donderdag 4 juli 2013

Zelf maken

Vandaag was vriend thuis, dus had ik even mijn handen vrij van onze kleine man.
Hierdoor had ik opeens veel tijd om even wat lekkere dingen te maken ;-)

Ik had nog een basilicumplantje die nodig op moest, dus gelijk maar even pesto gemaakt, elke keer als ik de zelfgemaakte proef beloof ik mijzelf om nooooooit meer een potje te kopen, maar ja, soms is dat toch even iets handiger. De pesto belandde vanavond gelijk door de pasta, samen met wat rucola uit de tuin was dit echt smullen!

Daarnaast maakte ik een volkorenbrood, eindelijk eens zonder een broodbakmix, maar gewoon met volkoren meel, gist, water, zout en honing, het smaakte erg goed (al zeg ik het zelf!) ik ben sowieso van plan om zelf vaker brood te bakken, omdat er in het supermarktbrood volgens mij allemaal dingen toegevoegd zijn waar we niet blij van worden, ik ben daarom ook heel erg blij dat dit brood goed gelukt was! (helaas wel vergeten om een foto te maken, maar dat komt de volgende keer dan!)

Verder plukte ik handenvol aardbeien en frambozen uit de tuin, kleine man is er ook gek op, want ze zijn nu al op ;-)

Vanmiddag maakten we een uitstapje naar een boer in de buurt, daar kochten we aardappels, appels en heerlijke kersen. Ik vind het steeds belangrijker om niet via AH en go te kopen, maar om de lokale boeren ook eens iets te steunen.

Een drukke, maar erg leuke dag... ik heb genoten, wat is daar toch weinig voor nodig hè?! ;-)

Geniet hier mee met de zelfgemaakte pesto;


5 opmerkingen:

 1. Zo'n lekker uitziend plaatje, maar zonder recept? Dat kan echt niet hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik doe het altijd een beetje op gevoel (en proef veel tussendoor) ;-)

   Ik gebruik in ieder geval;
   Pijnboompitten (even roosteren in een droge koekenpan)
   Basilicum
   Parmezaanse kaas
   Knoflook
   Olijfolie

   Mixen in de mixer (of voor de spierballen in de vijzel) en tussendoor dus goed proeven! Als je helemaal tevreden bent, dan is het genieten geblazen :-)

   Verwijderen
 2. Ja, zo doe ik het ook. Ik koop nooit meer pesto. Zodra ik voldoende voorraad basilicum heb maak ik gelijk pesto en vries het in in smeerkaasbakjes gaat prima.

  Groet,
  Tonny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak pesto van rucola en van basilicum. Ik rooster de pitten nooit, heeft volgens mij geen zin. Je verwerkt ze nl. meteen in een 'natte' pesto.

  BeantwoordenVerwijderen