dinsdag 6 augustus 2013

Aangereden

De laatste tijd ga ik vaak boodschappen doen op de fiets, heerlijk met dit weer en dan onze kleine man voorop in het zitje met z'n blonde koppie, zo lief!

Gisteren fietste ik terug en zag ik een auto starten die in een parkeervak stond. Ik zag dat er een vrouw in zat die druk met haar telefoon bezig was (natuurlijk)
Toen wij langs fietsten schoot ze opeens het parkeervak uit redelijk hard tegen mijn fiets aan, ik probeerde met veel moeite mijn fiets niet om te laten vallen en dat lukte gelukkig.

Dus we vielen niet om en waren ongedeerd, toch stapte ik af om even bij te komen. Mevrouw keek mij met een gezicht aan van " wat deed jij daar" en reed flink hard weg... geen "gaat het mevrouw?" geen excuses etc.

Zoals gezegd zijn we gelukkig ongedeerd en mijn fiets heeft ook geen zichtbare schade... maar wat worden mensen toch asociaal! verschrikkelijk.

14 opmerkingen:

 1. Gelukkig heb je er niets aan overgehouden, maar wat zul jij verschrikkelijk geschrokken zijn! Zo ben ik, hoogzwanger en met oudste achterop, bijna geschept door een auto. Hij gaf aan af te slaan, ik kon dus oversteken, maar hij sloeg niet af en ging gewoon recht door. Ik zou oversteken, maar vond het vreemd dat hij geen snelheid minderde om af te slaan en bleef staan. Die automobilist reed gewoon door. Misschien had hij de radio wel keihard aan staan waardoor hij de richtingaanwijzer helemaal niet hoorde?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me ook erg! Hoogzwanger, Pff.. Ook heel eng.
   Ik ben wel vaker bijna aangereden op de fiets, maar nu was mijn kleine man erbij, en dat zou ik nog veeeel erger vinden, ik was ook veel meer geschrokken dan vroeger.

   Verwijderen
 2. Oef, dat was schrikken. Gelukkig is het nog nét goed gegaan, maar wat een gedrag zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt asociaal. Voor het zelfde geld was je wel gevallen of op een andere manier gewond geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En had je kleine man een helmpje op?
  Heel belangrijk namelijk, helaas in ons land nog niet zo gewoon als in bijv. Duitsland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, je hebt helemaal gelijk! we gaan er binnenkort 1 aanschaffen.

   Verwijderen
 5. Oei, dat is zeker schrikken! Gelukkig liep het voor jullie goed af maar dat die mevrouw gewoon wegreed zonder te kijken hoe het met jullie was is wel erg. Je hoort het steeds vaker naar mijn idee dat mensen gewoon doorrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig is het goed afgelopen, maar de schrik zal nog wel even blijven als je weer op je fiets stapt met je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'k Zou me zo kunnen voorstellen dat je schrik had om weer op de fiets te stappen.
  Wat een verschrikkelijke aso t..., dat je zomaar wegrijdt, daar kan 'k echt niet bij, gelukkig is het voor jullie goed afgelopen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig dat het goed is afgelopen voor jullie.
  Toen ik in de jaren '70 twaalf was en naar school in een andere stad fietste ben ik ook eens aangereden door een automobilist. Die nam ook niet de moeite om te stoppen en te kijken hoe het met me was. Er was een vriendelijke brugwachter die het had gezien gebeuren en die me hielp bij te komen.
  Ik was gelukkig niet gewond, maar had ook goed de schrik te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een asociale mevrouw!!!! Kon je haar nummerbord niet noteren? Zo iemand is een gevaar op de weg. Ik kan me voorstellen dat je erg geschrokken bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen zei dat inderdaad! Heb je het nummerbord opgeschreven? Maar helaas... van de schrik heb ik daar helemaal niet op gelet. Ik ben van de week nog even door die straat gelopen, maar heb de auto helaas ook niet meer gezien.

   Verwijderen
 10. Wat ontzettend onbeschoft zet! Stel je voor dat je wel was gevallen of je fiets kapot..
  Sommige mensen grrrrr

  BeantwoordenVerwijderen