woensdag 10 juli 2013

Verspilling

De laatste tijd is het zo min mogelijk verspillen van voedsel weer een punt van aandacht (vooral door de twee kassa groen uitzendingen begin Juli)

Wij verspillen vrij weinig. Ik koop met een boodschappenlijstje, waardoor er geen overbodige spullen gekocht worden, als er iets over de datum is, dan kijken/ruiken/proeven wij zelf of het nog eetbaar is (vaak wel!) en een appel met een rotte plek gooien we ook niet weg, de plek kun je er natuurlijk gewoon van afsnijden.

Ik ben eens gaan lezen over verspilling, en het blijkt dat de consumenten het meest weggooien, maar volgens mij kunnen bedrijven er ook wat van (en dat komt dan vooral door alle regeltjes)

Ik moest gisteren werken, ik werk niet in een restaurant, maar werk wel met voeding etc. Bij de voorbereidingen moet ik altijd alle data's checken... Dat resulteerde gisteren in het weggooien van 7,5 kg. Pinda's, zo zonde en onnodig! Aan het eind van de avond gooide ik nog heel wat blokjes kaas en een halve schaal plakjes vlees weg, ook zo zonde! Persoonlijk vind ik vlees trouwens nog erger, omdat daar een dier voor is doodgemaakt.

Helaas is dit niet te voorkomen in ons werk, natuurlijk letten we wel heel erg op, en als het kan, neem ik ook weleens iets mee... Maar helaas kan ik niet alles meenemen, dan zou ik elke dag met een paar boodschappentassen vol in de trein zitten en dat vind ik niet zo praktisch ;-) Gelukkig doe ik wat ik kan, waarmee ik hoop dat alle kleine beetjes helpen...

Let jij op verspilling?



3 opmerkingen:

  1. Ow, dat probeer 'k altijd maar de laatste dagen gaat er wel heul veul mis, komt denk 'k ook van het weer, waar, normaal gesproken een taart prima afgedekt op 't aanrecht kan blijven staan, komt ie nu om bijv. grmbl
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo irritant, sta ik opeens weer met mijn handen in een snot geworden venkel ofzo....Grrr! Gaat nu ook extra super snel natuurlijk met dit weer. Maar probeer er ook goed op te letten, lukt me doorgaans wel....

    BeantwoordenVerwijderen