donderdag 4 april 2013

Storing bij de ING

Zoals velen waarschijnlijk wel gemerkt hebben, was er gisteren een flinke storing bij de ING.
Op internet werd al snel duidelijk dat veel mensen te weinig op hun rekening hadden staan, of in 1 keer heel erg veel.

Wij hebben een rekening bij de ING en toen we eindelijk via internetbankieren onze saldo konden bekijken, bleek er ook flink wat geld weg te zijn... Gelukkig werd het allemaal weer opgelost en klopte het vanmorgen weer allemaal.

Toch merkte ik dat ik er erg onrustig van werd... ik kon niet bij mijn geld!

We hebben de toestanden op Cyprus natuurlijk nog in gedachten en wat moet je doen als je dagen geen geld op kunt nemen of dagen niet kunt pinnen??? Het viel mij op dat er enorm veel mensen op internet klaagden dat ze geen boodschappen konden doen en dus niet konden eten, kun je nagaan hoe afhankelijk we zijn!

Wij hebben gelukkig altijd wel wat contant geld in huis (en een flinke voorraad) dus wij zouden niet omkomen van de honger. Toch vond ik het een vreemd gevoel dat ik eigenlijk niet wist wat er nou aan de hand was, er werd weinig verteld. Ook zou ik er niks aan kunnen doen als mijn bank omvalt... en dan?! Hoe moet ik dan mijn rekeningen betalen??

Alhoewel het allemaal weer opgelost is, bracht het mij toch aan het denken. Natuurlijk blijf je afhankelijk van een aantal dingen, maar wat extra contant geld in huis, is ook niet zo gek.

Hebben jullie altijd contant geld in huis? En hoelang zou je kunnen eten/leven van je voorraad?

9 opmerkingen:

 1. Mijn zus is ook bij ING en ik zag dat ze op facebook schreef dat ze niet kon gaan werken de volgende dag want ze moest tanken en dat kon niet omdat ze dat moest pinnen.
  Dat zou mij dus nooit kunnen overkomen.
  Ik pin op de 22e mijn maandgeld en stop alles in envelopjes. Werkt voor mij het allerbeste. Het grote voordeel is dus dat ik niet afhankelijk ben van een bank of het moet dan toevallig die 22e gebeuren.
  Alle normale lopende kosten heb ik dus contant in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij pinnen altijd het boodschappen geld in voren. Ik heb nu ook koopzegels van de appie, en die zou ik als het moet gelukkig ook in kunnen wisselen - en brood in de vriezer, en genoeg bv rijst en pasta in huis voorlopig. Geen mega-voorraad, maar ik zou het alles bij elkaar best een paar weken uit kunnen houden, en daarna is het of opgelost, of je moet met een paar dagen al gaan kijken naar andere oplossingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik pin alles en heb eigenlijk nooit contanten in huis, zeker niet meer nadat een insluiper er met spaarpotjes, laptops en sieraden vandoor ging.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb altijd contant geld in huis en pin mijn boodschappen (bijna) nooit. En ik heb een goede voorraad in huis dus we kunnen wel een paar dagen vooruit. Een paar weken geleden hadden we geen water en dan zijn de mensen ook allemaal in paniek, lange rijen in de supermarkten voor bronwater. Maar ook die heb ik standaard in huis maar die heb je niet gelijk nodig. Alleen kon ik niet afwassen maar ook dat loopt met deze temperaturen niet weg dus dat heb ik de volgende ochtend gedaan want op het moment dat we water hadden ging ik op bed.
  Mijn zus heeft ook nooit geld, pint alles. Ik vind dat gewoon niet handig en zeker in zo'n situatie.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, ik heb echt een rooie cent in huis. Ik vond het ook eng klinken bij de ING. Je zult je geld maar zien verdwijnen! Brr.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nooit veel contant geld in huis, maar heb wel 2 pasjes van verschillende banken. Dus mocht er met één bank iets aan de hand zijn, kan ik gelukkig nog bij het geld wat op de andere bank staat.
  Vind veel contant geld in huis toch ook wel een beetje eng en ik ben geneigd het eerder uit te geven en weet dan achteraf niet meer waar het allemaal naar toe is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb altijd contant geld in huis (ongeveer 2 x weekgeld) en een voorraad vlees en (verse) groenten en fruit waar we zeker 'n dikke week mee vooruit kunnen. Na die week wordt het pasta's en bliktomaten en havermout etc. eten. Ook niks mis mee, dacht ik. Maarre.....je zal in de schuldsanering zitten, weekgeld 55 euro, dan kun je echt geen voorraad aanleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er waren berichten dat de ING de roodstand die ontstaan was tijdens de storing niet zou beboeten. Dat lijkt me zo logisch dat het niet genoemd hoeft te worden. Je staat buiten je schuld rood en je zou boete moeten betalen? Dat dacht ik niet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier is eigenlijk ook altijd wel wat contant geld in huis, niet megaveel, maar altijd wel zoveel om de komende dagen in ieder geval door te komen, hetzij met boodschappen, hetzij om (een beetje) te tanken. Ooit, vroeger, toen we nog niet samenwoonden, of ook maar getrouwd waren...dat is toch ruim 20 jaar geleden...hebben we een keer zonder benzine gestaan 's nachts na een verjaardag, en geen pomp meer open, en we moesten nog bijna een uur naar huis. Gelukkig woonden mijn ouders in de buurt, en die hebben ons uit de brand geholpen, maar nadien heb ik altijd een beetje contant geld bij me. En zo zie je nu ook maar weer, hoe afhankelijk we weer worden gemaakt. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen