vrijdag 26 april 2013

Overzicht....

Deze week vliegt het geld er weer uit. We gaan eind Mei heerlijk een weekje weg en dit moest betaald worden, daarnaast wordt zaterdag onze tuin gedaan, we hebben eindelijk de knoop doorgehakt en er komen een aantal mannen om voor een goede prijs onze tuin weer mooi te maken, al met al zijn dit deze week toch best wel veel extra kosten.

Op zulke momenten krijg ik vaak een soort paniekmomentje, ik pieker me dan suf of we het allemaal wel kunnen betalen (jahaaaa, hoor ik dan van vriend)
Gelukkig kan ik op die momenten onze overzichten erbij pakken, waardoor ik er elke keer achterkom dat we met alleen vriend z'n salaris uitkomen en mijn verdiende geld dus voor dit soort extra's wordt gebruikt. Ik kijk dan via internetbankieren even snel op de spaarrekeningen en dan ben ik weer gerustgesteld, het is eigenlijk een beetje gek, ik weet dat we ervoor sparen en dat we elke maand rondkomen, als dit niet zo zou zijn, dan zou ik er snel achterkomen... Maar toch blijf ik af en toe van die momenten hebben (ik denk stiekem dat de onzekerheid op mijn werk ook meespeelt)

De komende weken hebben we gelukkig niks extra's, dan kunnen we de spaarrekeningen weer aanvullen... En o ja, het vakantiegeld komt in Mei en van de belastingdienst krijgen we ook nog iets terug, eigenlijk hoef ik me dus nergens druk over te maken!

Hebben jullie weleens van dit soort momenten?? Ik blijf het maar een beetje raar vinden van mezelf!

5 opmerkingen:

 1. Oh lekker joh je tuin straks mooi aan kant. Kost misschien wel wat maar zelf dagen zwoegen als het niet je hobby is kost nog meer :)

  En herkenbaar, moet soms ook even de rekening checken om te zien dat het echt allemaal wel in orde is... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben ook super lang getwijfeld of we het niet zelf konden doen, paar familieleden optrommelen voor een weekend... En klaar.
   Maar ja, vriend werkt elke zaterdag, dus daar ga je al... Dan zit je weken in de troep, nu is het lekker gedaan :-)

   Verwijderen
 2. Vooral er als er deel van de buffer gebruikt wordt, schiet ik wel eens in de paniek-stand. Ik vind het vervelend om spaarrekeningen in saldo te zien zakken, ook al weet ik dat ze hiervoor bedoeld zijn...
  Af en toe even voor gaan zitten en de boel op een rijtje zetten, helpt enorm.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/04/28/voedselbank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben straks wel een mooie tuin!! En dat is ook heel wat waard toch? Hier net zo hoor. Vorige week hoorde ik van de garage dat waarschijnlijk de koppacking binnenkort vervangen moet worden! Slik! Ik weet dat het een duur geintje is. Ik was alweer in alle staten, moet ik de auto niet wegdoen, omruilen voor een andere, is ie het nog wel waard? Dus ik even met mn vader gebeld en die beste man zei: bouk, je hebt het geld er wel voor ja, mooi laten repareren....Dat is ook wel zo, alleen doet het me zo'n zeer...Ik denk dat ik mn vakantiegeld daarvoor reserveer, dus in principe hoef ik niets van mn spaar af te halen, maar aan de andere kant, waar heb je dan een spaarrekening voor...haha..Begrijp je heel goed hoor ;-)

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is balen zeg! Ik kan me goed voorstellen dat je even twijfelde, al zal een nieuwe of andere auto altijd nog duurder zijn!

   Leuk om te lezen dat je dan je vakantiegeld hiervoor reserveert, zodat er eigenlijk toch niks van de spaarrekening afgaat... ;-) herkenbaar, herkenbaar!

   Verwijderen