toch maar even met de huisarts. Mijn moeder stond bij de drogist en nam Mentholpoeder mee, maar we kwamen erachter dat je dit niet mag gebruiken bij kinderen onder de 2 jaar, dus ik heb zelf ook nog een middeltje gehaald. Totale schade; €14,55

Zaterdag;
* boodschappen AH; €13,-

qua boodschappen maak ik altijd een lijstje, maar blijken er toch dingen te zijn die doordeweeks opeens op zijn, waardoor ik weer naar de supermarkt moet (en dan vaak toch extra dingen meeneem) Hier ga ik eens op letten;

Totaal; € 66,20

We zijn dus toch nog mooi binnen budget gebleven! Al had ik toch stiekem gehoopt om wat meer over te houden, want we hebben in Augustus aardig wat verjaardagen en feestjes, waardoor er ook flink wat cadeaus gekocht moeten worden. Maar ja, wellicht halen we dat dan in September wel weer in.

Wat we overhouden, tel ik op bij ons standaard budget van €75,-
Voor volgende week hebben we dus een budget van; € 80,60

2 opmerkingen:

  1. Lekker dat je binnen het budget gebleven bent. Dat geeft altijd een goed gevoel vind ik.

    Zelf spaar ik wat ik overhoud van het budget, om zo voor de feestdagen extra geld te hebben omdat er dan altijd meer boodschappen nodig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat het gelukt is binnen het budget te blijven ondanks dat je deze keer iets minder had!
    Beterschap voor kleine man, hopelijk knapt hij snel weer op!

    BeantwoordenVerwijderen