woensdag 17 juli 2013

Ditjes en datjes

Nou, ik ben weer lekker bijgekomen van mijn verjaardag. Het was zondag heel gezellig en maandag op mijn werk ben ik ook nog toegezongen door mijn collega's. Erg lief!

Vriend is afgelopen maandag ook begonnen op zijn nieuwe werk en heeft het tot nu toe erg naar zijn zin, leuke collega's, leuk werk en dichter bij huis, dus een stuk eerder thuis, ook heel fijn.

Verder genieten we van het mooie zomerweer, als het even kan eten we lekker in de tuin, we zitten in de zon en hebben verder niks nodig, wat is het toch heerlijk om zo simpel te leven.

We zijn begonnen om spullen uit te zoeken die op zolder stof staan te vangen, en de eerste dingen zijn al verkocht op marktplaats, daar wordt ik ook blij van, minder troep, meer rust.

Waar we minder blij van worden, is het feit dat we nu voor de 2e maand geen salaris vanaf vriend zijn kant gaan ontvangen. Natuurlijk betaald zijn nieuwe werkgever wel, maar dat komt bij de volgende maand erbij. Vanwege het faillissement van zijn oude werkgever worden die salarisbetakingen overgenomen door het UWV, en helaas zijn ze niet helemaal de snelste. Alle papieren zijn ingeleverd en nu duurt het 4-6 weken voordat we bericht krijgen welk bedrag we gaan ontvangen. Dit komt dan daarna.
Ik ben uiteraard wel enorm blij dat we het salaris waar hard voor is gewerkt nog krijgen, begrijp me niet verkeerd! Maar ik hou er niet van dat de spaarrekening leger wordt ;-)
Aan de andere kant hebben we gelukkig die spaarrekening, dus mag ik eigenlijk niet zeuren.
Ik las vandaag in het nieuws dat steeds meer consumenten hun betalingsverplichtingen niet kunnen voldoen, het is toch triest hoor, dat nieuws elke keer.

Voor nu denken we maar even niet aan al dat trieste nieuws en duik ik nog even lekker de tuin in om een boek te kezen in het avondzonnetje <3

5 opmerkingen:

 1. En precies daarom houd je een buffer aan om dit te kunnen opvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor jullie dat het nog zo snel weer in goede banen gekomen is. En nu even je spaarrekening 'kunnen' aanspreken moet je toch ook een voldaan gevoel geven.
  Straks kan je hem vast wel weer wat aanvullen.
  Geniet van je gezinen de mooie zomer!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo samenbesparen,

  Lees hier al een paar weken mee dus nu maar eens reageren ook.
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag. En fijn dat je man zo snel weer een baan had en het hem daar nu goed bevalt.
  Wel jammer dat zijn salaris van vorige baas nog even op zich laat wachten maar toch wel erg prettig dat je wat achter de hand hebt om te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat de nieuwe baan zo goed bevalt! En maar goed dat je een buffertje hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aan de ene kant wordt de spaarrekening nu wat leger maar dat geld wordt straks weer aangevuld met het "achterstallige" salaris. Zie het als een tijdelijke lenig aan jezelf die direct als het salaris wel wordt uitbetaald weer wordt afgelost. Je krijgt het, hoe vervelend ook, wat later maar je krijgt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen