zaterdag 6 juli 2013

Wil je verkopen, of niet???

Sinds we proberen (met nadruk op proberen) het huis wat leger te krijgen, ben ik groot fan van marktplaats, en sinds we het zoveelste geweldige kledingpakket voor kleine man hebben ontvangen is vriend ook helemaal verkocht, hij vind het geweldig dat er zooooveel dingen te vinden zijn ;-)

Nou gebeuren er ook weleens rare dingen, en afgelopen week gebeurde mij dat weer. Ik zag leuke schoentjes voor kleine man, ze stonden te koop voor €10,- en ik bood €8,-
Een week (!!!) hoorde ik niks, maar opeens kreeg ik een mailtje;
Voor €9,- mag je het hebben.... Dat was het hele mailtje, uhm.. Oké?! Ik schrijf zelf altijd een net mailtje, maar oké. Ik schreef een net mailtje terug (met aanhef) en deed een een voorstel voor een bedrag inclusief verzendkosten. Weer hoorde ik een paar dagen niks, toen opeens;

Oké, ik ben akkoord.

En weer dacht ik... Oké?? En nu? Haha! Ik besloot om gewoon maar even niet te reageren en vandaag ontving ik weer een mail;
Ik ben akkoord hoor met u bod.

Ik vind dit zo raar! Wil je nou verkopen, of niet? Ik weet (ook uit ervaring) dat er vele mensen een bod doen en daarna nooit meer reageren, maar hoeveel tijd kost het nou om even een vriendelijk mailtje te typen?! Als ik verkoop en een bod heb geaccepteerd, stuur ik mijn rekeningnummer door en hou de "klant" netjes op de hoogte van de voortgang.

Ik heb nu een mail teruggestuurd dat ik dan graag haar rekeningnummer wil hebben, ik ben benieuwd wat voor antwoord ik krijg ;-) we lachen er maar om hier, ik ben ook benieuwd wanneer de schoentjes dan uiteindelijk hier zijn, vriend verwacht dat kleine man ze dan misschien al niet meer past ;-) haha!

Hebben jullie weleens rare dingen meegemaakt via marktplaats?

6 opmerkingen:

 1. Mensen doen echt zo stom soms he. Of 400 mailtjes sturen ergens over en vervolgens toch niet betalen. En mensen spreek ik doorgaans ook aan met u, alvorens te jijen en te jouen. En dat m vr gr vind ik zo lelijk! Maar verder vooral goede ervaringen met MP.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb het ea op marktplaats staan mensen reageren met een bod. Ik stuur terug bod akkoord en hoor dan helemaal niets meer. Uit ergernis heb ik alle biedingen eruit gegooid. Inmiddels beginnen (andere?) mensen weer te bieden en zo heb ik toch nog 2 artikelen verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik word daar altijd een beetje dwars van en ga nóg netter mailen dan ik normaal al doe. Sommige mensen snappen de hint en gaan opeens ook hun best doen, maar je hebt er echt enorm onbeschofte exemplaren tussen zitten. Het toppunt was de man die vond dat mijn bod te laag was en mij vervolgens een ellenlange scheldmail stuurde. Ik heb hem een keurige mail terug gestuurd waarin ik aangaf niet zo behandeld wenste te worden en dat als hij nou eens een leuke mail had geschreven met wat hij voor het item wilde hebben we dan gerust tot verkoop over hadden kunnen gaan. In de weken daarop heb ik nog 5 hate mails gekregen. Die snapt het echt niet hoor! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oe... dat van die scheldende man is wel heel erg.

   Qua formulering van de mails is het denk ik wel handig om er rekening mee te houden dat iedereen op MP kan. En dan bedoel ik niet alleen de minder bbeleefde (of ronduit onbeschofte) mensen, maar ook mensen met een licht verstandelijke beperking en zo.

   Daarmee wil ik zeggen dat niet iedereen snapt hoe je dergelijke interacties doet. Soms omdat er nooit een voorbeeld was en soms omdat iemand een beperking heeft.

   Verwijderen
 4. Ooit zaten we een hele middag voor niets te wachten op een potentiele koper voor een motor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou vorige week...mijn dochter wachtte op een pakketje..dat kwam toen wij niet thuis waren en werd naar een service punt gebracht..ze had zo'n 6 dagen om het op te halen...de mevr die het had verstuurd...heeft haar daarna (ze had al betaald dus die dame had er niets meer mee te maken...zo'n 15 mails gestuurd dat ze het moest halen..ze heeft uitgezocht welk telefoon er op ons adres staat..en dat meerder keren gebeld...dat zijn wij niet eens..maar een bedrijf..dei gek werd van het mens...en het service punt is ook heel vaak gebeld door haar of we het al gehaald hadden....tja niet iedereen kan direct iets halen 10 kilometer verder op...en we hebben het keurig een dag voor de ophaal termijn verstreken was gehaald...maar deze dame koopt dochterlief nooit meer iets....

  ik heb trouwens heel goede ervaringen in mijn buurt met weggeefhoeken en vraagenaanbod hoeken op facebook!!
  gr Carlien

  BeantwoordenVerwijderen